Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Νέα πρόκληση στο Φαρμακονήσι

Δωρα Αντωνιου

Την αυξανόμενη προκλητικότητα στο Αιγαίο, για την οποία, μόλις προχθές, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του, Ρόμπερτ Γκέιτς, ήρθε χθες να επιβεβαιώσει μία ακόμη υπέρπτηση τουρκικών αεροσκαφών.
Αυτή τη φορά οι Τούρκοι πιλότοι επέλεξαν το Φαρμακονήσι, πάνω από το οποίο πέταξαν 4 F-16, σε ύψος 1.500 ποδών, στις 11.17 π.μ. Τα τέσσερα αεροσκάφη συμμετείχαν σε σχηματισμό τον οποίο συμπλήρωναν άλλα 4 F-16.

Η χθεσινή υπέρπτηση είχε μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με εκείνες των προηγούμενων μηνών, που κάνει τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων να μιλούν για ένα ακόμη χαρακτηριστικό ποιοτικής αναβάθμισης των προκλήσεων. Συγκεκριμένα, τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά που πραγματοποίησαν την υπέρπτηση, το έπραξαν αμέσως μετά την είσοδό τους στο FIR Aθηνών. Είχε περάσει μόλις ένα λεπτό από την είσοδό τους, όταν αποσπάστηκαν από το σχηματισμό και κινήθηκαν πάνω από το Φαρμακονήσι.

Στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι με την επιλογή της αυτή, η τουρκική πλευρά δεν θέλησε να αφήσει καμιά αμφιβολία ότι η υπέρπτηση έγινε επίτηδες. Κατά κανόνα, οι υπερπτήσεις των τελευταίων μηνών σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι γίνονταν αρκετά λεπτά μετά την είσοδο των τουρκικών μαχητικών FIR και ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία αναχαίτισής τους από τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ετσι, η τουρκική πλευρά μπορούσε να ισχυρισθεί -και σε ορισμένες περιπτώσεις το είχε κάνει- ότι οι υπερπτήσεις είχαν γίνει πάνω στη διαδικασία ελιγμών, στη διάρκεια της αναχαίτισης. Η χθεσινή υπέρπτηση, λοιπόν, είχε ένα επιπλέον στοιχείο αναβάθμισης της προκλητικότητας.
Διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι το χθεσινό περιστατικό συνδέεται άμεσα με την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Γκέιτς στο Πεντάγωνο. Ο κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για την αυξημένη τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι ελληνικές θέσεις έγιναν κατανοητές.

Πηγή:http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_29/04/2009_312630

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters