Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Τουρκική μειονότητα στην Σάμο ή τα σύνορα της… βλακείας

Πηγή: ¨Ελέυθερος Κόσμος"
Μάρκος Φαραΐσκος

Επικίνδυνες μεθοδεύσεις γίνονται εδώ και καιρό, όπως γνωρίζετε όλοι. Μεθοδεύσεις που γίνονται χωρίς να έχουμε ερωτηθεί ποτέ από αυτούς που μας κυβερνούν, αλλά τις οποίες όλοι μας βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή και, ακόμη χειρότερα, θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον.


Πριν λίγες μέρες και τυχαίως, υπέπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Aksam», το οποίο έκανε αναφορά στην Σάμο ως προορισμό τούρκων τουριστών. Ανάμεσα στις αμέτρητες και δυσφημιστικές ανακρίβειες (όπως ότι όλοι στις παραλίες είναι γυμνοί- κάτι που ήταν και ο τίτλος του άρθρου- και ότι τα φαγητά παντού είναι απαίσια και κανείς δεν μιλάει αγγλικά στο νησί), υπάρχει κάτι ανησυχητικό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την μεθοδικότητα των «γειτόνων» και το πώς χρησιμοποιούν δημοσιογράφους για να πετύχουν τις διεκδικήσεις τους σε βάρος της χώρας μας (δες Ίμια). Στο τέλος του άρθρου γίνεται αναφορά σε ένα χωριό Καραβέλι, το οποίο παρακινούνται να επισκεφτούν οι Τούρκοι, αφού εκεί λέγεται ότι οι κάτοικοι μιλούν τουρκικά. Αναλογιζόμενοι τις κινήσεις των «καλών» μας γειτόνων για αναγνώριση μειονοτήτων σε Ρόδο και Κω, καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι ψήνεται εδώ.

Συνδυάστε και το γεγονός ότι οι τούρκοι δουλέμποροι που συλλαμβάνονται να μεταφέρουν λαθρομετανάστες καθημερινά από τα Μικρασιατικά παράλια, ζητούν να επισκεφτούν το τουρκικό προξενείο (δεν υπάρχει στη Σάμο), λέγοντας ότι τους δίνουν τις οδηγίες να ζητούν επιμόνως να δουν τον πρόξενο και ότι οι Έλληνες θα τους πουν ψέματα πως δεν υπάρχει, και έχετε έτοιμη την συνταγή για μια καλή σούπα που αρχίζει να μαγειρεύεται.

Όμως, οι επικίνδυνες μεθοδεύσεις δεν αφορούν τις κινήσεις των τούρκων, τις οποίες γνωρίζουμε και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Αφορούν τα δικά μας «μπουμπούκια», που βρίσκουν κάθε τρεις και λίγο την ευκαιρία να προάγουν την «ελληνοτουρκική φιλία», υπονομεύοντας πολλές φορές τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος. Ένα τέτοιο «μπουμπούκι» είναι και ο, προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ, νομάρχης Σάμου, Μανώλης Κάρλας. Δεν πρόλαβε να βγει ο Γιωργάκης πρωθυπουργός και αμέσως ανέλαβαν δράση με μεγαλύτερη θέρμη οι υποστηρικτές της πολιτικής του με την Τουρκία.

Σε επιστολή του ο νομάρχης Σάμου προς τον πρωθυπουργό, ζήτησε την «διοργάνωση μιας εκδήλωσης που θα διοργανωθεί στα στενά της Μυκάλης, όπου από εκεί ελληνικές βάρκες θα συναντηθούν με τουρκικές και θα «χτίσουν» μια γέφυρα ειρήνης με την αντίθετη πλευρά της τουρκίας»! Ο νομάρχης τόνισε στον πρωθυπουργό και υπουργό εξωτερικών (να μην ξεχνιόμαστε) ότι η νομαρχία Σάμου έχει την επιθυμία να προσεγγίσει και να συμβάλλει στην «ελληνοτουρκική φιλία». Το χειρότερο; Ο νομάρχης στην ίδια επιστολή επικαλείται την σύμφωνη γνώμη του Τούρκου επάρχου (μυστική διπλωματία;) αλλά και... όλων των Σαμίων!

Αλλά να μην απορούμε. Όλοι οι Έλληνες συμφωνούν με την ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια, όλοι συμφωνούν στο Ευρωσύνταγμα, όλοι συμφωνούν σε νέο σχέδιο Ανάν, όπως όλοι συμφωνούσαν να μπούμε στην ΟΝΕ και να αντικαταστήσουμε την δραχμή με το ευρώ και πάει λέγοντας. Και έχουν αυτοί που κυβερνούν την συμφωνία μας για δεδομένη, καθώς αντιδράσεις δεν φαίνονται από πουθενά και για τίποτα, τουλάχιστον σε ότι αφορά την αξιοπρέπειά μας και το μέλλον της πατρίδας μας, που με τόσο κόπο και αίμα εξασφάλισαν οι πρόγονοί μας για μας και τα παιδιά μας. Ως πότε θα τους αφήνουμε να αποφασίζουν για μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters