Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή Κάππαρη

Οι Αττίλες προέκτειναν την κατοχή στη θάλασσα της Αμμοχώστου



Μετακίνησαν τις σημαδούρες και περιπολούν για να επιβάλουν τον ετσιθελισμό τους. Το θέμα που είναι πολύ σοβαρό χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών. Δεν αποκλείεται διάβημα στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.



ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ


Έχουν γνώσιν οι φύλακες…



Οι κατοχικές Αρχές σε μια άκρως προκλητική τους ενέργεια, μετακίνησαν τις σημαδούρες στη θαλάσσια Περιοχή Κάππαρη, στην Αμμόχωστο, προς ανατολάς. Με την επιθετική προκλητική τους ενέργεια, περιορίζουν το χώρο ελεύθερης πρόσβασης των ακταιωρών της Δημοκρατίας και των αλιευτικών.

Στην περιοχή υπήρξαν και στο παρελθόν προστριβές, όταν οι ντόπιοι ψαράδες παρενοχλούντο από τους εισβολείς. Αυτή τη φορά, όμως, η μετακίνηση των σημαδούρων έγινε εκατοντάδες μέτρα προς τα δεξιά, περιορίζοντας την ελεύθερη θάλασσα και το άνοιγμά της στο πέλαγος.

Αυξήθηκαν, δηλαδή, οι μοίρες της γωνίας, όπως σύρεται η νοητή γραμμή του διαχωρισμού από την ξηρά. Η πειρατική ενέργεια των Τούρκων, σε περίοδο συνομιλιών, έχει καταγραφεί από την Εθνική Φρουρά. Το Υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε σχετικά το Υπουργείο Εξωτερικών που προβαίνει σε παρασκηνιακές παραστάσεις μη αποκλειομένης και της καταγγελίας στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το θέμα έφερε στο φως την περασμένη Παρασκευή η εφημερίδα «Το κυπριακό Ποντίκι» αλλά οι Αρχές προσπάθησαν να το κρατήσουν σε χαμηλούς τόνους μέχρι να ολοκληρώσουν τη διερεύνησή του. Δεν εκτιμήθηκε εξαρχής η σοβαρότητα της κατάστασης που επιχειρεί να επιβάλει η τουρκική πλευρά.

Οι εισβολείς τις τελευταίες μέρες με συνεχείς περιπολίες των πολεμικών τους σκαφών επιχειρούν την επιβολή της μετακίνησης ως τετελεσμένο γεγονός. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και είναι φανερό ότι, αν γινόταν κάτι ανάλογο μεταξύ κρατών, η μετακίνηση θα ισοδυναμούσε με αλλαγή θαλασσίων συνόρων και αιτία πολέμου. Δηλαδή στο Αιγαίο αν γίνει κάτι τέτοιο σε διαφιλονικούμενη περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι «casus belli». Ωστόσο στην περίπτωση της Κύπρου δεν έχει υπογραφεί κατάπαυση του πυρός στη θάλασσα και δεν γίνεται αποδεκτή η ύπαρξη νεκρής ζώνης ή άλλης διευθέτησης στο θαλάσσιό μας χώρο. Θέση του Υπουργείου Άμυνας όπως εκφράζεται από τον υπουργό Κώστα Παπακώστα και το γενικό διευθυντή του Υπουργείου Πέτρο Καρεκλά, είναι ότι δεν υπάρχει οριοθετημένη γραμμή αντιπαράταξης στη θάλασσα για να μπορεί να γίνει διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Υπουργός Άμυνας παρά την πολύ μεγάλη πίεση που δέκτηκε να μιλήσει για το θέμα περιορίστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «έχουν γνώση οι φύλακες».



Επικοινωνία με Στεφάνου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η μακρά επικοινωνία του Υπουργού Άμυνας για το θέμα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, καταμαρτυρούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι το μομέντουμ της νέας προκλητικής ενέργειας των Τούρκων δεν είναι άσχετο με τις διεξαγόμενες συνομιλίες και την προσπάθεια της Κύπρου να οριοθετήσει την οικονομική της ζώνη με τις γειτονικές της χώρες. Με ασφαλές δεδομένο ότι στα θαλάσσια οικόπεδα 11 και 12 υπάρχει πετρελαϊκός πλούτος, οι Αττίλες προσπαθούν να επεκτείνουν προς ανατολάς τη νοητή διαχωριστική γραμμή της θαλάσσιας περιοχής που ελέγχουν στρατιωτικά. Οριοθετούν τη νοητή γραμμή διαγωνίως σε βάρος των ελεύθερων θαλασσίων υδάτων της Δημοκρατίας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Πέτρος Τσαλικίδης επιβεβαιώνει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το τι έχει συμβεί και προβαίνει στα αναγκαία διαβήματα. Η κατάσταση, επισημαίνουν Υπουργός Άμυνας και Αρχηγός της Ε/Φ, παρακολουθείται στενά.

Το θέμα επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιχειρείται 35 χρόνια και τρεις μήνες μετά το έγκλημα της κατοχής, η διεύρυνση της κατοχικής ζώνης στη θάλασσα. Για το θέμα ενημερώθηκε λεπτομερώς και ο πρέδρος Δημήτρης Χριστόφιας αλλά είναι άγνωστο κατά πόσο το έθεσε στον Τουρκοκύπριο συνομιλητή του.



Θέμα στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ

Η τουρκική προκλητική ενέργεια προβληματίζει έντονα και τον ΔΗΣΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», το θέμα θα τεθεί στο Πολιτικό Γραφείο για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις. Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι η δημιουργία ζητημάτων εκεί που δεν υπάρχουν, είναι πάγια τακτική της τουρκικής πλευράς, με στόχο να αποκτήσει πλεονεκτήματα σε μελλοντικές ρυθμίσεις.

Με στοχεύσεις της τουρκικής πλευράς για επίλυση του Κυπριακού επί τη βάσει δύο κρατικών οντοτήτων που θα έχουν ξεχωριστή αιγιαλίτιδα ζώνη είναι φανερό ότι η μετακίνηση των σημαδούρων δεν είναι αθώα πράξη. Άλλοι θα επιχειρούσαν να ανατρέψουν τέτοιες παραβιάσεις διά της δυνάμεως, παρατήρησε ο Αντρέας Αγγελίδης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ αναγνωρίζει το θέμα ως πολύ σοβαρό που είναι ενδεικτικό των τουρκικών μεθοδεύσεων.



O κ. Συλλούρης

Στο μεταξύ: Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης τόνισε πως η μετακίνηση από τους Τούρκους των σημαδούρων στην περιοχή Κάππαρη, στο Παραλίμνι, είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Αναμένει, πρόσθεσε, άμεση απάντηση από τον Υπουργό Άμυνας και την Κυβέρνηση.

Ο Δημήτρης Συλλούρης, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, διατύπωσε τη θέση πως «η παράνομη αλλαγή έχει επιπτώσεις για την οικονομική ζώνη της Κύπρου και δεν μπορούμε να αφήσουμε το γεγονός απαρατήρητο και χωρίς να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα».

Διευκρίνισε ότι οι Τούρκοι έκαναν αλλαγή στις σημαδούρες στοχεύοντας την οικονομική ζώνη. Εξέφρασε την ελπίδα πως δεν θα ειπωθεί ότι το θέμα εγείρεται για αντιπολιτευτικούς λόγους. Κατέληξε λέγοντας «δεν μιλήσαμε δημόσια πριν ενημερώσουμε τον Υπουργό Άμυνας».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters