Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Όλη η αλήθεια για τους Οικολόγους... Έλληνες προσοχή! Όχι ψήφο στην προδοσία και στους Εφιάλτες.

Γκαιμπελικό παιχνίδι των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών υπέρ των Οικολόγων-Πρασίνων
Γράφει ο “πραγματικὀς οικολόγος”

Γκαιμπελικό παιχνίδι των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών υπέρ των Οικολόγων με τις βαθιά μειοδοτικές θέσεις για τα εθνικά θέματα.ΟΛΟΙ οι εκδότες, καναλάρχες και τηλε-δημοσιογραφοι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τις ακραίες θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ όμως για να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους, το εθνικό δηλαδή ακροατήριο, που το ΜΟΝΟ που γνωρίζει είναι: Οικολόγοι Πράσινοι = οικολογία.

Πρόκειται για αισχίστου είδους πλύση εγκεφάλου απο τα ΜΜΕ υπέρ των Οικολόγων Πράσινων, μέχρι και ο Κύρτσος τους αποθέωνε προχθές…Για να δούμε αν πάρουν έστω και 2% αν μάθει ο κόσμος τις καλά κρυμμένες θέσεις τους…

Οι θέσεις των ΟικοΠράσινων για την εξωτερική πολιτική πάντως δεν θα μείνουν κρυφές:Την Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 και ώρα 7:30μ.μ., τα περιοδικά και οι εφημερίδες Οικολογείν, Χριστιανική και Άρδην διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: Ευρώπη και εκλογές: Η οικολογία και οι «Πράσινοι», η οικονομική κρίση, η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε. Ομιλητές θα είναι οι: Γιάννης Σχίζας, Γιώργος Καραμπελιάς, Γιάννης Ζερβός, Σταύρος Λυγερός και Στάθης Σταυρόπουλος (ΣΤΑΘΗΣ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ακαδημίας και Γενναδίου 8 – 7ος Όροφος).

Για να δούμε μερικές “ωραίες” πρόσφατες θέσεις των Οικολόγων

Τρεμόπουλος 1
http://www.bulls.gr/read_op.php?oid=1276&mid=192 Συμμετοχή Τρεμόπουλου στην κίνηση κατάδοσης της χώρας ως υποθάλπουσας εγκληματίες πολέμου που συμμετείχαν στην σφαγή των Μουσουλμάνων στην Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας.Μεταξύ άλλων αναφέρεται:“Έλληνες «εθελοντές» (οι επώνυμες μαρτυρίες τους έχουν δημοσιευθεί) πολέμησαν στη Bοσνία με τον Kάρατζιτς και τον Mλάντιτς και –ατιμάζοντάς την– ύψωσαν την ελληνική σημαία στη Σρεμπρένιτσα την ώρα της μεγάλης σφαγής. H Eλληνική Πολιτεία έχει συνεπώς την υποχρέωση και συγγνώμη να ζητήσει δημοσίως από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι έλληνες «εθελοντές» συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν. Tο απαιτούμε”.

Με άλλα λόγια, καταγγέλλεται το ελληνικό κράτος στο εσωτερικό και διεθνώς ως έχον συμμετοχή στο ολοκαύτωμα της Σρεμπρένιτσα, επειδή, πιθανώς κάποιοι Έλληνες πολίτες πήγαν με δική τους πρωτοβουλία στη Βοσνία εκείνα τα χρόνια, προσφέροντας, όπως είναι σε όλους γνωστό –ακόμη και στους εισαγγελείς του ειδικού διεθνούς δικαστηρίου που ΔΕΝ άσκησαν καμία δίωξη εναντίον κανενός Έλληνα-, ανθρωπιστική βοήθεια, ασχέτως τι παραμύθια σέρβιραν μετά στους συγχωριανούς τους. Και λυπημένοι όλοι αυτοί –μεταξύ τους και ο Τρεμόπουλος- που δεν παραπέμφθηκε η Ελλάδα, συντάσσουν το κατάπτυστο κείμενο ζητώντας από την Ελλάδα να ζητήσει συγνώμη, να αναγνωρίσει δηλαδή την ενοχή της και συνεπώς να ζητήσει … από μόνη της να παραπεμφθεί και αυτή στην Χάγη μαζί με τον Μιλόσεβιτς και τους άλλους πραγματικά υπαίτιους αυτής της μελανής σελίδας της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας.

Τρεμόπουλος 2
http://ecology-salonika.org/lib/?p=421 Η αυθεντική σαφής προτίμηση του Τρεμόπουλου για την ονομασία της οδού Αποστόλου Παύλου στην Θεσσαλονίκη ως Κεμάλ Ατατούρκ, καταγεγραμμένη στο ίδιο το site του Τρεμόπουλου!

Τρεμόπουλος 3
http://panosz.wordpress.com/2008/04/10/tsamides/#comment-36290Τρεμόπουλος υπέρ του να ανακινηθεί θέμα Τσάμηδων, με προσωπική αφήγηση για τις σφαγές και το παιδομάζωμα που έκανε ο ελληνικός στρατός…

Τρεμόπουλος 4
http://ecology-salonika.org/lib/?p=421 (Τι καλά που περνούσαμε μαζί με τους Τούρκους…) «…στους πρόσφυγες, πέρα από την πίκρα και τον πόνο για τον ξεριζωμό, δεν υπήρχε το μίσος για τους Τούρκους που υπάρχει τώρα. Το μίσος και η εμπάθεια καθώς και η ανιστόρητη, υστερική και άδικη σύγκριση του Κεμάλ με τον Χίτλερ είναι προϊόν της δεκαετίας του 90 και τής προσπάθειας ορισμένων κύκλων να αναθεωρήσουν την πρόσφατη ιστορία μας γράφοντας και λέγοντας ότι τους κατέβει (για διάφορους λόγους). Με μια λέξη είναι προϊόν του εθνολαϊκισμού”.

Χρυσόγελος
http://efhbos.wordpress.com/2009/02/12/xrysogelos/ Χρυσόγελος για το «Μακεδονικό»: Υπέρ του αυτοπροσδιρισμού των Σκοπιανών, υπέρ της αναγνώρισης μειονότητας «Μακεδόνων» στην Ελλάδα, υπέρ της επίσημης διδασκαλίας από το ελληνικό κράτος των «μακεντόντσι» (σε ποιους άραγε;).Έφηβος: Ποιες είναι οι θέσεις σας για το «Μακεδονικό»;Νίκος Χρυσόγελος: Για το «Μακεδονικό», οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις έχουν τεράστια ευθύνη γιατί δεν επίλυσαν το θέμα αυτό τότε που υπήρχαν ρεαλιστικές δυνατότητες για επίλυση.Για πολλά ακόμα χρόνια η εκκρεμότητα μπορεί να κάνει ζημιά στη χώρα:- Στο εξωτερικό εφημερίδες, χάρτες, εγκυκλοπαίδειες, τουριστικοί οδηγοί, αναφέρουν πια όλο και πιο συχνά τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία» και την ελληνική Μακεδονία όλο και συχνότερα ως σκέτη Βόρεια Ελλάδα.- Η ιστορική μνήμη των ξένων αφορά κυρίως την πολυεθνική Μακεδονία του 1900 και ελάχιστα την αρχαιότητα και το Μ. Αλέξανδρο (που θεωρείται επίκαιρος όσο και ο Μ. Ναπολέων).
Η μέχρι τώρα θέση των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο απηχεί σε μεγάλο βαθμό την αρνητική διάθεση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης απέναντι στα ελληνικά επιχειρήματα. Δεν είναι εύκολα κατανοητός ο φόβος μιας ευρωπαϊκής χώρας, που ανήκει στις 29 πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, με οικονομικούς παράγοντες που ελέγχουν πάνω από το 1/3 των δραστηριοτήτων της γειτονικής χώρας. Μπορεί να μετριαστεί μόνο με την εκλογή ευρωβουλευτή από τους Οικολόγους Πράσινους, που θα μπορεί να θέτει τις θεμιτές, όχι παράλογες, ελληνικές ευαισθησίες με όρους κατανοητούς από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.Στο πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων αναφέρεται ότι καμιά εθνότητα (στην ευρύτερη γεωγραφική Μακεδονία) δεν είναι πιο Μακεδόνες από τις υπόλοιπες και ότι το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αφορά και τις περιφέρειες (άρα και την ελληνική Μακεδονία). Δίπλα στα 2,5 εκατομμύρια Έλληνες Μακεδόνες μπορούν να υπάρχουν και συμπολίτες μας με διαφορετική εθνοτική συνείδηση και ταυτότητα. Γιατί θα πρέπει να το φοβόμαστε αν δεν συνδέεται με αλλαγές συνόρων ή απειλές; Δεν είναι λογικό να γίνουν αποδεκτοί με τον αυτοπροσδιορισμό που χρησιμοποιούν στη γλώσσα τους, ως Μακεντόντσι, που δε θίγει σε τίποτα τους Έλληνες Μακεδόνες”;

Παρασκευόπουλος-Τρεμόπουλος
http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=News&file=article&sid=759Θέση υπέρ της αναγνώρισης της ΦΥΡΟΜ ως Μακεδονία, με βάση το “δικαίωμα” του αυτοπροσδιορισμού για το οποίο αγωνίζονται οι “πράσινοι”.”Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες».

ΥΓ. Δείτε και αυτό

Πηγή

8 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου φίλε οι θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για την εξωτερική πολιτική πάντως δεν είναι ούτε θα μείνουν κρυφές. Υπάρχουν στα site και τα blog των Οικολόγων εδώ και χρόνια και δεν είναι κρυφές!! Σιγά σιγά τις ανακαλύπτει ο κόσμος και ένα ήρεμο πράσινο κύμα τους τελευταίους μήνες καλύπτει τη βρώμα και τη δυσωδία που βγαίνει από τον μεχρι τώρα τρόπο άσκησης της πολιτικής τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Οδυσσέα. Δεν δημιουργούμε εντυπώσεις με αποσπάσματα. Αυτά δυστηχώς είναι δηλώσεις.
    Δεν είναι θέμα εθνικοφροσύνης ή υπερβάλοντος πατριωτισμού και μην το θέτεις έτσι και μην χαρακτηρίζεις αβασάνιστα. Ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του και μέσω των λόγων και των δηλώσεών του κρίνεται.
    Όταν ζεις σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή με τα τουρκικά αεροπλάνα να συναγωνίζονται σε διελεύσεις τους γλάρους τότε αντιλαμβάνεσαι και κρίνεις με διαφορετική θέση τις παραπάνω δηλώσεις.
    Πριν δημοσιεύσω ή αναδημοσιεύσω κάτι το ψάχνω και πάντοτε κρίνω με στοιχεία και λογική όχι με συναισθήμτα.

    Ας δούμε δύο παραδείγματα..

    1) Μίλησε ο κ Τρεμόπουλος για τους Τσάμηδες και τα δικαιώματά τους. Γιατί δεν έιπε όμως και για τα 100.000 θύματα των Τσάμηδων; Όλοι αυτοί δεν είχαν δικαίωμα να ζήσουν; Όποιου κράτους ο στρατός και να ήταν, σίγουρα δεν θα αντιδρούσε ψύχραιμα μετά από τέτοια σφαγή. Ψάξε λίγο και θα δείς με τι τόπους σκότωσαν τα περισότερα θύματά τους οι Τσάμηδες. Αναλογικά με αυτά που έκαναν τίποτα δεν έπαθαν.

    2) Για το θέμα των Σκοπίων. Καλός και άγιος ο αυτοπροσδιορισμός και το όνομα αλλά όταν δεν δημιουργούν προβληματα σε άλλες χώρες. Το πρόβλημα δεν έιναι τόσο το όνομα αλλά αυτά που θέλουν να κερδίσουν μέσω του ονόματος. Οι χάρτες που δημοσιεύουν τα Σκόπια με τις διεκδικήσεις τους είναι η καλύτερη απάντηση. Πρέπει να τονιστεί ότι αυτές είναι επίσημες θέσεις της πολιτικής τους και της κυβέρνησής τους. Το παράδοξο είναι ότι οι προοδευτικοί στην Ελλάδα στιρίζουν την πιό ακροδεξιά και μάλιστα στα όρια της τρέλας κυβέρνηση στα Βαλκάνια.

    Όσο για τις ημερομηνίες των γεγονότων που παραθέτεις ια ψάξε λίγο καλύτερα την ιστορία... Αλήθεια ποιά ήττα προήλθε από τον εθνικισμό σε σχέση με τα Σκόπια;;;

    Να είσαι καλά και ευχαριστώ για το επώνυμο σχόλιό σου.

    Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σας, είμαι ο "εθνικός μειοδότης" Παρασκευόπουλος.
    Στο λινκ που δίνετε, υπάρχουν και τα ακόλουθα:
    "Όπου δύο κοινωνίες αυτοπροσδιορίζονται με το ίδιο όνομα, αποτελεί βασική χειρονομία καλής θέλησης να εξειδικεύσει κάθε πλευρά το δικό της αυτοπροσδιορισμό, λαμβάνοντας υπόψη την αντίστοιχη επιλογή της άλλης".
    Οι Πράσινοι αναγνωρίζουν ΚΑΙ στις περιφέρειες (όπως η ελληνική Μακεδονία)δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, κάτι που αναφέρεται ρητά στη θέση των Οικολόγων Πράσινων. Αν το αφαιρέσεις, είναι σαν να αφαιρείς την αναφορά σε γεωγραφικό προσδιορισμό από την αντίστοιχη θέση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

    Σας ενοχλεί ότι "κανείς δεν είναι πιο Μακεδόνας από τους άλλους"; Φαίνεται ότι εξίσου ενοχλεί και τους γείτονές μας. Στην περσινή βαλκανική συνάντηση των Πράσινων, η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ προτίμησε να προσυπογράψει στο κοινό ανακοινωθέν έκκληση για... συμβιβαστική λύση για το όνομα της χώρας τους, παρά να δεχθεί τη συγκεκριμένη φράση. Είμαστε και σ'αυτό εθνικοί μειοδότες;

    Κατά τα άλλα, η αναφορά στην νεώτερη πολυεθνική ιστορία της ευρύτερης Μακεδονίας έχει ως πηγή τη (σχεδόν επίσημη) ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ της Εκδοτικής Αθηνών με βραβεία από την Ακαδημία και ημιεπίσημη έγκριση από το Υπουργείο Εξωτερικών. Διαβάστε στον ΙΔ τόμο τις σελ 220-222 για τη Μακεδονία τις παραμονές του Μακεδονικού Αγώνα. Αν τώρα θεωρείτε κι αυτούς εθνικούς μειοδότες, ζήτω που καήκαμε.

    Τι θα μπορούσαν να κερδίσουν οι Σκοπιανοί μέσω του ονόματος, όταν στη διεθνή κοινή γνώμη κατακυρώνεται σιγά σιγά η ελληνική Μακεδονία ως Βορεια Ελλάδα; Έχει κερδίσει ποτέ κάτι ανάλογο οποιαδήποτε άλλη χώρα;

    Ρωτάτε για ήττες στο Μακεδονικό.
    Πρώτη ήττα η χαμένη ευκαιρία να συμφωνήσουμε θετική ρύθμιση για το όνομα τους πρώτους μήνες της ανεξαρτησίας τους, όταν ζητούσαν στήριξη από την Ελλάδα απέναντι στον κίνδυνο σερβικής εισβολής. Τελικά τις εγγυήσεις τις έδωσε η ... Σερβία, που τους αναγνώρισε και ως Μακεδονία σκέτο.
    Δεύτερη ήττα, όταν τρέχαμε στην τότε ΕΟΚ να μας λύσει το πρόβλημα. Όταν έπεισαν το Γκλιγκόρωφ να δεχθεί το "νεομακεδονία", οι πολιτικοί μας αρνήθηκαν λόγω πολιτικού κόστους και συλλαλητηρίων. Τώρα τρέχουμε να πετύχουμε εκείνα που απορρίπταμε τότε.
    Τρίτη ήττα οι 120 κυβερνήσεις που αναγνώρισαν τους γείτονες ως Μακεδονία σκέτο χωρίς την παραμικρή εσωτερική αντίδραση στις χώρες τους. Από τις υπόλοιπες χώρες, οι πιο πολλές είναι πολύ μικρές και μακρινές για να ασχοληθούν με ο,τιδήποτε στα Βαλκάνια.
    Τέταρτο το σύνολο του τύπου διεθνώς, όπου οι γείτονες αναφέρονται σχεδόν παντού ως Μακεδονία σκέτο και η Ελληνική Μακεδονία ως Βόρεια Ελλάδα.
    Πέμπτο, τα εκατομμύρια ευρώ που αρχίσαμε να πληρώνουμε σε εξοπλισμούς και μίζες στη Γαλλία και τη Ρωσία (σε συνθήκες μάλιστα που η χώρα μας κινδυνεύει με χρεωκοπία), για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο να παραπεμφθεί η διαφορά για το όνομα από το Συμβούλιο Ασφαλείας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου οι συσχετισμοί είναι συντριπτικά σε βάρος μας.
    Έκτο, οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (το ίδιο που καταδίκασε την Τουρκία στην υπόθεση Λοϊζίδου)κατά της χώρας μας, για να άρνηση των ελληνικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν μειονοτικό σωματείο στη Φλώρινα.
    Έβδομο, η εύγλωττη σιωπή του Καραμανλή μετά τη συνάντησή του με τον Ομπάμα, όταν ο τελευταίος δήλωνε στα διεθνή ΜΜΕ ότι κουβέντιασε με το δικό μας για τη διαφορά "Ελλάδας και Μακεδονίας" (ούτε καν Δημοκρατία της Μακεδονίας)

    Κάτι τελευταίο: η αναζήτηση "εθνικών μειοδοτών" αποτελεί κατά κανόνα τη χειρότερη υπηρεσία στα εθνικά συμφέροντα. Σκεφτείτε αν κέρδισε τίποτα η χώρα από το παλιότερο αντίστοιχο κυνήγι κατά των αριστερών.
    Η χώρα δεν είναι εμπόρευμα για να πλειοδοτούμε και να μειοδοτούμε, όπως αρκετοί πολιτικοί για να μαζέυουν τις ψήφους και στη συνέχεια να αποφασίζουν κατά βούληση πίσω από κλειστές πόρτες.
    Για να διακρίνουμε τι συμφέρει κάθε φορά τη χώρα μας και ποιά επιλογή είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμα, χρειάζεται νηφαλιότητα, σεβασμός στην άλλη άποψη και προσεκτικό ζύγισμα όλων των επιχειρημάτων. Ακόμη κι η πιο "αιρετική" επιλογή, μπορεί να δείξει δρόμους που να φανούν πολύτιμοι στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Παρασκευόπουλε ευχαριστώ για το σχόλιό σας.


    Δεν χρειάζεται να αυτοαποκαλείστε εθνικός μειοδότης. Όπως είπα και σε προηγούμενο σχόλιο κρινόμαστε από τα λόγια και τις πράξεις μας.Ανώτατα στελέχη του κόμματός έκαναν δηλώσεις που αντιπρωσοπεύουν θέσεις και ο καθένας κρίνει από την σκοπιά του.

    Μου γράφετε ένα σωρό επιχειρήματα για το Μακεδονικό αλλά δεν μπαίνετε στην ουσία. Υπάρχει ναι ή όχι διεκδίκηση εδαφών από τα Σκόπια;
    Ας επιλύσουμε πρώτα το βασικότερο και για όλα τα άλλα συζητάμε. Οποιαδήποτε ονομασία που εμπεριέχει τον όρο μακεδονία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή όσο υπάρχουν εδφικές διεκδικήσεις. Να σημειώσω εδώ ότι ουδέποτε η Ελλάδα διεκδίκησε εδάφη των Σκοπίων. Αν είχαν δίκιο όπως λέτε θα μας είχαν σύρει από καιρό στα δικαστήρια.
    Εκεί είναι η ουσία και εκεί πρέπει να πάρετε θέση. Επίσης είναι λογικό ότι όσο υπάρχει εδαφική διεκδίκηση η Ελλάδα δεν πρέπει να αναγνωρίσει τίποτα και σε κανέναν.

    Δεν αναζητεί κανείς εθνικούς μειοδότες κύριε Παρασκευόπουλε αλλά κάποιοι επιλέγουν συνηδειτά αυτόν τον ρόλο. Με λόγια και πράξεις.

    Υπάρχουν και σε άλλους χώρους άνθρωποι που βάζουν την λογική και τα στοιχεία πάνω από το συναίσθημα και τα πιστεύω τους.

    Αφιερώσατε το σύνολο σχεδόν του σχολίου σας στο μακεδονικό. Υπάρχουν όμως και άλλα ανοιχτά θέματα που περιμένουν απάντηση.

    Και μια παρατήρηση πολύ σημαντική. Τα δισεκατομύρια για εξοπλισμούς δεν τα ξοδέψαμε για τα Σκόπια αλλά για τους εξ ανατολών "φίλους" μας. Απλώς η απόφαση της αγοράς τους συνέπεσε με το βέτο, και πολύ καλά έκαναν και εκμεταλεύτηκαν τις επικείμενες αγορές. Αυτή άλλωστε είναι πάγια τακτική κρατών όπως η Ελλάδα που βρίσκονται κάπου στην μέση. Το ίδιο κάνουν ακόμα και χώρες της ΕΕ που δεν έχουν καμία εξωτερική απειλή.

    Επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει μια λεπτομέρια. Τα Σκόπια μεταλάσουν τον στρατό πους σε μια άκρως επιθετική διάταξη. το μαρτυρούν τα συστήματα που παραγγέλνουν και το δόγμα τους. Δεν θα αναλύσω όμως αυτό το στοιχείο εδώ γιατί δεν είναι στο θέμα μας.

    Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, ακόμα, αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και δεν έχει δοθεί ουτε μια δραχμή. Θα τα αγοράζαμε ούτως ή άλλως καθώς διανύουμε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης στο Αιγαίο που θα έχει διάρκεια και ίσως καταλήξει σε θερμό επισόδειο. Η Ελλάδα στρατηγικά είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που αντιμετωπίζει την απειλή ολοκληρωτικού πολέμου...και δεν το λέω εγώ ή κάποιος τυχαίος αλλά αναλύσεις από το ίδιο το ΝΑΤΟ

    Για τις μίζες συμφωνώ απόλυτα μαζί σας όπως και για την νηφαλιότητα και τον σεβασμό.

    Καλό βράδυ και σας ευχαριστώ για την συμετοχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και η άποψη του κυρίου Τρεμόπουλου για τους Πόντιους στην Θράκη:

    "Οχι στην Θράκη οι Πόντιοι" γιατί σου λέει μπορεί να προκληθεί πρόβλημα εξελληνισμού της Θράκης!!! Από το περιοδικό ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ το 1990.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα,
    μην κατηγορειτε και πυροβολειτε τους Οικολογους Πρασινους για τα λαθη που εκαναν καποιοι αλλοι στο παρελθον με τους κακους χειρισμους των εθνικων θεματων. Αναζητηστε τους προδοτες μεσα στις δικες σας ταξεις,της χριστιανοδεξιας,του ΝΔΣΟΚ, που κυβερνησαν και κυβερνουν ακομη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι πάλι ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.
    Στο καίριο ερώτημα που θέτετε για το Μακεδονικό, το βασικό είναι ότι αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει καμμιά απολύτως εδαφική διεκδίκηση κατά της ελληνικής Μακεδονίας.
    Η ΠΔΓΜ αναγνώρισε τα υπάρχοντα σύνορα και τις προϋπάρχουσες συνθήκες από την πρώτη στιγμή της ανεξαρτησίας της, ενώ όσες επιπλέον εγγυήσεις ζήτησε η Ελλάδα, δόθηκαν με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995.
    Άλλο η καλλιέργεια επιλεκτικής ιστορικής μνήμης από τους γείτονες(έχω δει χάρτη του 1913 να καταγγέλλεται ως σύγχρονη εδαφική διεκδίκηση), και άλλο μια πραγματική εδαφική διεκδίκηση. Αν πάλι φοβόμαστε ότι τέτοιες διεκδικήσεις πρόκειται να προβληθούν στο μέλλον, ας έχουμε υπόψη ότι η ένταξη μιας χώρας στην ΕΕ δημιουργεί αποτρεπτικό κλίμα ακόμη και για διακηρυγμένες εδαφικές διεκδικήσεις, όπως έγινε με την περίπτωση της Ουγγαρίας.

    Για τα υπόλοιπα, τώρα, που θέτετε:
    - Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλος άνθρωπος που να του ζητούν τώρα εξηγήσεις για τι είχε γράψει προ 20ετίας. Το άρθρο του Τρεμόπουλου για τους Πόντιους και τη Θράκη, ζητούσε να σχεδιάσουμε την εγκατάστασή τους με κριτήριο τι είναι καλύτερο για τους ίδιους. Αν παραβλέψουμε τον κραυγαλέο τίτλο, πρότεινε περίπου αυτά που υιοθέτησε λίγο αργότερα το επίσημο ελληνικό κράτος στη μειονοτική του πολιτική στη Θράκη.
    - Όσο για τους Τσάμηδες, με τους οποίους οι Ο.Π. ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί, διάβασα προσεκτικά το λινκ που δίνετε και είδα ότι ο Τρεμόπουλος παραθέτει απλώς στοιχεία ότι τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων στην Κατοχή ήταν έργο μιας μικρής μερίδας των Τσάμηδων, ενώ τα αντίποινα τους έπληξαν όλους.
    Τίποτα από αυτά δε βλέπω να τεκμηριώνει τις κατηγορίες για "προδοσία" που αναφέρονται στον τίτλο του άρθρου σας.
    Κατά τα άλλα να είστε καλά, και να έχουμε όλοι το καλύτερο για τον τόπο μας, τη χώρα μας και τον πλανήτη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 21/05/2009 2:58

    Θα σας πρότεινα να μην βιάζεστε και να μην βάζετε ταμπέλες. Τα επιχειρήματα και ο διάλογος έχουν αξία και κρύβουν εκπλήξεις.

    Κύριε Παρασκευόπουλε καλησπέρα σας.

    Συμφωνώ εν μέρη μαζί σας στην πρώτη παράγραφο της απάντησής σας. Υπάρχει όμως ένα στοιχείο που θα με κάνει να διαφωνήσω. Το πρόβλημα με τις διεκδικήσεις των Σκοπίων δεν έχει λυθεί. Τα Σκόπια τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής τους αναγκάστηκαν να υπογράψουν οτιδήποτε για να επιβιώσουν σαν κράτος.
    Από την στιγμή που σταθεροποιήθηκαν και μάλιστα βρήκαν προστασία στις ΗΠΑ, καθώς εξυπηρετούν με την στάση τους τα σχέδια και τις επιδιώξεις τους στην περιοχή. Αν λοιπόν αναλύσετε τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων, κυρίως μετά την αναγνώριση ως "Μακεδονία" από τις ΗΠΑ, θα παρατηρήσετε το εξής. Κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να καταγγείλουν και εν συνεχεία να ακυρώσουν την ενδιάμεση συμφωνία. Για την ακρίβεια ξοδεύουν πολύ περισσότερη ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση παρά για την εξεύρεση λύσης. Όταν ο πρωθυπουργός τους καταθέτει στεφάνια μπροστά από χάρτες αλυτρωτικούς, τότε τίποτα δεν μπορεί να με πείσει για το αντίθετο.
    Καλή η τοποθέτησή σας αλλά τα στοιχεία άλλα δείχνουν. Επίσης δεν είναι μέλος τις ΕΕ και αν θέλετε την γνώμη μου δεν θέλουν πραγματικά να γίνουν αυτή την στιγμή. Αν ήθελαν θα το είχαν κάνει. Χρησιμοποιούν απλά το θέμα ως μοχλό πίεσης στην Ελλάδα. Ξέρουν ότι θα έβαζε ταφόπλακα στα σχέδιά τους για την επέκτασή που ονειρεύονται.

    Παρεμπιπτόντως ρίξτε μια ματιά εδώ:
    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=7766&Itemid=84

    Φαινομενικά δεν έχει σχέση αλλά τέτοια έκτασης κλοπή και σφετερισμός ιστορίας και ταυτότητας δεν κρύβει μόνο τρέλα και άγνοια αλλά και άλλα σχέδια.

    Σχετικά με την δεύτερη παράγραφο.

    Δυστυχώς για τον κύριο Τρεμόπουλο ισχύει η παροιμία που λέει "Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μην πεις." Είναι λογικό και επόμενο όταν υπάρχουν άστοχες δηλώσεις και καμία ξεκάθαρη απάντηση να αρχίσει η αναμόχλευση που παρελθόντος. Αυτό που θα ικανοποιούσε εμένα σαν πολίτη, και φαντάζομαι και πολλούς άλλους θα ήταν να βγει ο κύριος Τρεμόπουλος και να ξεκαθαρίσει την θέση του χωρίς πολιτικάντικες ρητορείες και περιττά λόγια. Αυτό σίγουρα θα τον διαφοροποιούσε από υπόλοιπο συνονθύλευμα.

    Σχετικά με τους Τσάμηδες. Δεν χρειάζεται να κρατάει όπλο κάποιος για να είναι εχθρός. Μπορεί να κάνει με λόγια και πράξεις το ίδιο κακό με μια σφαίρα.
    Από τις πρώτες μέρες του Ελληνοϊταλικού πολέμου το σύνολο σχεδόν των τσάμηδων που υπηρετούσαν στον ΕΣ έστρεψαν τα όπλα εναντίων της Ελλάδας. Τάχθηκαν με το μέρος των Ιταλών και στη συνέχεια έγιναν το δεξί χέρι των ναζί σε κάθε σφαγή στην περιοχή. Ο πληθυσμός των Τσάμηδων στο σύνολό του σχεδόν συνεργάστηκε με τους ναζί. ΗΞΕΡΑΝ τι γινόταν. Για αυτό και μόνο δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό. Άλλωστε λίγο πολύ όλες οι οικογένειες Τσάμηδων είχαν κάποιο μέλος στρατευμένο που έσφαζε Έλληνες.

    Είχα την τύχη να έχω συγγενείς δύο ανθρώπους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο. Ο ένας πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή και άλλος είναι σε μεγάλη ηλικία αλλά με απόλυτη πνευματική διαύγεια. Πολιτικά και οι δύο ήταν Παπανδρεϊκοί.

    Ότι σου έγραψα παραπάνω είναι από τις μαρτυρίες τους. Ψάχνοντας περισσότερο το θέμα είδα ότι είχαν απόλυτο δίκιο. Επομένως πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν κάνουμε δηλώσεις και ανοίγουμε θέματα. Κάθε λέξη και πρόταση μπορεί να αποτελέσει εργαλείο προπαγάνδας και πηγή προβλημάτων για τον τόπο μας. Ο κύριος Τρεμόπουλος δυστυχώς έχει τέτοιες αστοχίες. Το θέμα ότι ο αντίπαλος καρατάρει αυτό που θέλει.

    Να είστε καλά και με βρίσκετε ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνο με την τελευταία σας πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters