Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

9ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Στο νησί της Αποκάλυψης, σημείο αναφοράς του Χριστιανισμού και τόπο βαθειάς πνευματικότητας, θα πραγματοποιηθεί το 9ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου "Η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής". Από την Πέμπτη 27 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου όσοι βρίσκονται στην πανέμορφη Πάτμο θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ένα χώρο ιερό & υποβλητικό, διακεκριμένους καλλιτέχνες που υπηρετούν με αφοσίωση την υψηλή τέχνη της μουσικής σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα από την βυζαντινή και λαϊκή μας παράδοση καθώς και έντεχνα έργα συνθετών από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο αρχιμουσικός και συνθέτης Άλκης Μπαλτάς. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8.30μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το φεστιβάλ, η οργάνωση του οποίου ανήκει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου, στηρίζεται οικονομικά από τον Δήμο Πάτμου, την Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου του Θεολόγου, τη Nομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου(ΟΠΑΔ), Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου "Η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής" από το 2001 που ξεκίνησε μέχρι σήμερα έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες μουσικές καλοκαιρινές διοργανώσεις με ξεκάθαρο στόχο την παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού μουσικού και πνευματικού περιεχομένου όπως αρμόζει στον ιερό χώρο τέλεσής του. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο κινείται το πρόγραμμα παραμένει, από την πρώτη διοργάνωση μέχρι σήμερα, ο ίδιος: η παρουσίαση μουσικών έργων που είναι εμπνευσμένα από την Χριστιανική Πίστη. Εκτός από την τήρηση αυτής της βασικής για το φεστιβάλ αρχής, η επιλογή του προγράμματος για την 9η, φέτος, διοργάνωση, έγινε κυρίως με το σκεπτικό να παρουσιαστούν στις συναυλίες έργα που να καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα της μουσικής φιλολογίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters