Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Συνέντευξη Δρούτσα στο Reuters: «Δεν θα αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις η ΠΓΔΜ πριν λυθεί το θέμα της ονομασίας»

Η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση έως ότου λυθεί η διαφωνία σχετικά με την ονομασία της, δήλωσε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας στο πρακτορείο Reuters. Ο κ. Δρούτσας τάχθηκε επίσης κατά των τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων για το Κυπριακό.


«Το θέμα της ονομασίας θα πρέπει να λυθεί πριν καν υπάρξει σκέψη για το άνοιγμα ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια», τόνισε ο κ. Δρούτσας.

«Αυτή είναι μία πολύ σαφής και αυστηρή γραμμή που υιοθετεί η Ελλάδα. Εμείς την αποκαλούμε εθνική κόκκινη γραμμή», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα στις συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε πριν λίγες ημέρες να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η ΕΕ. Ωστόσο, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων πρέπει να συμφωνεί το σύνολο των 27 κρατών-μελών της Ένωσης.

«Εμείς έχουμε μία νέα, ανοιχτόμυαλη προσέγγιση, επιδιώκουμε τη συνεργασία ώστε να επιτευχθεί μία διευθέτηση για το ζήτημα της ονομασίας», τόνισε ο κ. Δρούτσας στο Reuters.

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα της ονομασίας και επίσης θέλει να βοηθήσει όλες τις βαλκανικές χώρες να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων χρόνων, η δυναμική σχεδόν χάθηκε. Ας θέσουμε ένα νέο στόχο» δηλώνει ο κ. Δρούτσας, «την ημερομηνία κατά την οποία ελπίζουμε ότι όλες αυτές οι χώρες θα μπορούν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2014 μπορεί να είναι αυτή η ημερομηνία», είπε.

«Όχι σε απειλές και παρεμβάσεις»
Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να διαπραγματευτούν μία ειρηνική διευθέτηση, χωρίς παρέμβαση από την Τουρκία ή απειλές ότι τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Αφήστε τις δύο κοινότητες, τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, να διαπραγματευτούν ελεύθερα για το δικό τους μέλλον και για το δικό τους κοινό συμφέρον. Αφήστε τους να βρουν τη λύση που είναι καλύτερη για το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων», τόνισε ο κ. Δρούτσας.

«Δεν είναι μυστικό ότι, η επιρροή που ασκεί η Αγκυρα στους Τουρκοκύπριους και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είναι μερικές φορές όχι και τόσο εποικοδομητική όσο θα έπρεπε να είναι», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι είναι αντίθετος στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα, καθώς Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την επανένωση του νησιού.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ζητήσει να υπάρξει συμφωνία μέσα σε αυτό το χρόνο.

«Προσπάθειες θα πρέπει βέβαια να καταβληθούν από όλους - και αυτό απευθύνεται ιδιαίτερα στους Τουρκοκύπριους φίλους μας και την Αγκυρα - για να κάνουν ο,τι είναι αναγκαίο για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Αλλά το να χρησιμοποιούνται τεχνητά χρονοδιαγράμματα για να ασκηθεί πίεση δεν είναι κάτι που βοηθά», τόνισε ο κ. Δρούτσας.

«Εδώ είμαστε ξανά, απλώνουμε το χέρι, ζητούμε συνεργασία», δήλωσε ο Έλληνας αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι προβλήματα στα οποία περιλαμβάνονται οι πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροπλάνων πάνω από ελληνικά νησιά και η παράνομη μετανάστευση θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Πρέπει να βρούμε λύσεις για ο,τι μπορεί να θεωρηθεί ως εμπόδιο στις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας για την ΕΕ», κατέληξε.

Πηγή

Σχόλιο Patmos-island: Μακάρι να μην μείνουν στα λόγια και να κάνουν πράξεις. Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι για διαπργμάτευση και κυρίως με τον αλήτη, φασίστα Γκρουεφκι και την μπανανία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...