Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

Μένουν χωρίς πλοία πασχαλιάτικα τα νησιά της άγονης γραμμής

Χωρίς «βαπόρια» κινδυνεύουν να μείνουν πασχαλιάτικα πολλά από τα άγονα νησιά του Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.

Τουλάχιστον 10 επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία των εταιρειών GA FERRIES του Γεράσιμου Αγούδημου, SAOS ΝΕ του Φώτη Μανούση και ΘΑΣΟΣ ΝΕ έχουν δέσει λόγω της επίσχεσης εργασίας τα οποία πραγματοποιούν τα πληρώματά τους που διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Λόγω της επίσχεσης εργασίας, δεμένα παραμένουν τα πλοία Ροδάνθη, Μιλένα και Νταλιάνα του Γεράσιμου Αγούδημου καθώς επίσης και το Jet Ferry λόγω επισκευών και το Ανθή Μαρίνα λόγω βλάβης, ενώ από τη SAOS δεμένα παραμένουν τουλάχιστον 4 πλοία, τα οποία όμως ως επιδοτούμενα εξυπηρετούσαν τα άγονα νησιά του κεντρικού και βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς επίσης και τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες.

Χθες και ενώ οι πλοιοκτήτες Γερ. Αγούδημος και Φ. Μανούσης κατηγορούν το ΥΕΝΑΝΠ ότι τους χρωστά τα μισθώματα των άγονων γραμμών, γαλλική τράπεζα προχώρησε στη συντηρητική κατάσχεση του πλοίου Jet Ferry του κ. Αγούδημου μέχρι του ποσού του 1.300.000 ευρώ προκειμένου να διασφαλίσει τις απαιτήσεις της, ενώ το ίδιο ισχύει από 12 Ιανουαρίου 2009 και για το πλοίο Ανθή Μαρίνα του ίδιου πλοιοκτήτη. Εδώ τη συντηρητική κατάσχεση έχει πραγματοποιήσει ναυπιγοεπισκευαστική μονάδα, η οποία μάλιστα πέτυχε και δικαστικώς την απαγόρευση κάθε μεταβολής νομικής και πραγματικής των εταιρειών του Γερ. Αγούδημου.

Πηγή:http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=33341

Τα δεμένα πλοία του Γ. Αγούδημου εξυπηρετούσαν επιδοτούμενα τα άγονα νησιά των Κυκλάδων και μέσω της Κρήτης έφταναν μέχρι Κάσο - Κάρπαθο, γραμμές που όμως τώρα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πλοία αφού εξαιτίας της καλοκαιρινής περιόδου όλα τα διαθέσιμα πλοία έχουν προγραμματισμένα και εγκεκριμένα δρομολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...