Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ο κρίσιμος Δεκέμβριος

Πηγή: "Το Βήμα"
Του Γιάννη Μαρίνου



Ολοι ξέραμε ότι ο Δεκέμβριος είναι κρίσιμος για δύο από τα μεγάλα εθνικά μας θέματα. Και η μεν απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για ένταξη της FΥRΟΜ φαίνεται ότι προς το παρόν αναβάλλεται. Συνεπώς απομένει ως μείζον πρόβλημα η συνέχιση της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας, για την οποία εξακολουθούμε να προμαχούμε, μολονότι η Αγκυρα δεν παύει να μας προκαλεί και απειλεί, γελοιοποιώντας την ανοχή μας. Σήμερα δεν αρκεί πια η ευγενική απαίτησή μας για συμμόρφωση στα κριτήρια της Κοπεγχάγης. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Το λιγότερο που μπορούμε να απαιτήσουμε πια είναι:
α) η άμεση συμμόρφωση της Τουρκίας στην αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην άρση των απαγορεύσεων προσέγγισης των λιμένων και των αερολιμένων τους από τα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη και
β) η άμεση άρση του casus belli (αιτία πολέμου) σε βάρος μας. Πώς ανεχόμαστε μια υποψήφια για ένταξη χώρα να μην αναγνωρίζει ένα κράτος-μέλος ή να απειλεί με πόλεμο ένα άλλο; Συνεπώς η θέση μας θα έπρεπε να είναι: Ναι στη συνέχιση της διαδικασίας ένταξης αλλά υπό τους δύο αυτούς όρους. Μολονότι η αξιοπιστία της Ελλάδος στον οικονομικό τομέα είναι στο ναδίρ, όμως η ΕΕ έχει αποδειχθεί ότι μόνο τη γλώσσα των σαφών όρων των κρατών-μελών καταλαβαίνει και σέβεται. Το αποδεικνύει ακόμη και η πιο πρόσφατη ιστορία της με τους εκβιασμούς Τσεχίας, Πολωνίας, Ιρλανδίας, κ.ά.


Στην περίπτωση της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης ως τώρα ακολουθείται μια ιδιότυπη διαδικασία. Η Ελλάς υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα για επίλυση εκτός της διευθέτησης της υφαλοκρηπίδας. Η Τουρκία υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο. Οτι υφίσταται θέμα διαφορών στον εναέριο χώρο, στα χωρικά ύδατα, στην εθνική κυριαρχία σε ορισμένα άλλα νησιά(γκρίζες ζώνες κ.ά.). Και κάθε τόσο προσθέτει νέες διεκδικήσεις.

Η Ελλάς αμφισβητεί μεν τη νομιμότητα των τουρκικών απαιτήσεων αλλά διόλου σθεναρά. Ταυτόχρονα παραβλέποντας ακόμη και ευθείες απειλές για casus belli αν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, όπως δικαιούμεθα με βάση το διεθνές δίκαιο, επιδίδεται σε επίδειξη φιλικών διαθέσεων και γενναιόδωρης ανεκτικότητας προς την τουρκική θρασύτητα δίνοντας την εντύπωση ότι δεν έχει τη νομική δυνατότητα να αμυνθεί.

Η Τουρκία αμφισβητεί τον εναέριο χώρο των 10 μιλίων που έχει θεσπίσει η Ελλάς. Πρόκειται όντως για μια διεθνή πρωτοτυπία από μέρους μας, δεδομένου ότι τα χωρικά μας ύδατα είναι στα 6 μίλια και είθισται διεθνώς ο εθνικός εναέριος χώρος να αντιστοιχεί προς την έκταση των χωρικών υδάτων. Η διεθνής κοινότητα φαίνεται να συμφωνεί με την άρνηση της Αγκυρας να αναγνωρίσει τα 10 μίλια στον εναέριο χώρο, τον οποίο καθημερινά παραβιάζουν τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα. Η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να αναστρέψει τη σε βάρος της εικόνα αν γνωστοποιούσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι μελετά να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Ετσι από εκεί που βρισκόμαστε σε μειονεκτική θέση επικαλούμενοι διεθνή εναέριο χώρο 10 μιλίων, ο οποίος δεν στηρίζεται στις διεθνείς συνθήκες, θα μεταπηδούσαμε αμέσως σε θέση ισχύος αφού μια επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια θα επεξέτεινε αυτομάτως και τον εθνικό εναέριο χώρο μας όχι πια στα 10 αλλά στα 12 μίλια. Και με τέτοιο νομικό πλεονέκτημα στον φάκελό μας προσερχόμενοι στον διάλογο με την Τουρκία θα μπορούσαμε να διαπραγματευθούμε ακόμη και κάποιες παραχωρήσεις, όπως υποχώρηση στα 10 μίλια, πράγμα που ούτως ή άλλως μας εξασφαλίζει μείζονα δικαιώματα στο Αιγαίο, όπου τώρα έχουμε αυτοπεριοριστεί στα 6 μίλια και δεν λέμε κουβέντα για τα 12, που δικαιούμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters