Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Αγαθονήσι: Ενάμιση μήνα χωρίς ταχυδρομείο.

Κινδυνεύουν να μη πάρουν τις συντάξεις και τo δώρo, και να κοπούν ρεύμα και τηλέφωνα.

Με fax, email, πλοία και περιστέρια, παίρνουν και στέλνουν αλληλογραφία οι κάτοικοι του Αγαθονησίου, η κοινότητα και οι υπηρεσίες της, διότι δεν υπάρχει ταχυδρομικό γραφείο.

Η σύμβαση με τον ανταποκριτή έληξε, δεν βρίσκεται αντικαταστάτης, τα ΕΛΤΑ δέχονται την αλληλογραφία από τους παραλήπτες προς το Αγαθονήσι, αλλά δεν την πάνε στον προορισμό της. Την κρατάνε στη Λέρο. Εκεί κρατάνε τους λογαριασμούς, τις συντάξεις, τους μισθούς και τα δώρα του Πάσχα. Αποτέλεσμα είναι, ότι πάνω από ενάμιση μήνα οι κάτοικοι, οι υπηρεσίες της κοινότητας Αγαθονησίου, τα σχολεία να χρησιμοποιούν το FAX και το email, οι δε κάτοικοι αναγκάζονται για επείγουσες περιπτώσεις να στέλνουν την αλληλογραφία πρωτόγονα.

Πηγαίνουν στα καραβάκια, τη δίνουνε στο λοστρόμο ή στο λογιστή και ειδοποιούν τον παραλήπτη να πάει στο λιμάνι να την παραλάβει . Ενώ, άλλοι όπως μας είπαν άρχισαν να εκπαιδεύουν περιστέρια τα οποία είναι δοκιμασμένα στη μεταφορική διαδικασία από το μεσαίωνα. Αυτό όμως που ανησυχεί ιδιαίτερα τις μέρες αυτές είναι ότι δεν θα καταβληθούν οι συντάξεις των συνταξιούχων, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και τα δώρα, δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με κίνδυνο να κόψουν το ρεύμα., Ήδη η κινητή τηλεφωνία έχει προχωρήσει σε διακοπές τηλεφώνων διότι δεν έχουν πληρωθεί. Οι παραλήπτες οι οποίοι πλήρωσαν το ταχυδρομικό τέλος για να πάει η αλληλογραφία στον προορισμό τους έχουν οργιστεί και ψάχνουν τρόπους για να φτάσει η αλληλογραφία τους στους δικούς τους ανθρώπους.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο κοινοτάρχης Αγαθονησίου επικοινώνησε με την περιφερειακή διεύθυνση των ΕΛΤΑ ζητώντας να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Πρότεινε : να δημιουργηθεί ταχυδρομικό γραφείο στο Αγαθονήσι ή να γίνει προγραμματική σύμβαση με την κοινότητα και υπάλληλος να έχει την παραλαβή, διεκπεραίωση και αποστολή της αλληλογραφίας. Η απάντηση ήταν αρνητική και θα την χαρακτηρίζαμε εμείς απαξιωτική λόγω του επιχειρήματος, ότι ο πληθυσμός του νησιού είναι μικρός. Μετά από πολύ αγώνα, ο κοινοτάρχης βρήκε μία άκρη. Να σταλεί από τη Λέρο τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009 ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ για τρεις ώρες, όσο κάνει το πλοίο που θα τον πάει να επιστρέψει, για να μοιράσει την αλληλογραφία, τις συντάξεις και να εισπράξει τους λογαριασμούς. Αυτό φυσικά δεν είναι λύση.

Διερωτάται όμως ο απλός πολίτης γιατί ο οργανισμός των ΕΛΤΑ που είναι ΔΕΚΟ κοινωφελής και δημοσίου συμφέροντος, να μην εφαρμόζει πολιτικές διευκόλυνσης στα μακρινά και ακριτικά νησιά μας ανεξαρτήτως πληθυσμού, οργανώνοντας ένα ταχυδρομικό γραφείο με το ανάλογο στέλεχος σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν ανταποκριτές ώστε οι κάτοικοι να απολαμβάνουν το πολύτιμο αγαθό της αλληλογραφίας;
[Συντάκτης:Σμαράγδα Μουλιάτη

Πηγή:http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=29332&type=23

Εἶναι δυνατόν νά συμβαίνει καί αὐτό;;; Τί ἄλλο θά πάθει τό πολύπαθο νησάκι καί οἱ ἡρωικοί κάτοικοί του;;;
Τρῶνε τόσα χρήματα δεξιά ἀριστερά καί ἕναν ταχυδρομικό ὑπάλληλο δέν μποροῦν νά διορίσουν; Εἶναι ἐθνική ἀνάγκη ἡ ἐνίσχυση μέ κάθε μέσον τῶν κατοίκων. Τό νησί εἶναι ζωτικό γιά τά συμφέροντα καί τήν κυριαρχία τῆς Ἑλλάδας στό Αἰγαῖο. Οἱ τοῦρκοι ἀμφισβητοῦν μέ λύσσα τήν ἑλληνικότητά του καί μέχρι καί σέ εἰκονικούς βομβαρδισμούς ἔχουν προχωρήσει. Οἱ λαθρομετανάστες τό πνίγουν ἀλλά τό τηλέφωνο κομμένο… γιατί δέν πῆγε τό ταχυδρομεῖο χωρίς μάλιστα εὐθύνη τῶν κατοίκων.

1 σχόλιο:

  1. Μια λύση υπάρχει σε αυτό φίλε.

    Αλλαγή πρωτεύουσας όσο και αν ακούγεται τρελό. Έτσι ώστε να ξεφορτώσει ο κόσμος από την Αθήνα και τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα γράψω.
    Θα διορθωθούν πολλά.

    Ωστόσο κίνητρα.

    Όλα μακριά από την Αθήνα, δημόσιες υπηρεσίες, κρατικοί οργανισμοί, κατάργηση του ΦΠΑ σε όποιον επενδύει σε συγκεκριμένους νομούς, και να δεις πως φεύγουν όλοι.

    Αν γίνει αυτό και ξεχάσει την "αστυφιλία" ο Έλληνας, όχι άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα
    θα διορθωθούν πολλά πράγματα.

    Τα λέει ένας που και οι παππούδες των γονιών του γεννήθηκαν στην Αθήνα. Ο προπάππους ήταν από αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters