Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Οι 10 κατηγορίες φόρων που έπεσε «έξω» το ΜνημόνιοΟι φόροι, φόροι αλλά και οι αστοχίες, αστοχίες…! Αναλυτικά σε ποιες κατηγορίες απέτυχε το Πρόγραμμα Προσαρμογής

Πολλοί οι φόροι που επέβαλε η κυβέρνηση με τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, εξίσου όμως πολλές και οι εισπρακτικές αστοχίες αυτής της «συνταγής» από την οποία λείπουν έσοδα 10,4 δισεκ. ευρώ.

Από την έρευνα του «bankingnews» σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις που οι δανειστές επέμειναν στην «σκληρή» γραμμή του προγράμματος για μεγάλες αυξήσεις στην άμεση και την έμμεση φορολογία, το Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς...


Πρόκειται για τους φόρους που επιβλήθηκαν σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα και ακίνητα, τις αποφάσεις για την αναθεώρηση των συντελεστών του ΦΠΑ που ελήφθησαν και οι οποίες το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν να σύρουν την Ελλάδα κάθε χρόνο και πιο βαθιά στην ύφεση.

Οι Έλληνες από την πλευρά τους, χρεωμένοι μέχρι τον λαιμό, έφθασαν να απορούν για το πώς μπορεί η χώρα να σωθεί από μία τέτοια πρωτοφανή καταιγίδα μέτρων και με το κράτος αντί να εισπράττει, να χάνει διαρκώς έσοδα.

Ο «λογαριασμός» του Μνημονίου παραμένει υπερβολικός με τους δανειστές να μην κάμπτονται από τις 10 κατηγορίες φόρων που τους διέψευσαν εισπρακτικά και οι οποίες αφορούν:


1.Πετρέλαιο θέρμανσης: «Έξω» έπεσαν στις εκτιμήσεις τις οποίες έκαναν κυβέρνηση και Τρόικα για εισπράξεις 1,1δις. από το νέο σύστημα τιμολόγησης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο αύξησε υπέρμετρα την φορολογία (ο ειδικός φόρος αυξήθηκε κατά 1.740% μέσα σε δύο χρόνια) όχι όμως και τα έσοδα του προϋπολογισμού.. που εξαφανίστηκαν μέσα στο νέφος της αιθαλομίχλης.


2. Αύξηση ΦΠΑ στο 23%: Τραγικός είναι ο απολογισμός για τα έσοδα από τις 4 συνολικά αναθεωρήσεις που έγιναν στον ΦΠΑ οδηγώντας τον φόρο στα επίπεδα του 23%. Από τις αυξήσεις που έγιναν στους συντελεστές το μόνο που κατάφεραν οι δανειστές είναι να σύρουν την οικονομία ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση συνεχή μετά την κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης, ιδιαίτερα στον τομέα της εστίασης και να φουντώσουν την φοροδιαφυγή. Οι απώλειες στα έσοδα φθάνουν τα 1,8 δις. ευρώ.


3.Αυξήσεις ΕΦΚ σε ποτά – τσιγάρα: «Καπνός» έγιναν από τα δημόσια ταμεία έσοδα 400 εκατ. ευρώ εξαιτίας των αλλεπάλληλων αυξήσεων που στην φορολογία των ποτών και των τσιγάρων. Πρόκειται για τους αγαπημένους φόρους της Τρόικας από την λίστα των έμμεσων, οι οποίοι όμως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα για ευνόητους λόγους.


4.Ακίνητα: Τρία χρόνια μετά την επιβολή τους και η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει καταφέρει να εισπράξει τους φόρους και τις έκτατες εισφορές που επέβαλε στον τομέα των ακινήτων, που συνιστά και την πιο δημοφιλή φοροεισπρακτική πηγή.


5.Φόρος εισοδήματος Φυσικών Προσώπων: Έσοδα 1,115 δις. ευρώ που είχαν υπολογιστεί μπουν στα κρατικά ταμεία «κατάπιε» η διαρκής συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητα της χώρας που θα είναι το ίδιο έντονη και φέτος.


6.Τεκμήρια διαβίωσης: Σε εφιάλτη για τους μισθωτούς έχουν εξελιχθεί τα τεκμήρια διαβίωσης, σπίτια, εξοχικά, οικόπεδα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κλπ. Το 2011 ο αριθμός των μισθωτών που πιάστηκαν στην «φάκα» των τεκμηρίων έφθασε τους 378.000 από 27.000 άτομα που είχα πιαστεί το 2010. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ενώ τα τεκμήρια στόχευαν αποκλειστικά στην σύλληψη των αυτοαπασχολούμενων αυτοί που πιάστηκαν τελικά ήταν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Το σύστημα των τεκμηρίων απέτυχε παταγωδώς, και είχε άμεσο αντίκτυπο στα προβλεπόμενα έσοδα. Το 2011 οι πρόσθετες εισπράξεις από τα τεκμήρια δεν ξεπέρασαν τα 75 εκατ. ευρώ. Ο στόχος που είχε τεθεί στο Μνημόνιο προέβλεπε εισπράξεις 400 εκατ. ευρώ για το 2011 και 100 εκατ. ευρώ επιπλέον για το 2012.

7.Φόρος Πολυτελείας: Ο φόρος μπήκε και βγήκε αρκετές φορές από τη λίστα με τα μέτρα της Τρόικας. Την περασμένη εβδομάδα, το θέμα βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα της ειδησεογραφίας αφού η κυβέρνηση αναγκάστηκε να «ξηλώσει» τον φόρο από τα σκάφη αναψυχής που νωρίτερα είχε φέρει με τροπολογία στην Βουλή. Για την ιστορία και μόνο για το 2010 είχαν υπολογιστεί έσοδα 10 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκε το ποσό των …33.500 ευρώ!

8.Τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων: Τα τεκμήρια και τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας ισοπέδωσαν το εμπόριο των αυτοκινήτων επομένως και τα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων τα οποία αν και είχαν «πειραχθεί» μειώθηκαν κατά 50 εκατ. ευρώ.

9.Φοροδιαφυγή:…η κα Κριστίν Λαγκάρντ από το ΔΝΤ έχει το λόγο για τα 2 δις. ευρώ που είχαν υπολογιστεί ότι θα έρθουν από την φοροδιαφυγή.

10. Ληξιπρόθεσμα χρέη: Με ρυθμό 1 δις. ευρώ το μήνα αυξάνεται το «φέσι» των πολιτών από τα χαράτσια του Μνημονίου με τα νέα χρέη να φθάνουν για το 2012 στα 13,2 δις. ευρώ ή στα 56,7 δις. ευρώ μαζί με τις παλιές οφειλές. Η αστοχία από αυτές τις εισπράξεις υπολογίζεται σε 1,84 δις. ευρώ.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr
tragiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...