Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

"Σφαγή" μαγιάτικων στη θάλασσα του Ρεθύμνου

Μαγιάτικο. Κλικ στην εικόνα για να δείτε το επίμαχο βιντεο

Οργή έχει προκαλέσει στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς του Ρεθύμνου η προχθεσινή ενέργεια ενός χανιώτικου – όπως καταγγέλλουν – γρι γρι, το οποίο ψάρεψε περίπου 2,5 τόνων μαγιάτικα (ψάρια) σε βάθος μόλις 17 μέτρων και σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, κάτω από τη Φορτέτζα.
Η παράνομη αλιεία μάλιστα έχει καταγραφεί και σε βίντεο από ερασιτέχνες ψαράδες, οι οποίοι ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, προκειμένου να καταγράψει την παράβαση και στη συνέχεια κατέθεσαν και το βίντεο, παράλληλα με έγγραφη καταγγελία στην υπηρεσία.
"Χθες (σ.σ. προχθές) γίναμε μάρτυρες μιας επανάληψης του συνεχούς αυτού εγκλήματος, όταν ένα Χανιώτικο Γρί-Γρί, ψάρεψε 2,5 τόνους μαγιάτικα, σε νερά βάθους 17 μέτρα, και σε απόσταση 500 μέτρα από την ακτή, έξω από τη Φορτέτσα. Προηγουμένως είχε ψαρέψει ανάλογες ποσότητες Μαγιάτικων, τόσο μπροστά στο Σφακάκι, στου Σταυρωμένου όσο και μπροστά στον Πετρέ.
Το Λιμεναρχείο Ρεθύμνης είχε φυσικά βγάλει το πλωτό του μέσο και αστυνόμευε τους ερασιτέχνες της περιοχής μη τυχόν και ψαρέψουν καμία γόπα παραπάνω από το κανονικό. Το Γρί-Γρί δεν το είδε και χρειάστηκε να γίνουν τέσσερα τηλεφωνήματα από ερασιτέχνες και από τον πρόεδρο των επαγγελματιών Αλιέων για να πάει να το ελέγξει, αφού είχε πια συντελεστεί η καταστροφή. Χρειάστηκε επίσης να γίνει η ακόλουθη επώνυμη καταγγελία από τον Πρόεδρο των Επαγγελματιών και να κοινοποιηθεί στο Λιμεναρχείο η κινηματογραφημένη σφαγή των Μαγιάτικων για να δηλωθεί πως θα κινήσει αυτό διαδικασίες για την τιμωρία του", αναφέρει καταγγελία των αλιευτικών συλλόγων του Ρεθύμνου, οι οποίοι έχουν ενημερώσει παράλληλα και τις αρχές για το "έγκλημα" που συνεχίζουν να συντελούν κάποιοι ιδιοκτήτες γρι – γρι.
Στην καταγγελία τους προς το Λιμεναρχείο, οι αλιευτικοί σύλλογοι αναφέρουν: "Οι Αλιευτικοί Σύλλογοι Ρεθύμνης υποβάλλουν συνημμένα ένα DVD και ένα χάρτη με διάγραμμα της θέσης του Γρι-γρί «Γέρο Παυλής», Ν.Χ 159, το οποίο το μεσημέρι της 18ης Μαΐου 2009, αλίευσε περίπου 2.500 κιλά Μαγιάτικα (Greater Amberjack, Seriola Dumerili) με κυκλωτικά δίχτυα, μεταξύ των στιγμάτων Ν35.22.707 – Ε24.28.130, και Ν35.22.913 Ε24.27.914, σε απόσταση 534 έως και 980 μέτρων από τη Φορτέτσα Ρεθύμνης και σε βάθος 17-32 μέτρα.Επειδή πιστεύουμε ότι τόσο η απόσταση από την ξηρά, όσο και το βάθος αλιείας, παραβιάζουν τους Κοινοτικούς και Εθνικούς Κανονισμούς, παρακαλούμε για τη διεξαγωγή λεπτομερούς ελέγχου της πράξεως αυτής.Επιπλέον σας ενημερώνουμε, ότι, όπως διαπίστωσε και το πλωτό μέσο, το οποίο έφθασε στην τελευταία φάση της δραστηριότητας του Γρι-γρί, όταν τόσο αυτό όσο και η βάρκα που άπλωνε το δίχτυ είχαν απομακρυνθεί αρκετά από την ακτή, ο καπετάνιος του, αγνόησε τα αλιευτικά εργαλεία συναδέλφου μας (παραγάδια) που είχαν σημανθεί όπως προβλέπεται και έριξε πάνω τους τα δίχτυα του.Το γεγονός αυτό, παραδέχεται τόσο στο συνημμένο DVD, όσο και ενώπιον των Λιμενικών, ο καπετάνιος του γρι-γρι". Για όσους ενδιαφέρονται να δουν το "οικολογικό έγκλημα" που περιγράφεται από τους αλιείς, το σχετικό βίντεο υπάρχει στο Youtube και μπορεί να αναζητηθεί με τις λέξεις κλειδιά «Η Σφαγή των Μαγιάτικων».
"Αναρωτιόμαστε", συνεχίζουν οι εκπρόσωποι των αλιευτικών συλλόγων, "πότε η Νομαρχία και κυρίως οι Βουλευτές μας θα πάψουν να ασχολούνται μόνο με τα εγκαίνια και τα ανώδυνα και «πιασάρικα» ζητήματα που τους προβάλουν και θα σκύψουν ουσιαστικά στο πρόβλημα της νέκρωσης των θαλασσών μας, που αποτελούν την κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή του τόπου μας. Και μέχρι πότε ο Ρεθυμνιώτικος Λαός θα δέχεται τη συμπεριφορά αυτή".



