Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ακαδημία Ενέργειας και Διεθνές Συνέδριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Αιγαίο

Έχοντας ως αντικείμενο την δημιουργία ενός διαρκούς προγράμματος επιμόρφωσης και κατάρτισης σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμηση Ενέργειας(ΕΞΕ) ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή 25 Οκτωβρίου τις εργασίες της η Ενεργειακή Ακαδημία. Το πρόγραμμα κατάρτισης σε θέματα ενεργειακού σχεδιασμού, ενεργειακής οικονομίας και τεχνολογίας στο νησιωτικό χώρο παρουσιάστηκε στο τέλος του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «στο Δρόμο για την Πράσινη Ανάπτυξη»που πραγματοποιήθηκε στις 23, 24 και 25 Οκτωβρίου στην Μήλο. Στόχος του Συνεδρίου, που οργανώθηκε από το Ενεργειακό Γραφείο Ίου-Αιγαίου και την υποστήριξη του Δήμου Μήλου, με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού Δημάρχων, σημαντικών στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ο Πέδρο Μπαλεστέρο της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας και Μεταφορών και ο Αλεσάντρο Μπόσκι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων καθώς και ενδιαφερομένων από το χώρο του Αιγαίου, ήταν η επισήμανση των κρίσιμων ζητημάτων για τη διείσδυση των ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας στα νησιά. Με κεντρικό σύνθημα "τα νησιά του Αιγαίου μπορούν να μπουν στην πρωτοπορία της προσπάθειας για την Πράσινη Ανάπτυξη", όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ενεργειακού Γραφείου κ. Ηλίας Ευθυμιόπουλος, τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν η δρομολόγηση διαδικασιών για το ξεπέρασμα των εμποδίων, η παρουσίαση των επιτυχημένων εφαρμογών στους «όχι απόλυτα εμπορικούς» τομείς της καινοτομίας (υδρογόνο, αντλησιοταμίευση, αφαλάτωση με ΑΠΕ κτλ.), η εξαγωγή συμπερασμάτων για τον ελληνικό χώρο, η παρουσίαση - ανακεφαλαίωση των χρηματοδοτικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών προϋποθέσεων. Τις εργασίες του Συνεδρίου, τέλος, απασχόλησε η διεθνής συνεργασία των νησιωτικών δικτύων της ΕΕ και το «Σύμφωνο των Δημάρχων», το οποίο έχουν υπογράψει περισσότερες από 400πόλεις-δήμοι με στόχο την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για την Αειφορική Διαχείριση της Ενέργειας.


Η συζήτηση που κυριάρχησε στο χώρο του Συνεδρίου ήταν η διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα, η οποία θα διασφαλίσει την ποιότητα και την ποσότητα του ρεύματος στα νησιά και θα επιτρέψει στις ΑΠΕ να έχουν μεγαλύτερη διείσδυση από τα σημερινά επίπεδα. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΗ και καθηγητής στο ΕΜΠ κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, ανακοίνωσε πως το έργο διασύνδεσης μέρους των Κυκλάδων (Άνδρος και Παροναξία) με κόστος 350εκ.€ θα είναι έτοιμο σε 3 χρόνια.

Μία από τις κύριες ενότητες του Συνεδρίου ήταν η περιβαλλοντική διάσταση της ανάπτυξης των ΑΠΕ στα ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η ανάγκη διατήρησης του νησιωτικού τοπίου, η ανάγκη για συμβολή και των τοπικών κοινοτήτων στη μεγάλη μάχη για τη μείωση των εκπομπών και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με βασική προϋπόθεση όλων την κυβερνητική στήριξη. Με βάση το ερώτημα "αν θα πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον από τις ανεμογεννήτριες ή να προστατεύσουμε το περιβάλλον με τις ανεμογεννήτριες" τοποθετήθηκαν πολλοί από τους συνέδρους, όπως ο κ. Κώστας Μενουδάκος, πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο κ. Φώτης Παπούλιας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΕΕ. Παρουσιάστηκαν επίσης παραδείγματα νησιών του ευρωπαϊκού χώρου (το μικρό νησί Ούτσιρα στη Νορβηγία και Γκότλαντ της Σουηδίας) που βρίσκονται σήμερα στην πρωτοπορία της τεχνολογίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), της νέας αγοράς της πράσινης ενέργειας και ήπιων και καινοτόμων λύσεων στον τομέα των μεταφορών. Κοινό χαρακτηριστικό των περισσοτέρων από τα νησιά του Αιγαίου είναι το μεγάλο αιολικό και ηλιακό δυναμικό, ενώ σε μερικά νησιά υπάρχει αξιόλογο γεωθερμικό δυναμικό με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την Μήλο και την Νίσυρο. Στην Μήλο, νησί που φιλοξένησε το συνέδριο, η γεωθερμία, αν και διαπιστωμένη εδώ και δεκαετίες, δεν έχει αξιοποιηθεί λόγω της αντίθεσης μεγάλου μέρους των κατοίκων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, κατάλληλες για ηλεκτροπαραγωγή, μπορούν ακόμη να τροφοδοτήσουν με ενέργεια μια σειρά από θερμικές χρήσεις στο οικιακό και το βιομηχανικό τομέα, μπορούν να θερμάνουν θερμοκήπια, μπορούν να συνδεθούν με μονάδες αφαλάτωσης, ακόμα να συμβάλουν και στην παραγωγή υδρογόνου. Όπως σημείωσε ο εκ των εισηγητών του συνεδρίου και στέλεχος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) κ. Κώστας Καρύτσας, η γεωθερμία των χαμηλών θερμοκρασιών μπορεί στη χώρα μας να έχει μικρό κόστος, και μεγάλης κλίμακας εφαρμογές όπως η τηλεθέρμανση και τηλεψύξη των κτιρίων. Ήδη μια τέτοια εγκατάσταση (για μεγάλα δημοτικά κτίρια) πρόκειται να λειτουργήσει τον αυτό το χειμώνα , στον Πολυχνίτο της Λέσβου και να θέσει τις βάσεις για αντίστοιχες εφαρμογές και σε άλλες νησιωτικές ή και ηπειρωτικές περιοχές με αστικά χαρακτηριστικά και σημαντικές ανάγκες (να σημειωθεί ότι το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο απ ότι με τη χρήση συμβατικών καυσίμων).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δρομολογήσει σημαντικά χρηματοδοτικά μέσα για την υποστήριξη των αειφορικών δράσεων στα νησιά. Ήδη ξεκίνησε το πρόγραμμα ISLE PACT (Σύμφωνο των Νησιών) ύψους 3,5εκ.€. Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ (Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου), στο οποίο συμμετέχουν ήδη 37 νησιωτικοί Δήμοι και Κοινότητες της χώρας, ως ένας από τους 12 εταίρους παρέχει ήδη το κατάλληλο πλαίσιο. Επίσης το πρόγραμμα ELENA για την υποστήριξη των δήμων με προϋπολογισμό 15εκ.€, θα αναγγελθεί άμεσα. Το νεοσύστατο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εκπροσωπήθηκε από τον Γ. Διευθυντή Διεθνών Προγραμμάτων κ. Χαράλαμπο Πίππο, που υποσχέθηκε ενεργοποίηση των εργαλείων και των πόρων για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο και κυρίως των δυνατοτήτων που προσφέρει το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Ακαδημία Ενέργειας Παράλληλα με το Συνέδριο άρχισε τις εργασίες της και η Ενεργειακή Ακαδημία. Αντικείμενο της Ακαδημίας είναι η δημιουργία ενός διαρκούς προγράμματος επιμόρφωσης και κατάρτισης σε ΑΠΕ και ΕΞΕ στελεχών των ΟΤΑ, στελεχών της νομαρχιακής και περιφερειακής διοίκησης, στελεχών αναπτυξιακών και συναφών εταιριών, ανεξάρτητων μηχανικών, μελετητών, επενδυτών αλλά και αποφοίτων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και όλων όσοι συμμετέχουν στη διαμόρφωση ενεργειακών πολιτικών με πλαίσιο το νησιωτικό χώρο.

Με τη συμμετοχή 30 ατόμων από διάφορα νησιά, αυτό το πρόγραμμα επιμόρφωσης έθεσε τις βάσεις για την εξειδίκευση σε θέματα ενεργειακού σχεδιασμού, επιλογής των κατάλληλων τεχνολογιών, λήψης αποφάσεων, αναζήτησης χρηματοδοτικών μέσων και συμμετοχής των ΟΤΑ σε νέες ενεργειακές επενδύσεις. Η Ενεργειακή Ακαδημία θα συνεχίσει τις εργασίες της με τη μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning) αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο και οι πλατφόρμες διαδραστικού διαλόγου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters