Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Παράδοση δύο αναβαθμισμένων πυραυλακάτων από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Με την παρουσία του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, του Αρχηγού του Στόλου Αντιναυάρχου Ι. Καραϊσκου, του Νομάρχη Δυτικής Αττικής Αριστείδη Αρκουδάρη , του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, Βουλευτών, Πρέσβεων, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας παρέδωσαν στο Πολεμικό Ναυτικό τις Πυραυλακάτους «Υποπλοίαρχος ΜΥΚΟΝΙΟΣ» και «Πλωτάρχης ΜΠΛΕΣΣΑΣ» μετά την ολοκλήρωση των εργασιών Εκσυγχρονισμού. Επίσης παραδόθηκε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, το επιβατηγό οχηματαγωγό La Restinga.


Οι δύο πυραυλάκατοι, είναι το δεύτερο και τρίτο σκάφος, από τα τέσσερα συνολικά της ίδιας κατηγορίας, τον εκσυγχρονισμό των οποίων ανέλαβαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου. Οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν, αφορούν την αναβάθμιση των οπλικών τους συστημάτων, των συστημάτων επικοινωνιών και γενικότερα τη βελτίωση της μαχητικής τους ικανότητας. Υποκατασκευαστές στο πρόγραμμα είναι η Thales για τα οπλικά συστήματα και η Intracom για τα τηλεπικοινωνιακά.

Επίσης σήμερα, παραδόθηκε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία SAMOS SHIPPING το επιβατηγό οχηματαγωγό La Restinga, το οποίο ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Το La Restinga, όπως και το αδελφό του La Caranta το οποίο παραδίδεται μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα δρομολογηθούν στη Βενεζουέλα.

Ο Πρόεδρος των Ναυπηγείων Νίκος Ταβουλάρης, μιλώντας στην τελετή παράδοσης των πλοίων, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα ναυπηγεία της Χώρας είναι πλέον σε θέση να ναυπηγούν και να συντηρούν όλα τα πλοία του Π.Ν. Ετσι, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κεφάλαιο γνώσης και σύμβουλοι για τη Διοίκηση και όχι σαν ξένοι και αντίπαλοι της όπως νομίζουν μερικοί ανεγκέφαλοι. Δεν είναι αδιάφορη για τη Χώρα η ύπαρξη τους, ούτε το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, ούτε οι συνθήκες λειτουργίας τους, τόνισε ο ίδιος.

Ο Ν. Ταβουλάρης μιλώντας για τη συνεργασία των Ναυπηγείων Ελευσίνας με τη γαλλική DCNS, για την κατασκευή των Φρεγατών FREMM, είπε ότι «αυτή ουδέποτε διεκόπη παρά τις παράτυπες και ανεξήγητες παρεμβάσεις κύκλων του Υπουργείου Αμυνας την Ανοιξη του 2009». Τόνισε δε ότι μέσω του προγράμματος θα ωφεληθεί και το έτερο ναυπηγείο του ομίλου το Νεώριο Σύρου.

Τέλος ο Ν. Ταβουλάρης ανακοίνωσε την υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ του Νεωρίου και εταιρίας σκανδιναβικών συμφερόντων, για την ναυπήγηση 2+3 Μεγαγιώτ αξίας 80 εκατομμυρίων ευρώ το κάθε ένα. Ωστόσο, όπως τόνισε, προϋπόθεση για την ανάληψη του έργου, είναι το ότι θα ισχύσει και στην Χώρα μας το σύστημα εγγυήσεων που ισχύει και στις άλλες χώρες της ΕΕ, για τις ναυπηγήσεις νέων πλοίων.

Πηγή

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...