Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Οι ΗΠΑ ζητούν μάχιμους Ελληνες στο Αφγανιστάν.

Η αποστολή του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Αντριου Σαπίρο «δεξί χέρι» της κυρίας Χίλαρι Κλίντον - στην Αθήνα, δεν ήταν μόνο μια επίσκεψη γνωριμίας των Αμερικανών με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αλλά επίσκεψη διερεύνησης των προθέσεων της κυβέρνησης τόσο για την ενίσχυση ή όχι των ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, όσο και για τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία, όπως φάνηκε, οι Αμερικανοί έθεσαν (μεεύσχημο τρόπο) αμέσως στο τραπέζι των συνομιλιών. Ο κ. Σαπίρο- συνοδευόμενος από τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ και δύο εμπειρογνώμονες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ- επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτη.


Οι Αμερικανοί ζήτησαν, χωρίς όμως να είναι πιεστικοί, όχι μόνο την ενίσχυση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αλλά και την απεμπλοκή όπως αποκάλυψε ο κ. Μπεγλίτης των ελληνικών δυνάμεων από τους εθνικούς κανόνες εμπλοκής. Με δύο λόγια, ζήτησαν ενεργότερη ανάμειξη των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα όσα διαδραματίζονται στο Αφγανιστάν. Αντί άλλης απάντησης ο κ. Μπεγλίτης αναφέρθηκε στον αμερικανό στρατιωτικό διοικητή στο Αφγανιστάν, στρατηγό ΣτάνλεϊΜακ Κρίσταλ και στις παρατηρήσεις που έκανε όσον αφορά τη σχέση ασφαλείας που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν, εκφράζοντας παράλληλα την αδυναμία της χώρας μας να αποδεσμεύσει ελικόπτερα και αεροσκάφη από το Αιγαίο. Και όταν οι Αμερικανοί έδειξαν να επιμένουν, ο κ. Μπεγλίτης (παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτεράρχου Ι. Γιάγκου ) αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο Αιγαίο, τόσο από την Τουρκία όσο και από τη λαθρομετανάστευση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί άκουσαν προσεκτικά τα περί τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, και αυτό που είπε ο κ. Σαπίρο ήταν ότι κατανοεί τις ελληνικές θέσεις.

Δεύτερο θέμα ήταν τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία οι Αμερικανοί τα έθεσαν σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, λέγοντας ότι κατανοούν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία αλλά, όπως είπαν, θα ήθελαν να πληροφορηθούν τις προτεραιότητες της χώρας μας λόγω των διεθνών και περιφερειακών απειλών στα εξοπλιστικά προγράμματα. Η απάντηση που τους δόθηκε ήταν ότι στο παρόν στάδιο η κυβέρνηση προχωρεί σε εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών, καταγράφοντας τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, για τις οποίες θα αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ.

Πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters