Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Διεθνής επιτυχία για τα ΕΑΣ με μέλλον

25-05-2009

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), ανακοίνωσαν την έναρξη δύο συνεργασιών με εταιρείες του εξωτερικού οι οποίες θα μπορούσαν να «απογειώσουν τις» δυνατότητές τους. Ειδικά η συνεργασία των ΕΑΣ με την αμερικανική ΑΤΚ για την παροχή βλημάτων στην Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), δυνητικά θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για μία δυναμική και θεαματική είσοδο της ελληνικής εταιρείας σε μία ουσιαστικά αστείρευτη αγορά όπως αυτή των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα υπεγράφη σύμβαση με την αμερικανική εταιρία ΑΤΚ για την παραγωγή 5.000 βλημάτων των 40 L 60 που αποτελούν μερίδα αξιολόγησης για περαιτέρω μεγάλη παραγγελία που προορίζεται για την Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF). Είναι προφανές πως η εν λόγω συμφωνία πρόκειται για μια συνεργασία των ΕΑΣ και της αμερικανικής ΑΤΚ γεγονός που καθιστά την ελληνική εταιρία ένα δυναμικό οικονομικό σύμμαχο με μεγάλες προοπτικές στις αγορές πέραν του Ατλαντικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία θα κατασκευάζει ολόκληρο το βλήμα εκτός του πυροσωλήνα ο οποίος είναι προϊόν της ΑΤΚ.

Η συνεργασία με την ΑΤΚ για λογαριασμό της USAF έχει να κάνει με μία οδηγός μερίδα η οποία θα αποτελέσει και προπομπό νέων παραγγελιών οι οποίες υπολογίζεται πως θα κυμαίνονται από τα 150 χιλιάδες έως τα 2 εκατομμύρια βλήματα. Η USAF ζήτησε αυτή την οδηγό μερίδα βάσει μίας αξιολόγησης που έγινε σε 4 προσφορές κοινοπραξιών ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών. Τα βλήματα πρόκειται να χρησιμοποιηθούνε για τα gunship (ιπτάμενα πολυβολεία) C-130 Spectre που μεταξύ άλλων είναι εφοδιασμένα με πυροβόλο Bofors των 40 χιλ.

Όπως προαναφέρθηκε, στις τέσσερεις κοινοπραξίες συμμετέχουν αμερικανικές εταιρείες όπως οι αμερικανικές ΑΤΚ, General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, Talley και οι ευρωπαϊκές ΕΑΣ, Nammo, Simmel Difesaq κ.λ.π. Σύμφωνα δε με καλά πληροφορημένες πηγές, η ελληνική εταιρεία επιλέχθηκε λόγω της πολύ υψηλής βαθμολογίας που σημείωσε σύμφωνα με τα κριτήρια της αμερικανικής Αεροπορίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα σαφώς και αποτελεί μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τα ΕΑΣ καθώς το συνολικό κόστος του όλου προγράμματος της Αεροπορίας των ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκ. δολάρια. Επιπροσθέτως, η ανάληψη της παραγγελίας αναμένεται να αναζωογονήσει την κρατική εταιρεία η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί μηδενικές παραγγελίες από το ελληνικό δημόσιο με αποτέλεσμα να δημιουργείται πλέον σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...