Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ Αντγου ε.α., Επίτιμου Διοικητή Στρατιάς και Αρχηγού ΓΕΕΦ

Όταν ο ίδιος δεν πιστεύεις στον εαυτό σου πώς μπορείς άραγε να γίνεις πιστευτός στους άλλους;

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν μπόρεσε και δεν τόλμησε να δώσει στους Αμερικανούς, αλλά και τους υπόλοιπους συμμάχους και εταίρους μας, μια αμυδρή έστω εικόνα των στόχων και των συμφερόντων της χώρας μας και μια ένδειξη των έσχατων και απαραβίαστων γραμμών υποχώρησης και συμβιβασμών. Αποδείχθηκε με το ταξίδι Ομπάμα στην Ευρώπη ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική ανακάλυψε ένα καινούργιο δόγμα, που όμοιό του δεν υπάρχει στην ιστορία των παγκόσμιων διπλωματικών σχέσεων. Το νέο αυτό, ελληνικής σύλληψης, δόγμα, λέγει: «Όταν ενισχύεται και αναβαθμίζεται ο αντίπαλός σου, τότε εσύ όχι μόνο δεν πρέπει να ανησυχείς, αλλά και να υπερθεματίζεις».

Εδώ δεν πρόκειται πια περί της συνήθους ανικανότητος και πλήρους απραξίας της ελληνικής διπλωματίας, αλλά περί μιας ατάκτου φυγής, μιας απαράδεκτης φυγομαχίας και μάλιστα εντελώς αναιτιολόγητης. Μέχρι που και ο κύριος πρέσβης μας, Ντάνιελ Σπέκχαρτ, αυτός με την αρνητική για την Ελλάδα έκθεση στη νέα αμερικανική κυβέρνηση, το επισήμανε λέγοντας ότι και η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί και να καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της, αν θέλει να παίξει κάποιον ρόλο στην περιοχή. Είναι βέβαια πρωτάκουστο ακόμα και για την ελληνική εξωτερική πολιτική, να μιλάει ο Ομπάμα από το βήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον ζωτικό σύμμαχο, την Τουρκία, που πρέπει οπωσδήποτε να μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και να αντιδρά άμεσα και αγανακτισμένα ο Σαρκοζί , η Μέρκελ και άλλοι και η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που συμφωνεί απόλυτα με τη στρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας. Και ποιας Τουρκίας; Αυτής που θέλει να μας σβήσει από τον χάρτη.

Εμείς μόνον από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και την αναβάθμισή της κατά το δόγμα Ομπάμα. Πρόκειται πραγματικά περί σχιζοφρένειας, που την επαναλαμβάνουμε συνεχώς και σε όλους τους τόνους. Αν ο Ομπάμα δεν έμαθε ποτέ τι ήταν ο επιτήδειος ουδέτερος, κατάλαβε τουλάχιστον τώρα, ποιος είναι ο επιτήδειος αυτόχειρας. Ο Γάλλος ΥΠΕΞ σε πλήρη αγανάκτηση είπε: «Δεν αποφασίζουν οι ΗΠΑ για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συνεπικουρούμενος από Αυστρία και Γερμανία. Είναι ανεξήγητη η θέση της Ελλάδος, που μόνον αυτοκαταστροφική μπορεί να χαρακτηρισθεί και από τον πιο επιεική ευρωπαίο παρατηρητή. Ο μέσος Έλληνας αδυνατεί να καταλάβει πού το πάνε εδώ και χρόνια τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία. Αν είχε γίνει πόλεμος η Τουρκία ακόμη και νικήτρια, θα είχε πολύ λιγότερα κέρδη από αυτά που απεκόμισε με απειλές και διαπραγματεύσεις. Μέσα σε τριάντα χρόνια, φαύλοι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μας διέλυσαν, μας ντρόπιασαν και πούλησαν τα δίκαια του ελληνικού λαού έναντι των προσωπικών τους και μόνον ωφελημάτων. Όποιος Έλληνας κλείνει τα μάτια λόγω των αυξημένων οικονομικών προβλημάτων, σʼ αυτό το ξεπούλημα των αναφαίρετων εθνικών μας δικαίων διαπράττει στυγερό έγκλημα εις βάρος των παιδιών του.

Ήρθε λοιπόν το ταξίδι του Ομπάμα, για να δείξει την απόλυτη γύμνια της εξωτερικής μας πολιτικής, μιας πολιτικής της επαιτείας, του κλαψουρίσματος, της κακομοιριάς, της κομπλεξικής σιωπής. Όσα διακήρυξε ο Πρόεδρος Ομπάμα στην Τουρκία, περί του μεγάλου στρατηγικού εταίρου, για τη νίκη του Τουρκισμού το 1922, το άνοιγμα προς το Ισλάμ και τόσα άλλα κολακευτικά, θα τα βρούμε μπροστά μας, στο Αιγαίο, στη Θράκη και την Κύπρο. Το πόσο λάθος κάνει ο Ομπάμα με την Τουρκία το δείχνει περίτρανα η Ιστορία. Όμως αυτό δεν έχει καμιά σημασία για μας, αφού θα μας έχει εν τω μεταξύ διαλύσει. Χρόνια τώρα αναφερόμενος στον Ερντογάν, τον προσδιορίζω ως άνθρωπο με ηγετικές και διπλωματικές ικανότητες, που κινείται μεθοδικά και ύπουλα για να βλάψει τη χώρα μας. Αυτόν που επέλεξαν οι ηγέτες μας και οι νεο-οθωμανοί νεωτερικοί επιστήμονές μας, ως τον άνθρωπο που πρέπει να στηρίξουν για να μειώσουν τη δύναμη των στρατηγών. Σε λίγο θα καταλάβουν ότι το «γεράκι» είναι ο Ερντογάν. Αυτός θέλει πόλεμο περισσότερο από τους στρατηγούς. Όπως και το 1974 έλεγαν για τον σοσιαλιστή ποιητή και ειρηνιστή Ετσεβίτ, που αποδείχθηκε ο αιμοσταγής δολοφόνος της Κύπρου. Ο Ομπάμα υπέκυψε σε όλους τους εκβιασμούς του Ερντογάν, ακόμα και να ακυρώσει την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο. Το γεγονός ότι είδε για λίγο τον Πατριάρχη στο ξενοδοχείο του δεν λέει απολύτως τίποτε. Ο Πατριάρχης είναι ένα πρόσωπο που έρχεται και παρέρχεται, ενώ το Πατριαρχείο σηματοδοτεί τον οικουμενικό θεσμό. Μας λένε εδώ οι διεθνολόγοι μας ότι ναι, μεν, τα παραείπε φιλοτουρκικά ο Ομπάμα, αλλά μίλησε και για τη Χάλκη. Οι μικρονοϊκοί της εξωτερικής μας πολιτικής με τους συμβούλους και τους καθηγητάδες που τα κονομάνε, έφτασαν σε τέτοια κατάντια τον Ελληνισμό, ώστε η σωρεία των προβλημάτων που δημιουργεί η τουρκική προκλητικότητα, να συνοψισθούν σε ένα και μόνον αίτημα: Να ανοίξει η Σχολή της Χάλκης έναντι οποιουδήποτε αιτήματος. Ποτέ να μην ανοίξει η Σχολή, αν αυτό γίνει η αιτία να καταπιεί η Τουρκία το Αιγαίο και τη Θράκη.

Φτάσαμε λοιπόν σε πλήρες αδιέξοδο. Οι Αμερικανοί βάλθηκαν να μας μεταχειριστούν όπως τη Σερβία. Αναγνωρίζουν τα Σκόπια, αναβαθμίζουν την Αλβανία, ανακηρύσσουν την Τουρκία στον πιο σημαντικό εταίρο τους, μας διασύρουν με εκθέσεις ανύπαρκτων μειονοτήτων και θυσιάζουν τον κυπριακό Ελληνισμό. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχώς σιωπά. Ο κύριος Φιλ Γκόρνον αναιδέστατα είπε ότι τα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο είναι απλώς «τουρκική παρουσία» και όχι στρατός κατοχής. Ο Ομπάμα πήγε στην Τουρκία και τα έδωσε όλα. Μας προσπέρασε αδιάφορα και δεν του καίγεται καρφί αν η Ελλάδα χάσει το Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι τι κάνουμε εμείς απʼ εδώ και πέρα. Μπορούμε βέβαια να περιμένουμε μέχρι να καταστραφούμε ολωσδιόλου, χωρίς καμιά αντίδραση. Μας το εγγυώνται οι διοικούντες σε Ελλάδα και Κύπρο. Μας το εγγυώνται οι νεωτερικοί μας επιστήμονες, που μέσα σε αυτόν τον όλεθρο προσπαθούν να ξηλώσουν τον Κολοκοτρώνη, τον Καποδίστρια, τον Γρηγόριο τον Ε΄ και όλους όσους μας απήλλαξαν από τον οθωμανικό ζυγό. Μπορούμε όμως και να σιχτιρίσουμε τους φοβιτσιάρηδες ηγέτες μας, τους γόνους των πλουτισάντων στο σβέρκο μας και να επιχειρήσουμε τη μεγάλη έξοδο από τη σαπίλα. Μπορούμε όμως σαν τρίτη λύση, να φέρουμε τον Γιώργο, με την αμερικανική παρέα του, Ράντο και CIA, και να βυθιστούμε γρηγορότερα. Ας είναι καλά ο Πάγκαλος που τολμά να πει αλήθειες όπως εκείνη περί του ανιστόρητου, που στο υπουργείο Εξωτερικών μιλάει μόνο αγγλικά.

Πάντως, συμπατριώτες, τον κρυπτομουσουλμάνο Χουσεΐν Ομπάμα να με θυμηθείτε ότι εμείς οι Έλληνες θα τον πληρώσουμε πολύ ακριβά. Όσο για τους Ρώσους και τους Ευρωπαίους κανείς δεν θέλει να συνδιαλέγεται με δειλούς. Εκεί μας ενέταξε η νέα γενιά των σαραντάρηδων και των τριαντάρηδων, που με τόσο πάθος υποστηρίζουν στα κανάλια για την ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου. Η σπέκουλα της ηλικιακής ανανέωσης αποδείχθηκε φενάκη. Αυτοί πολλοί γρήγορα θα μας ξεπουλήσουν εντελώς. Κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς να κάνεις πρωθυπουργούς από τα τζάκια των Μαυρογυαλούρων.

Πηγή:http://www.paron.gr/v3/new.php?id=40348&colid=37&catid=42&dt=2009-04-19%200:0:0&page=2&mode=1&page=1&mode=1&page=2&mode=1&page=1&mode=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters