Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

ΕΛΑΤΩΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ CO2

Πηγή: Αστυπάλαιας Πολιτεία

Αυτό που είναι ευρέως γνωστό είναι ότι η θάλασσα λειτουργεί ως «απορροφητήρας» για το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα –αυτό που δεν είναι γνωστό, όμως, είναι ότι ακόμη και η θάλασσα έχει τα όριά της, προειδοποιεί το περιοδικό Time.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, η ικανότητα των θαλασσών να απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα που προέρχεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Παρότι σήμερα η θάλασσα απορροφά μεγαλύτερη ποσότητα CO2 από ποτέ, παρατηρείται ότι δεσμεύει μικρότερο ποσοστό CO2 που προέρχεται από τον άνθρωπο, σε σύγκριση με παλαιότερα.


«Έχει διαπιστωθεί διαχρονικά ότι η θάλασσα χάνει την αποτελεσματικότητά της όσον αφορά στη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα που παράγει ο άνθρωπος», προειδοποιεί ο Σάμαρ Κατιβάλα από το Lamont-Doherty Earth Observatory του Πανεπιστημίου της Κολούμπια. «Υπάρχουν φυσικά όρια στο ρυθμό με τον οποίο μπορεί η θάλασσα να απορροφήσει το CO2», τονίζει.


Τον περασμένο χρόνο, η θάλασσα απορρόφησε 2,3 δισ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα –ποσότητα που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο των συνολικών ρύπων που προέρχονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. «Εάν δεν υπήρχε η θάλασσα, το CO2 που εκλύουμε στην ατμόσφαιρα θα είχε ήδη κάνει τον πλανήτη «flambé», τονίζει ο κ. Κατιβάλα.
Ωστόσο, η απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι ανώδυνη για τις θάλασσες: όσο περισσότερο απορροφούν τόσο επιδεινώνεται το πρόβλημα της όξυνσης, η οποία προκαλεί αποχρωματισμό των κοραλλιογενών υφάλων και θέτει σε κίνδυνο τα θαλάσσια είδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...