Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Έργα ύψους 820 εκατ. ευρώ για τη γεωργία στη Ρόδο έως το 2013

Στη Ρόδο βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης, πραγματοποιώντας περιοδεία και έχοντας συναντήσεις με τοπικά στελέχη για θέματα που αφορούν την περιοχή.

Ο κ. Κιλτίδης μετέβη στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Κόκκινο και τον βουλευτή του νομού κ. Αναστάσιο Καραμάριο, για θέματα της Δωδεκανήσου. Μετά τη συνάντηση, οι κύριοι Κιλτίδης, Καραμάριος και Κόκκινος παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Στην διάρκεια της ο περιφερειάρχης κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στον γεωργικό τομέα της περιοχής, λέγοντας ότι προχώρησαν 100 χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους άνω των 63 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άλλα 12 εκατομμύρια αξιοποιήθηκαν μέσα από τον ΟΠΑΑΧ. Πέρα των άλλων όμως, μέσα από το Εθνικό Σχέδιο θα διατεθούν μέχρι το τέλος του 2013 άλλα 820 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη έχουν αρχίζει να ανοίγουν προγράμματα για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης. Ο κ. Καραμάριος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον του για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα και εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα επισκεφθεί και πάλι την συνεταιριστική οινοποιία ΚΑΪΡ, «στης οποίας το πλευρό στάθηκε η κυβέρνηση». Τόνισε ακόμη ότι είχε υποσχεθεί ο κ. Κιλτίδης μετά τη μεγάλη φωτιά του περασμένου καλοκαιριού, πράγματι έχει υλοποιηθεί.

Στο ίδιο αυτό θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Κιλτίδης, λέγοντας ότι «η φωτιά ήταν πρωτόγνωρη» και ο ίδιος προσπάθησε να κάνει ότι ήταν δυνατό για να κλείσει η «πληγή». Σήμερα το βράδυ, είναι προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Μαχαιρίδη και του κ. Κιλτίδη με θέμα τα αδέσποτα ζώα που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις αναδασωτέες περιοχές του νησιού. Ο κ. Κιλτίδης δήλωσε ότι θα καταθέσει δύο προτάσεις στον κ. Μαχαιρίδη για επίλυση του προβλήματος.

Αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη της ΚΑΪΡ και τόνισε ότι για πρώτη φορά υλοποιείται και 2ο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των αμπελώνων με ποικιλίες που αποδίδουν και θα ικανοποιηθούν αιτήματα για νέες φυτεύσεις.

Την επόμενη χρονιά ξεκινά και στρεμματική ενίσχυση των καλλιεργητών, με ποσό που θα κυμαίνεται κοντά στα 45 ευρώ «και ίσως κατορθωθεί να δοθεί κάτι ακόμη», πρόσθεσε.
Σε ότι αφορά τις νησιωτικές περιοχές, μαζί με τις ορεινές ακριτικές το όριο συμμετοχής μειώνεται από τα 10 στα 5 στρέμματα, για να περιληφθούν περισσότεροι στη χρηματοδότηση.

Για την αλιεία οκ. Κιλτίδης ανακοίνωσε ότι, μετά από 12 χρόνια θα δοθούν ξανά άδειες αλιείας. Μάλιστα, οι περιοχές που προτάσσονται είναι το βόρειο και το νότιο Αιγαίο. Υποσχέθηκε επίσης ότι θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα που θα υποβληθούν και θα είναι νόμιμα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αποφασίσθηκε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για επέκταση χωρητικότητας στα ήδη υπάρχοντα αλιευτικά, όπου και πάλι προτάσσονται δύο περιοχές, το βόρειο και το νότιο Αιγαίο.

Σε ότι αφορά τα σφουγγαράδικα της Καλύμνου, οι άδειες θα μετατραπούν και θα λειτουργούν και ως αλιευτικά. «Αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει», τόνισε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας την φροντίδα που δίνεται από την κυβέρνηση στη νησιωτική Ελλάδα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...