Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Συσχετισμοί στο Αιγαίο και ακτοπλοΐα


Το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι συσχετισμοί ως προς την τουριστική ανάπτυξη στα νησιωτικά συγκροτήματα του Αιγαίου προς όφελος του τουρισμού της Τουρκίας διαβλέπουν νησιωτικοί επιχειρηματικοί κύκλοι του τουρισμού εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία τους για την ακτοπλοΐα.

Καθώς κοινή είναι η παραδοχή ότι χάρη στην ακτοπλοΐα και στις επενδύσεις που έγιναν στον στόλο της «διατηρήθηκε» σε ικανοποιητικά επίπεδα το οικονομικό γίγνεσθαι της νησιωτικής χώρας, οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν με νόημα ότι στην παρούσα συγκυρία τα συναρμόδια υπουργεία για την οικονομία, τη ναυτιλία και τον τουρισμό θα πρέπει να «συλλειτουργήσουν» στη λογική των αναγκαίων τομών που απαιτούνται.
Και αυτό για να μη διαταραχθεί το συγκεκριμένο επιχειρηματικό-επιχειρησιακό status αλλά και να υπάρξει ο αναγκαίος εξορθολογισμός που θα επιτρέψει την επιβίωση των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.
Η πρόληψη είναι καλύτερη της ίασης λένε οι ειδήμονες. «Κανόνας» που δεν ακολουθήθηκε στην περίπτωση της ακτοπλοΐας με αποτέλεσμα τώρα ο κλάδος να απαιτεί παρεμβάσεις «νευροχειρουργού».
Ο λόγος βέβαια για τις παρεμβάσεις που πλέον «επιβάλλονται» και μάλιστα με ορίζοντα ολοκλήρωσης το δεύτερο μήνα του τρέχοντος έτους, τώρα από την τρόικα και δεν είναι άλλες από εκείνες που αφορούν στην εναρμόνιση του πλαισίου λειτουργίας της ακτοπλοΐας προς τον κοινοτικό κανονισμό 3577 .
Δηλαδή εκείνες που στην διαδρομή των ετών, από της άρσεως του cabotage και εντεύθεν, υποστήριζε και υποστηρίζει σθεναρά ο φορέας που εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί τον ακτοπλοϊκό κλάδο.
Ωστόσο τα αποτελέσματα της «εμμονής» στο μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς από την πλευρά της πολιτείας είναι ευρέως γνωστά καθώς τα οικονομικά των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων έχουν οδηγηθεί σε καταστάσεις πέραν της επιχειρηματικής λογικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...