Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Επειδή εμείς οι Έλληνες έχουμε "κοντή" μνήμη,ποιοί αρνήθηκαν τη ψήφο των ομογενών;;;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ; Να ψηφίζει για το μέλλον της Ελλάδας ο Ελληνας, που κάποια στιγμή οι ανάγκες της ζωής τον οδήγησαν να αναζητήσει την τύχη του σε άλλες πολιτείες, αλλά έχει ακόμη εδώ τις ρίζες του, την πατρογονική του εστία, την υπόλοιπη οικογένειά του, ή ο ξένος οικονομικός μετανάστης, ο οποίος δεν έχει ακόμη αποκτήσει εθνική συνείδηση και καλά καλά δεν γνωρίζει κόμματα και πρόσωπα;

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι ουσιαστικότερο είναι το δεύτερο. Διότι μάλλον αυτό τη βολεύει. Είναι η μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε για το πάθος που έχει επιδείξει ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα για το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αντιδράσει.

(Τελικά δεν τους "βγήκε" μόνο 2000 περίπου αλλοδαποί θα ψηφίσουν......)

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και να τη δίνει π.χ. σε κατοίκους της Αρούμπα; Η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να σχεδιάσει νόμο για την ψήφο των ομογενών. Η προσπάθεια απέτυχε.

ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ, όπως πολλά άλλα. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν έχει δώσει προς το παρόν καμία σημασία στο αίτημα τόσων και τόσων Ελλήνων και του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού να μπορούν να ψηφίζουν ως ομογενείς.

Και παρότι το Συμβούλιο της Ευρώπης συστήνει στην Ελλάδα να κοιτάξει εκ νέου το θέμα της ψήφου των ομογενών, η κυβέρνηση «αγρόν ηγόρασε» και επιμένει στις δικές της σαφώς ψηφοθηρικές θέσεις.

ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ σε ανθρώπους, που καλά καλά δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει πού βρίσκονται, να μπορούν να επιλέγουν κυβερνήσεις για το μέλλον της χώρας και να αρνείται το ίδιο ακριβώς δικαίωμα σε Ελληνες…
 
Πηγή:http://aetoshal.blogspot.com/2010/09/blog-post_5063.html

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σχολιασμός στο blog είναι ελεύθερος και επιθυμητός. Οι υβρεις όμως και οι ανεγκέφαλοι σχολιασμοί χωρίς ίχνος επιχειρήματος και λογικής καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων. Εκεί που ανήκουν. Δήμοκρατία δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ασυδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters