Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

Σταθερός τουρκικός «στόχος» η FRONTEX

Παγιώνεται η τακτική της Αγκυρας να παρενοχλεί, μέσω ασυρμάτου, τα αεροσκάφη ευρωπαϊκών χωρών, που συμμετέχουν στη δύναμη FRONTEX και πραγματοποιούν περιπολίες στο Ανατολικό Αιγαίο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Για άλλη μια φορά, στόχος της παρενόχλησης έγινε το σουηδικό αεροσκάφος, που κάνει τις περιπολίες τη δεδομένη χρονική περίοδο. Το αεροσκάφος απογειώθηκε αμέσως μετά τα μεσάνυχτα χθες από τη Λέσβο και το δρομολόγιό του ήταν για πτήση μέχρι την Κω και επιστροφή στη Λέσβο στις 4.50 π.μ. Στις 3 π.μ., στις 3.20 π.μ. και στις 4.33 π.μ., το ραντάρ των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Ντάτσα, εξέπεμψε σήμα για το συγκεκριμένο αεροσκάφος, που πετούσε βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου. Το σήμα ανέφερε ότι το αεροσκάφος βρίσκεται σε τουρκικό εναέριο χώρο και θα πρέπει να απομακρυνθεί από την περιοχή, διότι, σε αντίθετη περίπτωση θα αναχαιτισθεί. Από το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν υπήρξε καμιά αντίδραση και η πτήση ολοκληρώθηκε όπως είχε προγραμματισθεί.


Στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι η Αγκυρα έχει πλέον σταθερά εντάξει την παρενόχληση μέσω ραντάρ των αεροσκαφών της FRONTEX στις μεθόδους που χρησιμοποιεί στην προσπάθειά της να παγιώσει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο. Οι ίδιες πηγές, πάντως, εκτιμούν ότι το μήνυμα του ραντάρ ενδεχομένως αφορά μόνο την Αθήνα, είναι δηλαδή μια προσπάθεια να προκαλείται ελληνική αντίδραση και δευτερευόντως να μεταφερθούν στις Βρυξέλλες οι τουρκικές βλέψεις στο Αιγαίο. Οπως εξηγούν, τα μικρά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται στις περιπολίες της FRONTEX δεν είναι στρατιωτικά και, κατά κανόνα, δεν διαθέτουν συστήματα λήψης μηνυμάτων από στρατιωτικά ραντάρ, που εκπέμπουν σε διαφορετική συχνότητα από ό,τι τα ραντάρ που αφορούν τα πολιτικά αεροσκάφη. Ετσι, τα μηνύματα που εκπέμπει το ραντάρ της Ντάτσα «συλλαμβάνονται» από τα ελληνικά στρατιωτικά ραντάρ, είναι αμφίβολο όμως αν φθάνουν στα αυτιά των χειριστών των αεροσκαφών της FRONTEX.

Σε κάθε περίπτωση, από ελληνικής πλευράς έχει υιοθετηθεί η τακτική των διαβημάτων σε κάθε αντίστοιχο κρούσμα και, ακολούθως, η ενημέρωση των αρμόδιων οργάνων της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται απουσία υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά, που τους προηγούμενους μήνες είχαν αυξημένη συχνότητα. Σε καθημερινή βάση, ωστόσο, επαναλαμβάνονται οι παραβάσεις και παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά, καθώς και οι εικονικές αερομαχίες, στο πλαίσιο αναχαίτισής τους από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...