Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Μαύρη τρύπα στον βυθό του Αιγαίου. Ο τελευταίος «κυνηγός» υποβρυχίων εκπέμπει SΟS στο Πεντάγωνο

Από τα 6 ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη τα 5 έχουν εξαντλήσει το όριο ζωής τους, ενώ ο πρόσφατος διαγωνισμός για την προμήθεια νέων κηρύσσεται άγονος
Ο τελευταίος «κυνηγός» υποβρυχίων εκπέμπει SΟS στο Πεντάγωνο
Ο ανθυπασπιστής με τα τεράστια ακουστικά στο κεφάλι δεν πιστεύει στα... αυτιά του! Χωμένος στη θέση του στο κέντρο της ατράκτου του αεροσκάφους- κυνηγού υποβρυχίων, τσεκάρει, εδώ και δύο ώρες, κάθε ύποπτο ήχο που του έρχεται από το βάθος της θάλασσας. Τα υδρόφωνα της συσκευής συλλογής ήχων που το πλήρωμα του Ρ-3 Οrion έχει ρίξει με το μίνι αλεξίπτωτο στο ύποπτο πέρασμα μεταξύ δύο νησιών στο Νότιο Αιγαίο συλλέγουν και στέλνουν ακόμα και τους ήχους των φαλαινών.

Αυτήν τη φορά το εναέριο καρτέρι του αεροσκάφους Ναυτικής Συνεργασίας φαίνεται να αποδίδει: ο άγνωστος επαναλαμβανόμενος ήχος ταυτοποιήθηκε από το πλήρωμα με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής τράπεζας δεδομένων. Αν ήταν περίοδος πολέμου τον λόγο θα είχε πλέον ο τορπιλιστής.

Το ενδεχόμενο μια τέτοια περιπολία- κυνήγι στον βυθό του Αιγαίου να μη μπορεί να εκτελεστεί είναι πολύ πιθανόν και ο κίνδυνος για τη δημιουργία «μαύρης τρύπας» στον βυθό του Αιγαίου σε ό,τι αφορά την ανεξέλεγκτη δράση ύποπτων υποβρυχίων είναι όλο και μεγαλύτερος.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη είναι πλέον ορατή στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού μετά τον αποκλεισμό όλων των συμμετεχόντων στον πρώτο διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση της Ν.Δ. για την απόκτηση 5 νέων αεροσκαφών- κυνηγών υποβρυχίων.

Ο κίνδυνος για τη μη κάλυψη του Αιγαίου από τα ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη έχει δημιουργηθεί από την εξάντληση του ορίου ζωής και του τελευταίου, από τα 6 συνολικά, «γέρικου» αεροσκάφους αυτού του τύπου (Ρ-3 Οrion) το οποίο, σύμφωνα με πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, έχει περιθώριο μόνο για 10 ώρες πτήσης ακόμα- δηλαδή ούτε για μία εβδομάδα...

Διείσδυση Τουρκίας. Παράλληλα, η καθυστέρηση που θα προκύψει από την αναμενόμενη τυπική ακύρωση του διαγωνισμού ανοίγει παράθυρο στο ΝΑΤΟ για ανάθεση στην Τουρκία και άλλων περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου για επιχειρήσεις Ναυτικής Συνεργασίας, στο πλαίσιο των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» της Συμμαχίας, όπως ήδη έχει κάνει. Το πρόβλημα κατέστη εμφανέστερο πρόσφατα όταν η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών άρχισε την αξιολόγηση των δύο προσφορών ευρωπαϊκών εταιρειών που είχαν κατατεθεί για την προμήθεια 5 νέων αεροσκαφών, προϋπολογιζόμενης αξίας 250 εκατ. ευρώ.

Λόγω των άμεσων αναγκών, ο διαγωνισμός προέβλεπε μεταξύ των άλλων ότι ο νικητής θα προσέφερε και (μεταχειρισμένα) αεροσκάφη για το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβούσε μέχρι την παράδοση των καινούργιων.

Ωστόσο, η Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού με πολύ γρήγορες διαδικασίες απέκλεισε και τις δύο προσφορές για τυπικούς λόγους που σχετίζονται με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά- δηλαδή προτού ανοίξουν οι τεχνικές και οι οικονομικές προσφορές.

Ήδη έχουν γίνει δύο ενστάσεις και πριν αυτές εκδικαστούν πλήρως δεν προβλέπεται προκήρυξη νέου διαγωνισμού προ του Οκτωβρίου.

Ανεξαρτήτως των τυπικών λόγων τους οποίους επικαλέστηκε η Επιτροπή, έμπειροι αξιωματικοί ανέφεραν ότι η αίσθηση που δημιουργείται είναι πως το υπουργείο- και γενικώς η κυβέρνηση- δεν φαίνεται να θέλει να προχωρήσει σε αγορές και απλώς ροκανίζει τον χρόνο. Απέδιδαν μάλιστα την αναβλητικότητα είτε σε αποφυγή ανάληψης πολιτικού ρίσκου από μιαν απόφαση είτε στην οικονομική στενότητα λόγω του... ξεστρατίσματος του ελλείμματος.


Ζητούν «δανεικά» από την Αεροπορία

Για να καλυφθούν πάντως οι ανάγκες επιτήρησης στο Αιγαίο- και η προσφορά αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας στο ΝΑΤΟ-, το Ναυτικό ζήτησε από την Αεροπορία να εγγυηθεί, ως αρμόδιος φορέας, ότι το τελευταίο γερασμένο αεροσκάφος Ρ-3 μπορεί να πετά για ακόμη 200 ώρες χωρίς πρόβλημα. Ωστόσο η λύση δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί, αφού η Αεροπορία για να δώσει το «πράσινο φως» απαιτεί να γίνουν πρόσθετες εργασίες ενίσχυσης του αεροσκάφους στην ΕΑΒ, οι οποίες βεβαίως κοστίζουν.

Παράλληλα, το Πολεμικό Ναυτικό έχει ζητήσει τη συνδρομή της Αεροπορίας με τη διάθεση δικών της μέσων (αεροσκαφών C-130 και C-27 Σπαρτάν) και ήδη καλύπτει μέρος των απλών αποστολών επιτήρησης στο Αιγαίο κουτσά στραβά, καθώς αυτά δεν διαθέτουν ολόκληρο τον αναγκαίο εξοπλισμό επιτήρησης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...