Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Τρία τουρκικά πολεμικά πλοία παίζουν «κρυφτούλι» επί 48 ώρες κοντά σε Ρω και Καστελλόριζο

Προκλήσεις με... οσμή πετρελαίου
Τρία τουρκικά πολεμικά πλοία παίζουν «κρυφτούλι» επί 48 ώρες κοντά σε Ρω και Καστελλόριζο


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας - Γιώργος Ζαχαριάδης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

«Κρυφτούλι» κοντά στη Ρω και το Καστελλόριζο παίζουν τις τελευταίες 48 ώρες τρία τουρκικά πολεμικά πλοία, οι κινήσεις των οποίων παρακολουθούνται από την Αθήνα. Πρόκειται για την κορβέτα «Μποντρούμ» (Βodrum F-501) και δύο αποβατικά σκάφη τα οποία, προερχόμενα από λιμάνι της κατεχόμενης Κύπρου, έφθασαν αργά προχθές στην περιοχή όπου και παρέμειναν τουλάχιστον μέχρι αργά χθες τη νύχτα.

Η κορβέτα ήταν στην περιοχή μεταξύ των δύο ελληνικών νησιών κινούμενη βορειοδυτικά, ενώ τα δύο αποβατικά χθες το απόγευμα μπήκαν στο τουρκικό λιμάνι Κας, απέναντι από το Καστελλόριζο, αφού πρώτα είχαν προσεγγίσει σε ένα τουρκικό νησάκι.

Οι κινήσεις των τουρκικών πλοίων, που έγιναν αντιληπτές από Έλληνες ψαράδες και ιστιοπλοϊκά, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης χθες στη Ρόδο και το Καστελλόριζο. Οι συζητήσεις φούντωσαν όταν εντοπίστηκαν και 3-4 φουσκωτά με απροσδιόριστα χαρακτηριστικά κοντά στην τουρκική νησίδα.

Για τις κινήσεις των πλοίων, πηγές του Πολεμικού Ναυτικού ανέφεραν ότι παρακολουθούνται, «όπως όλα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο». Προσέθεταν ωστόσο ότι «δεν εκτιμώνται ως ανησυχητικές». Όπως έλεγαν, η κορβέτα ίσως να έμεινε περισσότερο στην περιοχή για να περιμένει τα αποβατικά, που εκ των πραγμάτων κινούνται πιο αργά, για να πάνε όλα μαζί προς τη Σμύρνη.

Ωστόσο, η συχνότητα των τουρκικών προκλήσεων το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων- με υπερπτήσεις, παρενοχλήσεις σκαφών από την Ακτοφυλακή κ.λπ.- η έγερση θέματος αποστρατιωτικοποίησης της Ρω καθώς και η δημοσίευση ονομασιών περιοχών για πετρελαϊκές έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως του Καστελλόριζου έχουν αυξήσει τα μέτρα επιτήρησης από ελληνικής πλευράς εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Δεν χαλαρώνουν
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ανώτατο επιτελικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών, έχει αποφασισθεί να μην απομακρυνθεί κανείς από την Αττική την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, κατά την οποία συνήθως χαλαρώνει ο κρατικός μηχανισμός.

Το όλο θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας (ΣΑΜ) με τη συμμετοχή και των νέων αρχηγών, υπό την προεδρία του Ευάγγ. Μεϊμαράκη. Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός κατά τη συνεδρίαση έδωσε στη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων «κατευθυντήριες οδηγίες», ενώ συζητήθηκε ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων του υπουργείου.

Παραινέσεις Καραμανλή
Στο ίδιο κλίμα, αν και γενικότερου χαρακτήρα, ήταν και οι παραινέσεις πουσύμφωνα με πληροφορίες- έκανε στους νέους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Στο Μέγαρο Μαξίμου πήγε πρώτα ο κ. Μεϊμαράκης μαζί με τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο, όπου οι τρεις τους είχαν ημίωρη συνεργασία. Στη συνέχεια προσήλθαν και οι νέοι αρχηγοί, ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος και ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασ. Κλόκοζας.

Ο κ. Καραμανλής κατά τη συνάντηση γνωριμίας με τους νέους αρχηγούς τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι πρέπει να επιδεικνύουν συνεχή προσοχή και ετοιμότητα προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ταχύτατα μεταβαλλόμενες καταστάσεις στην περιοχή και το διεθνές περιβάλλον.

Σήμερα θα γίνει στη Λάρισα η επίσημη τελετή ανάληψης καθηκόντων από τον νέο αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχο Ι. Πατσαντάρα.

«ΟΧΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ»

Στο ανώτατο επιτελικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών, έχει αποφασιστεί να μην απομακρυνθεί κανείς από την Αττική κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου .

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters