Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Η χάλκινη κόρη επέστρεψε στην Κάλυμνο


EΓΚΑΙΝΙΑ. Επιτέλους η χάλκινη κόρη της Καλύμνου έπειτα από πολλές περιπέτειες βρήκε τη θέση της στο ανανεωμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλύμνου που εγκαινιάζει αύριο το απόγευμα ο γεν. γραμματέας του ΥΠΠΟ Θ. Δραβίλλας.
Το χάλκινο άγαλμα που είχε εντοπισθεί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του νησιού, συντηρήθηκε, και στη συνέχεια παρουσιάστηκε για ένα διάστημα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Τώρα, δεσπόζει σε μια από τις αίθουσες του μουσείου που βρίσκεται στην Πόθια στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, δίπλα στο Αρχοντικό του Βουβάλη, κάνοντας υπερήφανους τους κατοίκους της περιοχής.
Στα 400 τ.μ. των εκθεσιακών χώρων του εκτίθενται γλυπτά, εκ των οποίων πολλά χάλκινα προέρχονται από αρχαία ναυάγια της περιοχής, πήλινα αγγεία, ειδώλια, επιγραφές, νομίσματα, εργαλεία κ.ά. Υλικό που χρονολογείται από τα προϊστορικά χρόνια έως και τη μεταβυζαντινή περίοδο.
Η έκθεση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την ΚΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2000-2006. Στην πρώτη αίθουσα παρουσιάζονται ευρήματα από τα προϊστορικά χρόνια και αντικείμενο από το θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο της αρχαίας Καλύμνου και το ιερό του Δαλίου Απόλλωνος, στη δεύτερη υλικό από τον οικισμό του Δάμου αλλά και πολλά εντυπωσιακά χάλκινα αντικείμενα (που σπάνια διατηρούνται στον χρόνο), ενώ στην τρίτη αίθουσα φιλοξενούνται ευρήματα των βυζαντινών χρόνων.
Τα εγκαίνια θεωρείται πως θα δώσουν άλλη διάσταση στην τουριστική ανάπτυξη της Καλύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...