Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Τρομοκρατία. Ένας δυνατός πονοκέφαλος για τη χώρα μας.

Του Λουκά


Μετά τη σύλληψη της «17 Νοέμβρη», αρκετά χρόνια πριν, πολλοί από εμάς πίστεψαν πως η τρομοκρατία στη χώρα μας «πέρασε» στο παρελθόν. Ωστόσο όπως αποδείχτηκε, η σύλληψη της «17 Νοέμβρη» δεν ήταν κάτι περισσότερο από ένα καίριο χτύπημα στη τρομοκρατία. Η τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν έχει τελειώσει, και αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα όσον αφορά το κύρος της χώρας και των διωκτικών αρχών, με συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα με σοβαρές κοινωνικές, οικονομικές αλλά και πολιτικές προεκτάσεις.

Η αναξιοπιστία του κρατικού μηχανισμού στα μάτια των πολιτών, το αίσθημα της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας, κάποια στιγμή θα μετατραπούν σε ένα καθημερινό βραχνά στη περίπτωση που δεν συλληφθούν σύντομα αυτοί που βάλθηκαν να καταλύσουν το κράτος και να ξευτελίσουν τη χώρα. Ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας, και αν σύντομα δεν εξαρθρωθούν αυτές οι οργανώσεις που δρούνε ενάντια στη καθημερινότητα μας, στην ασφάλεια μας, αλλά και στη χώρα μας, πιθανόν να πάρουν τη μορφή Λερναίας Ύδρας.

Η κοινωνική ανισότητα, η δουλική πολλές φορές σχέση μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου, και η απαξίωση του πολιτικού κόσμου στα μάτια μας, προκαλούν ψυχική βία, που στο μέλλον πιθανόν να αποβεί χειρότερη σαν μορφή από οποιαδήποτε άλλη. Και αυτό γιατί θα μας απορροφήσει και φοβάμαι αποπροσανατολίσει τόσο πολύ, που υπάρχει κίνδυνος μια μέρα να μας κάνει να κρυφογελάσουμε με το θάνατο ενός επιχειρηματία ή ενός πολιτικού.

Η νέα γενιά τρομοκρατών στοχοποιεί προς το παρόν την αστυνομία, ενώ σε σχέση με τους τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη», η διαφορά τους είναι πως επιχειρούν σε συχνότερη βάση από εκείνους. Η ιδεολογική τους συμπόρευση με το κράτος των Εξαρχείων αναμενόμενη. Ωστόσο αυτή η περιοχή από τη δεκαετία του ‘80 συνεχίζει να παραμένει «απάτητη» και απροσπέλαστη για τις αστυνομικές δυνάμεις.

Υπάρχουν τρόποι να εξαλειφθεί η τρομοκρατία στη χώρα μας μια για πάντα. Η υιοθέτηση μιας σοβαρής, οργανωμένης αλλά και διαχρονικής στρατηγικής επιβάλλεται τη δεδομένη στιγμή, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η επιστημονική δουλειά, η συνεργασία και η τεκμηρίωση είναι κάποιοι παράμετροι που θα οδηγήσουν τις μυστικές υπηρεσίες καθώς και τις διωκτικές αρχές στο επιθυμητό αποτέλεσμα.


Σαν απλός πολίτης θα ένιωθα ασφαλέστερος αν έβλεπα, επιμένω σε αυτό, μια διαχρονική λύση. Μία ομάδα ανθρώπων με γνώσεις, με πείρα και με τον κατάλληλο επιστημονικό εξοπλισμό, ανεξαρτήτων κομματικών πεποιθήσεων σε νευραλγικούς για το κράτος χώρους. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης επιβάλλεται πια να απαρτίζονται από ικανούς ανθρώπους, κοινής αποδοχής, που δεν θα αλλάζουν χάριν ενός ανασχηματισμού, είτε χάριν της αλλαγής μιας κυβέρνησης. Η στρατηγική που θα ακολουθούν συγκεκριμένη, προγραμματισμένη και μη επηρεαζόμενη από κομματικά οφέλη και στόχους.

Δεν ζητάμε να καταστρατηγηθεί ο θεσμός της δημοκρατίας. Ζητάμε επιτέλους να «κάτσουν σε ένα τραπέζι» οι αρμόδιοι για το καλό της χώρας και να πάρουν μέτρα.

Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. Η Ελλάς χτυπιέται από μέσα και έξω βάναυσα. Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα ο τουρισμός θα μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, αλλά και τη μείωση των ρυθμών ανάπτυξης, η ανεργία θα εκτοξευθεί σε εφιαλτικό ποσοστό, την ώρα που στη χώρα θα «σουλατσάρουν» ανενόχλητοι εκατομμύρια λαθρομεταναστών. Η καθημερινότητα μας μοιάζει ήδη με εφιάλτη, μιας και δεν αποκλείουμε πια το γεγονός να γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες μιας τρομοκρατικής ενέργειας ή ακόμα και να χάσουμε τη ζωή μας από μια τέτοια σαν παράπλευρη απώλεια.

Η χώρα έχει πολλά «ανοιχτά μέτωπα» σε όλα τα επίπεδα, ενώ φοβάμαι πως αυτά που ζούμε καθημερινά είναι μόνο οι προ-σεισμοί.
 
Πηγή
 

1 σχόλιο:

  1. Φίλε δεν αξίζουμε τη τύχη που μας έρχεται.
    Την αξίζουν 100% ορισμένοι. Όχι όμως όλοι.

    Τότε όμως η θεία δίκη, νέμεσις κατά άλλους, θα γράψει στη πλάτη μας...

    Ναι, φταίτε γιατί δεν τους απομονώσατε και ψηφίζατε όλους όσους τους ενθάρρυναν.

    Το ίδιο και στα εθνικά θέματα.

    Εύχομαι ολόψυχα να κάνω λάθος, αλλά αυτό που λέω προ-σεισμό στο άρθρο, και έχει ήδη έρθει, δεν θα είναι τίποτα στον κυρίως που δεν θα αργήσει να διαβεί το κατώφλι μας που λέγαν και οι παλιοί.

    Να είσαι καλά / Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters