Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Εκπτώσεις από ξενοδόχους

Με εκπτώσεις στις τιμές των δωματίων, οι οποίες φτάνουν έως και το 20% σε σχέση με πέρυσι, προσπαθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις να προσελκύσουν όσους σκέφτονται να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα μακριά από τις μεγαλουπόλεις.

Αν και η κίνηση είναι, κατά γενική ομολογία, μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια -κάτι που αποδίδεται πρωτίστως στην οικονομική κρίση- οι παράγοντες του τουρισμού αισιοδοξούν ότι τα ποσοστά πληρότητας των μονάδων τους θα φτάσουν και φέτος σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ηδη στους δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως στη λίμνη Πλαστήρα, στο Πήλιο και στη Χαλκιδική, η πληρότητα των ξενοδοχείων βρίσκεται περίπου στο 70% - 75% ενώ βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν από το τριήμερο του Πάσχα. Αυτό σημαίνει αφενός ότι μπορούν ακόμα να βρεθούν δωμάτια και αφετέρου ότι σε κάποιες περιοχές η πληρότητα θα φτάσει και θα ξεπεράσει το 90%.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές, ο γενικός κανόνας είναι ότι ένα δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο τριών ή τεσσάρων αστέρων κοστίζει κατά μέσο όρο από 80 έως 100 ευρώ τη βραδιά, ενώ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι περίπου 20 ευρώ φθηνότερα.
Ο ικανοποιητικός αριθμός κρατήσεων σε κάποιες περιοχές, πάντως, δεν αναιρεί το γεγονός ότι η γενική εικόνα είναι χειρότερη από πέρυσι.
«Εχουμε σημαντική πτώση και δεν είναι τυχαίο ότι όταν μας τηλεφωνούν οι πελάτες για να κλείσουν δωμάτιο, το πρώτο πράγμα που ρωτούν είναι η τιμή. Παλιότερα δεν ήταν έτσι», λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Λακωνίας, Δημήτρης Πολλάλης.
«Ενα φαινόμενο που παρατηρούμε φέτος είναι ότι οι επισκέπτες μπορεί να μη μειώνονται αισθητά, αλλά μένουν ένα με δύο βράδια λιγότερα», συμπληρώνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ναυπλίου, Παναγιώτης Μωριάτης.
Ενας λόγος για τη μείωση της κίνησης σε σχέση με πέρυσι είναι ότι φέτος το Ορθόδοξο Πάσχα δεν συμπίπτει με αυτό των Καθολικών. Αυτό έχει προκαλέσει την κατακόρυφη πτώση των επισκεπτών από το εξωτερικό, καθώς ο Απρίλιος δεν θεωρείται ο ιδανικότερος μήνας για διακοπές στην Ελλάδα.
Εκτός αυτού η ημερομηνία του Πάσχα είναι σχετικά νωρίς για νησιά όπως η Κρήτη, η Μύκονος, η Ρόδος και η Σαντορίνη, που επωφελούνται όταν η εορταστική περίοδος είναι στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαϊου. «Πρέπει να πούμε ότι γενικά ο Απρίλιος δεν υπάρχει για τη Ρόδο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν θα έχουν ανοίξει», λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού, Βασίλης Μιναϊδης.
«Φέτος το Πάσχα θα είναι ανοιχτά περίπου 25-30 ξενοδοχεία στο νησί. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα μόνο 1.000 κρεβάτια», συμπληρώνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Μυκόνου, Ανδρέας Φιορεντίνος.
Η διαφαινόμενη πτώση της κίνησης σε πολλά νησιά αποδίδεται από τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και στο γεγονός ότι τα δρομολόγια των πλοίων είναι πιο αραιά σε σχέση με το καλοκαίρι.
«Λόγω της μικρότερης συχνότητας των δρομολογίων μπορεί να χαθεί ένα μέρος από τις τέσσερις ή πέντε μέρες που σχεδιάζουν πολλοί για τις διακοπές του Πάσχα. Ετσι από το τετραήμερο παραμονής μπορεί να πέσουμε στο τριήμερο», λέει η πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάτμου, Αννα Ρωμαίου.
Σε πολλές περιπτώσεις, και με την ανησυχία για τον τζίρο που θα κάνουν οι επιχειρήσεις να είναι έντονη, η συνεργασία φαίνεται η καλύτερη λύση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνεννόηση ξενοδόχων και εστιατόρων στην Πάτμο για το δείπνο της Ανάστασης και το πασχαλινό αρνί.
«Οι ξενοδόχοι αποφασίσαμε ότι δεν θα έχουμε δείπνο το βράδυ της Ανάστασης, ούτε θα σουβλίσουμε αρνιά την Κυριακή του Πάσχα. Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να στείλουμε τους πελάτες μας στα εστιατόρια του νησιού και να τα ενισχύσουμε», λέει η κ. Ρωμαίου.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εχει δημιουργηθεί πρόβλημα ψυχολογίας στην ελληνική αγορά

Κωνσταντίνος Λεβέντης - Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Η άποψη που διαμορφώνεται είναι ότι ο τουρισμός οδηγείται στην καταστροφή φέτος, αλλά εκτιμώ ότι είναι μακριά από την αλήθεια. Πράγματι υπάρχει ένα πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το θέμα όμως είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι τα πράγματα όπως εμφανίζονται. Εχει δημιουργηθεί πρόβλημα ψυχολογίας στην ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα οι συνεργάτες του εξωτερικού να μας πιέζουν να κατεβάσουμε πολύ τις τιμές, επειδή δήθεν θα υπάρχουν κλειστά ξενοδοχεία. Οι καιροί είναι φοβερά δύσκολοι και οι επιχειρηματίες πρέπει να αναλάβουν δράση.
Στις περιοχές που δεν υπάρχει εξάρτηση από οργανωμένα πακέτα του εξωτερικού βλέπουμε ότι υπάρχει ροή επισκεπτών, που είναι μεν επιφυλακτικοί, αλλά η γενική εικόνα είναι καλή. Ο επιχειρηματίας πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να δώσει ή κάτι οικονομικότερο ή τις ίδιες τιμές με καλύτερες υπηρεσίες.
Για τους επόμενους μήνες είμαι αισιόδοξος καθώς υπάρχει, για πρώτη φορά, μια αύξηση στις κρατήσεις από Ελληνες σε καλοκαιρινά πακέτα όπου οι επιχειρηματίες ακολουθούν τις ίδιες πολιτικές που ακολουθούν οι tour operators του εξωτερικού.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

Πηγή:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=9283&pubid=3064770

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters