Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Μελετούν το μαγνητικό πεδίο της Ελλάδας


Ένα ευρείας κλίμακας πείραμα μέτρησης του μαγνητικού πεδίου της Γης στον ελλαδικό χώρο, έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA). Στόχος η μελέτη των μαγνητικών καταιγίδων, που μπορεί να επηρεάσουν το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρισμού στη χώρα.
Στο μικροσκόπιο οι μαγνητικές καταιγίδες Η έρευνα διεξάγεται μέσω της ανάπτυξης ενός προτύπου δικτύου μαγνητομέτρων, με τα οποία το ΙΔΕΤ επιχειρεί να σκιαγραφήσει το μαγνητικό προφίλ της Ελλάδας.
Στοιχεία αυτού του δικτύου θα χρησιμοποιηθούν στην ανανεωμένη έκδοση του παγκόσμιου Μαγνητικού Άτλαντα. Τι είναι όμως αυτός ο Άτλαντας; Σύμφωνα με τον ερευνητή στο ΕΑΑ/ΙΔΕΤ κ. Γιώργο Μπαλάση, ύστερα από 50 ολόκληρα χρόνια, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων υπό την αιγίδα της Unicef κατόρθωσε να ολοκληρώσει τον πρώτο παγκόσμιο Άτλαντα των Γεωμαγνητικών Ανωμαλιών - των μαγνητικών πεδίων, δηλαδή, που εντοπίζονται στον γήινο φλοιό.
Πρόκειται για ένα επιστημονικό εργαλείο -αναφέρει ο ερευνητής- που αναμένεται να δώσει ώθηση στις έρευνες γεωλόγων, σεισμολόγων και γεωφυσικών που μελετούν τη λιθόσφαιρα (το εξωτερικό κέλυφος της Γης) και τις τεκτονικές πλάκες, καθώς και υπηρεσιών που ασχολούνται με τους φυσικούς πόρους και ορυκτά καύσιμα. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπαλάσης, στο πλαίσιο της ερευνητικής αυτής προσπάθειας και σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (ΓΙ) του ΕΑΑ έχει εγκατασταθεί μαγνητόμετρο στο χώρο του Σεισμολογικού Σταθμού Θεσσαλίας, στο δημοτικό διαμέρισμα Κλοκωτός του Δήμου Οιχαλίας Τρικάλων.
Μάλιστα, οι μαγνητικές μετρήσεις που πραγματοποιούνται στον Κλοκωτό καλύπτουν ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας. Η δειγματοληψία του οργάνου είναι ένα δείγμα ανά δευτερόλεπτο και η μονάδα μέτρησης του γεωμαγνητικού πεδίου είναι το νανο-Tesla (nT) (προς τιμή του διάσημου εφευρέτη και μηχανικού Νίκολα Τέσλα).
Όσον αφορά το σεισμολογικό σταθμό "Θεσσαλία" που βρίσκεται στον Κλοκωτό, αυτός εφοδιάστηκε με επιταχυνσιογράφο, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αθανάσιος Γκανάς, κύριος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, δημιουργώντας νέα σεισμολογικά δεδομένα, υψηλής ποιότητας. Ο σεισμολογικός σταθμός "Θεσσαλία" είναι ο νεότερος του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Βρίσκεται στο χωριό Κλοκωτός, σε υψόμετρο 107 μέτρων και ξεκίνησε να λειτουργεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2006.
Ο σταθμός έχει εξοπλιστεί με τον καλύτερο σεισμογράφο στην Ελλάδα και στέλνει υψηλής ποιότητας σεισμολογικά δεδομένα συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο στο Θησείο (Αθήνα) και από εκεί στο Στρασβούργο και Ρώμη. Πληροί δε όλες τις προδιαγραφές για την εγκατάσταση και λειτουργία πρότυπου σεισμολογικού σταθμού, με το σεισμόμετρο να λειτουργεί σε επαφή με το υγιές πέτρωμα, ενώ τα καταγραφικά συστήματα λειτουργούν σε παρακείμενο οικίσκο.
Επίσης, στο σταθμό λειτουργεί και επιταχυνσιογράφος για την καταγραφή της ισχυρής εδαφικής κίνησης. Από τον περασμένο Ιούλιο τέθηκε σε λειτουργία και ο πρότυπος γεωδαιτικός σταθμός GPS του Εθνικού Αστεροσκοπείου στον Κλοκωτό Τρικάλων, στον οικίσκο του Σεισμολογικού Σταθμού "Θεσσαλία".
Ο σταθμός αποτελείται από τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό της εταιρίας Leica και αποτελεί συνεργασία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, με επικεφαλής τον Δρ Αθανάσιο Γκανά και του Ιταλικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής της Ρώμης. Η κατασκευή του βάθρου και η τοποθέτηση της κεραίας λήψεως σημάτων GPS έγινε από συνεργείο Ιταλών και Ελλήνων ειδικών και με την υποστήριξη του Δήμου Οιχαλίας. Ο δέκτης GPS θα μπορεί να λαμβάνει σήματα από 12 δορυφόρους ταυτόχρονα σε 2 συχνότητες και θα χρησιμεύσει σε έρευνες σεισμολογίας και γεωδυναμικής στον ελλαδικό χώρο.
Ο σταθμός θα μετρά τις μικρομετακινήσεις του εδάφους με ακρίβεια χιλιοστού και έπειτα από ένα χρονικό διάστημα 2 ετών θα γνωρίζουμε με ακρίβεια με ποια ταχύτητα "ταξιδεύει" η περιοχή των Τρικάλων προς την Αφρική ως μέρος της πλάκας του Αιγαίου. Επίσης, οι μετρήσεις του σταθμού διατίθενται ήδη ελεύθερα στους χρήστες γεωδαιτικών δεδομένων (τοπογράφους μηχανικούς κλπ) την επόμενη ημέρα της συλλογής τους, από το διαδίκτυο. Όπως, μάλιστα, αναφέρει ο κ. Γκανάς, η μέχρι τώρα προσφορά του σεισμολογικού σταθμού "Θεσσαλία" έχει να κάνει με την καταγραφή όλων των μεγάλων σεισμών που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, με ακρίβεια.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters