Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Αεροπλανοφόρο για… ένα «οικόπεδο» της Κυπριακής Δημοκρατίας!


Ο τίτλος απηχεί τα λόγια αξιωματούχου ξένης χώρας, φυσικά διαθέτουσα αεροπλανοφόρο, και δείχνει τη θέληση της κυβέρνησής του να υπερασπιστεί αυτά που θεωρεί ζωτικά της συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, περνάμε κατευθείαν στο προκείμενο το οποίο δεν είναι άλλο από την απόφαση της Γαλλίας να «στείλει μέχρι και αεροπλανοφόρο» για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Παρισίων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένα «block» της Κύπρου το οποίο θεωρείται κρίσιμο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
Δεσμευόμενοι να μην αποκαλύψουμε το συγκεκριμένο «block» το οποίο είναι προφανές πως πρόκειται είτε για το «12», είτε για κάποιο άλλο του δεύτερου γύρου παραχωρήσεων, είτε για κάποιο του… τρίτου γύρου, απλά να προτείνουμε στον κάθε «ενδιαφερόμενο» να αρχίσει να στέλνει κορβέτες σε ένα-ένα από αυτά για να δούμε σε ποιο το Παρίσι θα… ερεθιστεί.
Πέραν του αστεϊσμού, το «defence-point.gr» δεν μεταβάλλει γνώμη ούτε κατά κεραία αφού αποτελεί αξιωματική θέση πως ο ελληνισμός θα πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη και τα ύδατα μόνος του. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως το «ξανθό γένος», οι φίλοι μας οι «κοκκινοσκούφηδες» (επαναστατική Γαλλία), ή τα «αμερικανάκια» δεν πρόκειται να βοηθήσουν κανέναν ο οποίος δεν βοηθάει μόνος τον εαυτό του, δηλαδή να τους πείσει πως με τις πράξεις του εξυπηρετεί ΚΑΙ τα δικά τους συμφέροντα. Η ελεημοσύνη δεν είναι όρος που ευδοκίμησε στους αιώνες των διεθνών σχέσεων… Ούτε δόθηκε άφεση αμαρτιών στους ηλίθιους και τους αφελείς. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι σχεδόν κανείς στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του διαβάζοντας αυτούς τους χαρακτηρισμούς…
Η δική μας ολιγωρία θα είναι που θα τους σπρώξει σε πιο ανατολίτικες «αγκάλες» ακόμα και εάν δεν το θέλουν, αφού στις διεθνείς σχέσεις υπάρχουν «μόνιμα συμφέροντα» και όχι «μόνιμοι φίλοι ή μόνιμοι εχθροί». Όσες φορές και να το πούμε δεν πρόκειται να κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Συμπέρασμα, το αεροπλανοφόρο «De Gaulle» δεν πρόκειται να έρθει όσο τα ελληνικά σκάφη και αεροσκάφη βρίσκονται δυτικά της Ιεράπετρας, ή και να έρθει, δεν θα πρέπει κανένας να κατηγορήσει τη Γαλλία πως προωθεί τα δικά της συμφέροντα και όχι τα ελληνικά.
Να ενημερώσουμε ακόμα πως όσο πλησιάζουμε στο πέρας των ερευνητικών εργασιών στη μισή ελληνική ΑΟΖ (δυτική και νότια) οι διάφορες «διεργασίες» για τα συναφή θέματα εντείνονται και δεν αποκλείεται να έχουμε ειδήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αυτή δεν ήταν άλλωστε και η ουσία του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του πρωθυπουργού το οποίο κατά έναν περίεργο τρόπο καλύφθηκε, αρχικώς τουλάχιστον, «αναιμικά» από τους «ειδικούς» της πολιτικώς ορθής ενημέρωσης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...