Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

ΣΥΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ Η ΝΤΟΡΑ - ΘΕΜΑ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ

Προσέγγιση για... «συμμαχία πολιτισμών» Θέμα Θράκης έθεσε εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό της Αλί Μπαμπατσάν, επέλεξε να αφήσει «στο ράφι» την ένταση στο Αιγαίο και το τεράστιο πρόβλημα των παράνομων μεταναστών που φτάνουν κατά κύματα από τις τουρκικές ακτές.
Αντ' αυτού του θέματος, προτίμησε να επικεντρωθεί στα θέματα της «συμμαχίας των πολιτισμών», της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και το Κυπριακό.

Ενδιαφέρον
Από την πλευρά του, σύμφωνα με ανώτατη ελληνική πηγή, ο κ. Μπαμπατσάν έθεσε εκ νέου θέμα Θράκης, επιδεικνύοντας ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατεί εκεί, για να του εκθέσει η κ. Μπακογιάννη την πορεία υλοποίησης των μέτρων «που μονομερώς αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση για τη μουσουλμανική μειονότητα».

Στη συνάντηση των δύο, που έγινε χωρίς την παρουσία διπλωματών, η Ελληνίδα υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη «βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων», κάτι που επηρεάζεται άμεσα και από τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία επέστρεψε στη συνέχεια στην Αθήνα για την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, είχε συναντήσεις στην Κωνσταντινούπολη με τους ομολόγους της από τη Σερβία και τη Σουηδία, με τον Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα και με τον Γ.Γ. του ΟΑΣΕ, με τον οποίο συζήτησε τη διοργάνωση άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού, πιθανότατα τον Ιούνιο στην Κέρκυρα.

Πηγή:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&tag=9464&pubid=7275122

Πως μπορείς να κάνεις <<συμαχία πολιτισμών>> όταν ο άλλος δεν έχει πολιτισμό;;;

Εκτός και αν το σκύψιμο πλέον ονομάζεται <<συμαχία πολιτισμών>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...