Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

Ναυπήγηση νέων πλοίων ή επιδότηση εισιτηρίων μέσω ΕΣΠΑ στις άγονες, μελετά η κυβέρνηση

Νικος Μπαρδουνιας Πηγή: Καθημερινή

Στη μείωση του κόστους των θαλάσσιων μεταφορών μέσω του ΕΣΠΑ προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σύμφωνα με την υπουργό κ. Λούκα Κατσέλη.
Η υπουργός ανέφερε χθες ότι στο αναμορφωμένο ΕΣΠΑ υπάρχουν δράσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό, την ακτοπλοΐα και τα λιμάνια. Μάλιστα, σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι μέσ ΕΣΠΑ θα εφαρμοσθεί το μεταφορικό ισοδύναμο προκειμένου να μειωθεί το κόστος θαλάσσιων συγκοινωνιών προς τις λεγόμενες «άγονες» γραμμές, ώστε να ανακουφιστούν οι κάτοικοι των μικρών νησιών.

Ναυπήγηση νέων πλοίων
Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει η Ε. Ε. με δύο τρόπος: είτε επιδοτώντας το «χτίσιμο» νέων ακτοπλοϊκών πλοίων είτε επιδοτώντας τα εισιτήρια. «Εμείς στρεφόμαστε στην κατασκευή πλοίων ώστε να στηρίξουμε τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και τις θέσεις εργασίας», ανέφερε η υπουργός κ. Κατσέλη. Η υπουργός πάντως δεν διευκρίνισε ποιοι θα κατασκευάσουν τα πλοία, αν δηλαδή θα επιδοτήσει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που θα εκφράσουν ενδιαφέρον ή θα κατασκευάσει τα πλοία το ίδιο το κράτος μέσω σύμπραξης με ιδιώτες, δηλαδή εφοπλιστές.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά την άποψη ακτοπλοϊκών κύκλων εμφανίζει η θέση της κ. Κατσέλη για την ανάγκη αναμόρφωσης του νόμου 2932/2001 που αποτελεί και το θεσμικό πλαίσιο πάνω στο οποίο λειτουργούν οι εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές. «Ο νόμος είναι καλός, όμως όπως συμβαίνει για κάθε νόμο θα πρέπει να επαναξιολογηθεί γιατί οι συνθήκες αλλάζουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», σημείωσε η υπουργός. Οσον αφορά το θέμα των οργανικών συνθέσεων και το αίτημα ορισμένων ακροπλοϊκών εταιρειών για ελαστικοποίησή τους, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας των ναυτεργατών.

Εξυγίανση του ΝΑΤ
Επίσης η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στους στόχους του υπουργείου για την ισχυροποίηση της ποντοπόρου ναυτιλίας και την ανάγκη στήριξης της ελληνικής σημαίας, ενώ αναφερόμενη στο ΝΑΤ τόνισε πως στόχος είναι η εξυγίανση του Ταμείου και ότι θα αναλάβει ορκωτός λογιστής για να γίνει έλεγχος. Στόχος είναι η σύγχρονη και σωστή διαχείριση του ΝΑΤ. Μέσω ΕΣΠΑ θα γίνει πλήρης μηχανογράφηση του Ταμείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...