Πλούσιος σε "μαγιάτικα" και άλλα είδη ψαριών ο βυθός του Ρεθύμνου



Τα "μαγιάτικα", επιστημονικά Seriola Dumerili, πλησιάζουν το Μάιο τις ακτές για να γεννήσουν και από εκεί έχουν πάρει και το όνομά τους. Όπως αναφέρουν οι αλιείς, "ο κόλπος της Ρεθύμνης, με τη σπάνια βιοποικιλότητά του, αποτελεί πόλο έλξης για αυτά, μια και βρίσκουν τόσο ήσυχα μέρη για αναπαραγωγή όσο και αφθονία τροφής. Το τρίμηνο από Μάιο μέχρι και Ιούλιο, τα Μαγιάτικα, που οι ντόπιοι ξέρουν και σαν Λίτσες, αποτελούν προσφιλή θηρευτική λεία για τους ψαράδες της περιοχής. Τα αλιευτικά τους εργαλεία είναι για μεν τους επαγγελματίες τα παραγάδια και τα δίχτυα, για δε τους ερασιτέχνες, το ψαροντούφεκο, τα παραγάδια και συρτή.
Για να μην πέσουν τα ψάρια θύματα της ανάγκης που έχουν για την αναπαραγωγή του είδους τους, η Πολιτεία έχει απαγορεύσει το ψάρεμα με παραγάδια και ψαροντούφεκο, στους ερασιτέχνες αλιείς το μήνα αυτό. Για τους επαγγελματίες αλιείς η απαγόρευση δεν ισχύει και αυτό οφείλεται στη στρεβλή και ακατανόητη θεώρηση της πραγματικότητας στην οποία μας έχει συνηθίσει η Δημόσια Διοίκηση σε όλες τις αποφάσεις της.Συνολικά ψαρεύονται περίπου 100-150 Μαγιάτικα κάθε άνοιξη στο Ρέθυμνο, αλλά η ισορροπία μεταξύ γεννήσεων και συλλήψεων διατηρείται λόγω του σχετικά μεγάλου αριθμού που πλησιάζει τις ακτές μας. Εδώ και λίγα χρόνια η ισορροπία αυτή έχει ανατραπεί, λόγω των νέων μεθόδων που χρησιμοποιούνται στην αλιεία τους, οι περισσότερες από τις οποίες είναι παράνομες αλλά και λόγω της αναλγησίας του Κράτους και των οργάνων του, που κυριολεκτικά αδιαφορούν για τη σφαγή τους και την πιθανή εξάλειψη του είδους αυτού.
Κύριος συντελεστής στον αφανισμό τους είναι το ψάρεμα με κυκλικά δίχτυα που χρησιμοποιούν τα Γρί-Γρί, για τη σύλληψη σαρδέλας και ρέγκας, θηράματα που έχουν εξαλειφθεί από τα νερά μας, σχεδόν ολοκληρωτικά πια. Ο κανονισμός 1967 του 2007 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να προλάβει την ολοκληρωτική εξαφάνιση και των υπολοίπων ειδών που ψαρεύουν τα Γρί Γρί, απαγορεύει σε αυτά να βγαίνουν κοντά στις ακτές σε απόσταση μικρότερη από ένα μίλι και να ρίχνουν τα δίχτυα τους σε νερά ρηχότερα των 50 μέτρων. Οι Υπουργοί της Κυβέρνησής μας, σαν γνήσιοι Έλληνες, υπέγραψαν πέρυσι φαρδιά πλατιά τον κανονισμό αυτό μαζί με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, αλλά με συνεχείς παρεκκλίσεις και «προσωρινές» αποφάσεις, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των Τρατών, φροντίζουν να εξαιρούν τους κατόχους των καταστρεπτικών αλιευτικών εργαλείων από τις διατάξεις του.
Οι Ρεθυμνιώτες επαγγελματίες αλιείς, προς τιμή τους, δεν χρησιμοποιούν ούτε τράτες, ούτε Γρι-Γρί στα ψαρέματά τους. Το γεγονός αυτό, εκμεταλλεύονται τόσο οι ψαράδες των όμορων νομών, όσο και Τρατάρηδες από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό (Ιταλία) για να καταληστεύουν τη θάλασσά μας και να τη μετατρέπουν σιγά σιγά σε νεκρή θάλασσα, με μοναδικό είδος τις μέδουσες που λόγω ελλείψεως ψαριών, έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό".



Πηγή

1 σχόλιο:

  1. 1967 Aρ.13 παρ.3 Η χρήση γρι-γρι απαγορεύεται εντός 300 μέτρων από την ακτή ή εντός αποστάσεως από την ακτή μέχρι της ισοβαθούς των 50 μέτρων, στην περίπτωση που το βάθος αυτό συναντάται σε μικρότερη απόσταση από την ακτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters