Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. Εγκαίνια παιδκών Χαρών, Παράσταση – Χοροθέαμα και ιατρικές εξετάσεις στην Πάτμο.

Συνεχίζουν το ταξίδι του 15ου Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ με τα 11 φουσκωτά σκάφη και το ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς Ε» της Ομάδας Αιγαίου που είναι πλέον εξοπλισμένο και με ιατρικά μηχανήματα προληπτικής ιατρικής.

Μετά τη ΣΙΚΙΝΟ, ΑΜΟΡΓΟ, ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ, αύριο Τρίτη 12 Μαΐου και μεταξύ των ωρών 12:00 -14:00 θα καταφθάσουν στη Μαρίνα της Πάτμου με τα 11 φουσκωτά τους σκάφη. ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2009

Το πρόγραμμα κατά την παραμονή τους στο νησί μας έχει ως εξής:
Εγκαίνια παιδικής χαράς Σκάλας: 17:00 μ.μ.
Κέντρο υγείας και Ιατρεία: 18:00-20:00 μ.μ.
Πάτμιον Πνευματικό κέντρο: 20:30 μ.μ.
Θα πραγματοποιηθεί παράσταση από την Ομάδα Κινητήρας – Χοροθέαμα με τίτλο LIFE STYLE DRUG .
TETAΡΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2009 Κέντρο Υγείας – Ιατρεία: 09:00-14:00
Εγκαίνια Παιδικής χαράς Κάμπου: 13:00
Αναχώρηση Ομάδας Αιγαίου 17:30 μ.μ.

Οι ειδικότητες ιατρών της Ομάδας Αιγαίου, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της για την υγεία των κατοίκων των νησιών του διάπλου, που θα εξετάσουν σε όλα τα νησιά και στο Κέντρο υγείας Πάτμου είναι: Καρδιολογικό, Χειρουργικό, Ορθοπεδικό, ΩΡΛ, Ψυχιατρικό, Γυνεαικολογικό, Πνευμονολογικό, Οφθαλμολογικό, Παιδιατρικό, Δερματολογικό. Στο Κέντρο υγείας Πάτμου θα γίνει προληπτικός έλεγχος στα παιδιά (ορθοπεδικές , οφθαλμολογικές, ΩΡΛ και οδοντιατρικές εξετάσεις-φθορίωση. Θα λειτουργήσουν ιατρεία πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης καρκίνου του δέρματος και γυναικολογικού καρκίνου. Θα εξεταστούν και τις 2 μέρες, με πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου, που αναφέρεται στην επιστολή τους στο Δήμο Πάτμου, τα κατάκοιτα άτομα του νησιού και θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη –ενημέρωση σε άτομα με αναπηρία.

Η ομάδα Αιγαίου θα επισκεφθεί επίσης τα σχολεία και θα τους παραδώσει εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό, αθλητικό υλικό κ.ά. Να ενημερώσουμε, ότι όσοι έχουν άτομα με αναπηρία που θα ήθελαν να τους επισκεφθούν οι γιατροί της Ομάδας Αιγαίου μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο υγείας Πάτμου.

Η Ομάδα Αιγαίου τα τελευταία χρόνια έχει, μεταξύ άλλων, κατασκευάσει και δωρίσει:1. (5) γήπεδα 5Χ5 στους Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Σίκινο και στους Φούρνους,
Το γήπεδο της Πάτμου είναι το μοναδικό από αυτά που δώρησαν και καταστράφηκε γιατί δεν προστατεύθηκε από τη Δημοτική αρχή, με την τακτή συντήρηση που επιβάλει η κατασκευαστική εταιρεία. Ενώ θα μπορούσε να οριστεί φύλακας ή να ανατεθεί σε αθλητικό σύλλογο ή σε όλους τους αθλητικούς συλλόογυς η λειτουργία και η περιφρούριση του, δεν το έκανε, με αποτέλεσμα ο τάπητας να καταστραφεί, να καταστραφούν τα γκολπόστ και το δίχτυ της περίφραξης. Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την επίσκεψη της ομάδας Αιγαίου κινητοποιήθηκε η δημοτική αρχή με παρεμβάσεις και αποκαθιστώντας τα σπασμένα πλαστικά των γκολπόστ και άλλες ζημιές, όχι όμως και τον τάπητα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters