Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Σύναψη συνεργασίας στον τουρισμό από επιχειρηματίες σε νησιά

Πρακτικό συνεργασίας για την ποιοτική αναζωογόνηση της υπαίθρου, βάσει μίας αειφόρου προσέγγισης, που θα εναρμονίζει την οικονομική μεγέθυνση, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος, υπέγραψαν ορισμένες από τις σημαντικότερες αγροτουριστικές - οικοτουριστικές επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας. Στόχος τους είναι να πετύχουν οικονομίες κλίμακος και να προωθήσουν από κοινού την ιδέα του «τουρισμού της υπαίθρου».

Το πρακτικό συνεργασίας υπέγραψαν 28 επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό της υπαίθρου νησιωτικών περιοχών, κατά τη διάρκεια συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κρήτη, στο πλαίσιο της διαπεριφερειακής συνεργασίας «Νήσων Περίπλους» της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Leader+.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επιχειρηματίες καταλυμάτων, παραδοσιακών μονάδων εστίασης και δραστηριοτήτων υπαίθρου, ιδιοκτήτες εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων και εκπρόσωποι κλαδικών φορέων, από τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τα Επτάνησα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Πρόκειται δηλαδή για επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως σε περιοχές, που αναπτύσσουν, ή έχουν τις προϋποθέσεις να αναπτύξουν, ειδικές μορφές τουρισμού σε νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Η συνεργασία τους αφορά, μεταξύ άλλων:

- Την ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών, προκειμένου να αναδειχθεί, να διατηρηθεί, να υποστηριχθεί και να
«κληροδοτηθεί» η ιστορική και πολιτιστική παράδοση της υπαίθρου και οι επιμέρους διαστάσεις της, καθώς και ο φυσικός και περιβαλλοντικός πλούτος των νησιών.

- Την ανάληψη δράσεων για τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων, σύμφωνα με τη ζήτηση και τις νέες τάσεις της αγοράς μέσα από συμβατικές, αλλά και καινοτόμες δράσεις.

- Την εφαρμογή και τον έλεγχο των ισχυουσών προδιαγραφών για τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας, εστίασης και αναψυχής.

- Την ανάπτυξη ολοκληρωμένων τουριστικών προϊόντων με κύριο άξονα την ζωή στην ύπαιθρο, αλλά και τον τοπικό πολιτισμό, τη νησιωτική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

- Την ενθάρρυνση κάθε δραστηριότητας που συνδέει τον τουρισμό της υπαίθρου με τα τοπικώς παραγόμενα προϊόντα (γεωργικά, κτηνοτροφικά, αλιευτικά κ.α.) με την τοπική βιοτεχνία πρώτης - κυρίως - μεταποίησης κ.λπ..

- Την επίτευξη οικονομιών κλίμακας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω κοινών υποδομών και προμηθειών, όπου αυτό είναι εφικτό.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/03/2009_273416

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters