Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009

Λιγότερα τσάρτερ στα νησιά του Αιγαίου

Καμπανάκι» για τον τουρισμό στα νησιά του Αιγαίου αποτελεί η μείωση στις πτήσεις τσάρτερ που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν κατά την τουριστική περίοδο οι αεροπορικές εταιρίες.

Τα διαθέσιμα αυτή τη χρονική περίοδο στοιχεία που συγκεντρώνουν αρμόδιες υπηρεσίες δείχνουν αύξηση στις πτήσεις τσάρτερ που έχει δηλωθεί να γίνουν φέτος, σε σχέση με πέρσι, κατά την τουριστική περίοδο. Οι αεροπορικές εταιρίες δηλώνουν αυτή τη στιγμή ότι θα πραγματοποιήσουν φέτος σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας περισσότερες έκτακτες πτήσεις (κατά 4% σε σχέση με αυτές που πραγματοποίησαν πέρσι).Η αύξηση αυτή του 4% είναι ένας μέσος όρος που προκύπτει από την αύξηση σχεδιαζόμενων έκτακτων πτήσεων σε προορισμούς όπως τα Χανιά (9%) και το Ηράκλειο Κρήτης (ένα από τα σημαντικότερα αεροδρόμια για τον ελληνικό τουρισμό, το οποίο παρουσιάζει αύξηση 4%), την Καβάλα, την Πρέβεζα, το Βόλο, την Κέρκυρα (3%), αλλά και από τη μείωση των προγραμματισμένων πτήσεων τσάρτερ σε αεροδρόμια όπως της Κω (μείωση 13%), της Σαντορίνης (-2%), της Λήμνου (-10%), της Μυτιλήνης, της Χίου (-4%), σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες.Προκύπτει δηλαδή μια εικόνα υστέρησης στις κρατήσεις θέσεων για πτήσεις προς το Αιγαίο.

Αντίθετα, δεν φαίνεται να υπάρχει γενικευμένο πρόβλημα σε άλλους μεγάλους ελληνικούς προορισμούς και ιδιαίτερα στην Κρήτη, που φαίνεται ότι διατηρεί το ενδιαφέρον της. Αλλά και το Ιόνιο, ύστερα από αρκετά χρόνια υστέρησης, ίσως παρουσιάσει φέτος συγκριτικά καλύτερα αποτελέσματα.Οι κρατήσεις που κάνουν οι αεροπορικές εταιρίες μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου. Πρόκειται δηλαδή για μια δυναμική διαδικασία η οποία αποτελεί ένδειξη για την κίνηση στις αερομεταφορές και κατ’ επέκταση για την τουριστική κίνηση (με πτήσεις τσάρτερ έρχονται στην Ελλάδα 8 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες, δηλαδή περίπου οι μισοί).Οι αεροπορικές εταιρίες, με τη διαδικασία της κράτησης «slots», δεν δεσμεύονται για την πραγματοποίηση της πτήσης που δηλώνουν, απλώς «κρατούν θέσεις». Εάν όμως δεν δηλώνουν καν το μη δεσμευτικό τους ενδιαφέρον, αυτό είναι κακό σημάδι για τον τουρισμό.

Οπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη της Ολυμπιακής Αεροπορίας που χειρίζονται τα θέματα συντονισμού πτήσεων (slot coordinator):- Στο τέλος Ιανουαρίου, οι αεροπορικές ζητούσαν αύξηση κατά 6% των πτήσεων που θα πραγματοποιήσουν στα ελληνικά αεροδρόμια φέτος.- Στο τέλος Μαρτίου, περιόρισαν τις σχεδιαζόμενες έκτακτες πτήσεις (ζητούν αύξηση 4% πανελλαδικά).

Νούμερα

17,5 εκατ. αφίξεις αλλοδαπών (τουριστών και μεταναστών) κατεγράφησαν το 2007 στην Ελλάδα, με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία.

12 εκατ. ήταν οι αφίξεις ξένων που ήρθαν στη χώρα μας αεροπορικώς, 4,3 εκατ. ήρθαν οδικώς και 1 εκατ. θαλασσίως.

8 εκατ. αφίξεις πραγματοποιήθηκαν με έκτακτες πτήσεις (τσάρτερ) προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας.

2,5 εκατ. Βρετανοί, 2 εκατ. Γερμανοί και 1 εκατ. Ιταλοί επέλεξαν το αεροπλάνο για να έρθουν στην Ελλάδα.

2 εκατ. τουρίστες με ναυλωμένες πτήσεις υποδέχθηκε το Ηράκλειο της Κρήτης, 1,4 εκατ. τουρίστες η Ρόδος, 850.000 η Κέρκυρα, από 700.000 τα Χανιά και η Κως, 500.000 η Ζάκυνθος, 200.000 η Σαντορίνη.

ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Πηγή:http://www.e-tipos.com/newsitem?id=83862

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...