Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Μαυρα Μαντάτα: 3 εκατ. λιγότεροι τουρίστες φέτος

Μείωση των αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα κατά 14,5% προβλέπει μεγάλη έρευνα που ανακοινώθηκε σε συνέδριο στο Μπαλί, το οποίο διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Οπως είπε χθες ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιώργος Δρακόπουλος, η συγκεκριμένη έρευνα προβλέπει τη μείωση των αφίξεων στο τέλος του 2009. Μια τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται σχεδόν 3 εκατομμύρια λιγότερους τουρίστες και πάνω από 2,5 δισ. ευρώ απώλειες σε έσοδα από τον τουρισμό, ενώ οι επιπτώσεις στην απασχόληση θα είναι 50 χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας. Στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Νίκος Αγγελόπουλος, ζήτησε την έκδοση ομολογιακών δανείων ύψους 1,5 δισ. ευρώ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, για τη δανειοδότηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των τραπεζών.

Οπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος, όπως οι ΗΠΑ δίνουν χρήματα για τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να χρηματοδοτήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις γιατί αυτές έχουν τη μεγαλύτερη σπουδαιότητα στη δική μας οικονομία.Παράλληλα, ρύθμιση τύπου ημιυπαίθριων χώρων προωθεί η κυβέρνηση για τους ξενοδόχους. Ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του κλάδου, κατατέθηκε χθες στη Βουλή νομοσχέδιο για τη «λειτουργική τακτοποίηση» ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν κάποιου είδους πολεοδομική αυθαιρεσία η οποία δεν τους επιτρέπει να πάρουν το ειδικό σήμα λειτουργίας.Ουσιαστικά το κράτος ζητεί από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων την πληρωμή ενός ποσού της τάξης των 1.000-2.000 ευρώ ανά αυθαίρετο δωμάτιο για να δώσει την άδεια λειτουργίας, δηλαδή το «σήμα» του ΕΟΤ. Η διαδικασία αυτή θα περνά από πενταμελή επιτροπή που θα συγκροτήσει με απόφασή του ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Μαρκόπουλος, έτσι ώστε να αποφεύγονται κρούσματα «λαδώματος» για την εξασφάλιση της νομιμότητας, όπως αποκαλύφθηκε χθες.

Επιχειρηματίας, που ζητούσε να της χορηγηθεί άδεια λειτουργίας για δύο διαμερίσματα, κατήγγειλε στο υπουργείο ότι δέχθηκε εκβιασμό από δύο υπαλλήλους του ΕΟΤ οι οποίες ζήτησαν και πήραν χρήματα, προχθές το πρωί, στην είσοδο του υπουργείου.Τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα, καθώς οι συνεργάτες του κ. Μαρκόπουλου είχαν προτρέψει την επιχειρηματία να αποταθεί στην Ελληνική Αστυνομία, όπως και έκανε.

Εναντίον των δύο υπαλλήλων του ΕΟΤ ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.Το νομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης από τον επιχειρηματία μέσα σε έξι μήνες από τη δημοσίευση του νόμου (πρακτικά η αίτηση μπορεί να γίνει και μετά το τέλος της φετινής σεζόν, αφού ως το τέλος του 2009 δεν επιβάλλονται κυρώσεις). Με την αίτηση αυτή, ο ξενοδόχος ή ο ιδιοκτήτης άλλου τουριστικού καταλύματος θα ζητεί να πάρει ειδικό σήμα υποβάλλοντας πιστοποιητικό πυροπροστασίας και αρχιτεκτονικά σχέδια που να δείχνουν τις επεκτάσεις καθ’ υπέρβαση της άδειας, πληρώνοντας ένα ειδικό τέλος.Το ειδικό τέλος που θα κληθούν να καταβάλουν υπολογίζεται με το τετραγωνικό μέτρο της αυθαιρεσίας (υπερβάλλουσα δόμηση ή αλλαγή χρήσης). Ετσι, ένας ξενοδόχος που έχει κατατάξει τη μονάδα του στα πέντε αστέρια θα πληρώσει 100 ευρώ ανά τ.μ. υπερβάλλουσας δόμησης, ποσό που μειώνεται στα 64 ευρώ για ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, στα 50 ευρώ για ξενοδοχείο τριών αστέρων και στα 40 ευρώ για μικρότερης κατηγορίας ξενοδοχεία και κάμπινγκ. Τα τέλη ανά τ.μ. μειώνονται κατά το ήμισυ εάν η αυθαιρεσία είναι αλλαγή χρήσης και όχι υπερβάλλουσα δόμηση.Ο ιδιοκτήτης επιπλωμένου δωματίου ή διαμερίσματος που έχει καταταχθεί στην κατηγορία των τεσσάρων «κλειδιών» θα πληρώσει 45 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο υπερβάλλουσας δόμησης ή αλλαγής χρήσης, τριών «κλειδιών» 40 ευρώ, δύο «κλειδιών» 35 ευρώ και ενός «κλειδιού» 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο αυθαιρεσίας.

Με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, προωθούνται ρυθμίσεις για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων στην αδειοδότηση κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες), ενώ προβλέπεται διαδικασία για την αδειοδότηση ξένων πολιτών προκειμένου να ασκήσουν στην Ελλάδα το επάγγελμα του ξεναγού και ρυθμίζονται θέματα του ΟΤΕΚ.

ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Πηγή:http://www.e-tipos.com/newsitem?id=84446

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...