Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Οι Αμερικανοτσολιάδες του ΣΥΡΙΖΑ φανερώθηκαν

Εδώ και καιρό, κάποιοι από εμάς φωνάζουμε ότι παρόλη την αριστερίστικη λογική του, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εδώ και καιρό την αιχμή του δόρατος της αμερικάνικης επιρροής στην χώρα μας.

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Το φωνάζουμε δυνατά, ότι οι αιτιάσεις του κόμματος της Κουμουνδούρου, του άλλοτε αποκαλούμενου και “ροζ” κόμματος, δεν αποτελούν κάποια προσπάθεια εκ-σοσιαλισμού της χώρας μας, ότι δεν αποτελούν απλά την γραμμή μιας σοσιαλίζουσας κατάστασης αλλά στην ουσία την προσπάθεια των αμερικάνικων ελίτ να ελέγξουν πλήρως το τι συμβαίνει σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που επιθυμούν διακαώς και που ήδη έχουν πετύχει σε κάποιες άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ, όπως π.χ. στην Βουλγαρία. Οι Αμερικάνοι δεν ενδιαφέρονται εάν κάποιος δηλώνει δεξιός ή αριστερός, αλλά τους νοιάζει μόνον το κατά πόσον εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Στον δε ΣΥΡΙΖΑ έχουν από καιρό δώσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στις αμερικανικές ελίτ – του κύκλου των δημοκρατικών και του κλίματος Ομπάμα – ότι η “πλευρά” τους θα εξασφαλίσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ποιός θυμάται άραγε πλέον τις συναντήσεις μεταξύ Καναδών τραπεζιτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις προ-προηγούμενες εκλογές; Ποιός θυμάται τα ταξίδια του Τσίπρα στην Αμερική; Η πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ίσως δεν τα θυμάται. Η αλήθεια όμως είναι ότι στους κύκλους που αυτό είναι απαραίτητο έχουν μείνει χαραγμένα στην μνήμη τους.

Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή. Πρίν κάποια χρόνια, λίγο πριν πρωθυπουργός της χώρας γίνει ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την προεκλογική περίοδο, βγήκε αυτός ο ίδιος και τόνισε ότι για περιβαλλοντικούς λόγους δεν θα επιτρέψει να γίνει ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Τότε κάποιοι έκαναν ό,τι τους περνούσε από το χέρι για να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι πρόκειται για... περιβαλλοντικούς λόγους. Η αλήθεια είναι ότι τότε ο ΓΑΠ επιζητούσε το χρίσμα των Αμερικανών, οι οποίοι του το έδωσαν με ιδιαίτερη άνεση. Γιατί; Μα γιατί οι Αμερικανοί δεν ήθελαν οι Ρώσοι να πατήσουν κοντά στην Μεσόγειο.

Ο ΓΑΠ όμως, που εκλέχτηκε άμεσα έπαιξε έναν ρόλο. Έναν ρόλο για τον οποίο μάλιστα υπερηφανεύεται. Υπερηφανεύεται για την δημιουργία του “μηχανισμού διάσωσης” της χώρας μας, της περίφημης τρόικας. Γνωρίζει ο πολύς κόσμος ποιά ακριβώς ήταν η “συμβολή” του ΓΑΠ στην δημιουργία αυτού του μηχανισμού; Ήταν η συμμετοχή σε αυτό του ΔΝΤ.  Του “χεριού” δηλαδή των Αμερικάνων. Τώρα όμως έρχεται ο καιρός που το ΔΝΤ “ετοιμάζει” τις βαλίτσες του για αποχώρηση από την Ελλάδα και τον “μηχανισμό διάσωσης”. Οι παραδοχές λαθών που κάνει και η μέχρι τώρα στάση του αυτό δείχνουν.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μείνουν μόνες τους στην Ελλάδα. Κάτι που σημαίνει ότι τα “κουμάντα” πλέον θα τα κάνουν οι Γερμανοί. Η Γερμανία  η οποία για αρκετά χρόνια ήταν ακίνδυνη, αλλά τα τελευταία ασκεί την δική της πολιτική, η οποία πολλές φορές δεν εξυπηρετεί πλήρως τα αμερικάνικα συμφέροντα.

Έτσι λοιπόν οι ΗΠΑ ψάχνουν τους δικούς τους τρόπους να έχουν τις προσβάσεις τους. Και η μεγαλύτερή τους ελπίδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο προσπαθούν με κάθε τρόπο να ενισχύσουν.

Και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το λένε απλώς, αλλά το φωνάζουν πιά!

Πρόσφατα στους New York Times, ένα από τα έντυπα που διαμορφώνουν τις απόψεις των ελίτ στις ΗΠΑ δημοσιεύτηκε ένα κείμενο από τον Γ. Βαρουφάκη και έναν συνάδελφό του οικονομολόγο. Τον κύριο Βαρουφάκη, ο οποίος ήταν από τους “αντιμνημονιακούς” και ο οποίος καταδείκνυε το αδόκιμο των προγραμμάτων της Τρόικα.

Σύμφωνα με τους δύο οικονομολόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ευρώπη, καθώς μπορεί να αλλάξει την πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εάν επιτύγχανε να έλθει στην κυβέρνηση, δεν θα άλλαζε τίποτε “ζωτικό” για τις ΗΠΑ. Αλλά και δεν θα είχε ως σκοπό να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Σύμφωνα με τους δύο οικονομολόγους, οι τράπεζες και τα hedge funds γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και γενικότερα οι Ευρωπαίοι αναζητούν ευκαιρίες ώστε να "φορτώσουν" μέρος του κόστους της ελληνικής διάσωσης σε αυτούς. Επομένως, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή πολιτική θα ανακουφίσει τις αγορές. Τέλος, αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταπολεμήσει τη φτώχεια, τα ξενοφοβικά σύνδρομα και να αποκαταστήσει τη δημοκρατία, ενώ μπορεί να προωθήσει τις βασικές απαιτήσεις για τις μεταρρυθμίσεις.

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο κ. Βαρουφάκης, φεύγοντας “απογοητευμένος” από την Ελλάδα, συνεργάστηκε με ιδρύματα του γνωστού “διαμορφωτή” τόσο κοινής γνώμης όσο και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ Σόρος.

Ως εκ τούτου, η σύνταξή του με τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι οι κύκλοι με τους οποίους συμπλέει αντιμετωπίζουν ως θετική προοπτική μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Είναι πλέον σαφές ότι εάν το δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι “γερμανοτσολιάδες” όπως τους αποκαλούν συντονισμένα τόσο από τα αριστερά τους όσο και από τα δεξιά τους (από ΣΥΡΙΖΑ ως Χρυσή Αυγή) ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του “αμερικανοτσολιά”.

Και γι' αυτό ενισχύεται από τις ΗΠΑ, αλλά και προετοιμάζεται το έδαφος για την αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα ως ενός “σοβαρού συνομιλητή” των ΗΠΑ. Ας επισκέπτεται τον Τσάβες και την Κούβα όσες φορές θέλει ο Αλέξης. Ο ρόλος που έχει να παίξει είναι συγκεκριμένος.

Δυστυχώς η πατρίδα μας από την στιγμή της ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους αποτελούσε παίγνιο στα παιχνίδια των μεγάλων δυνάμεων. Εάν θέλουμε να καθορίσουμε μόνοι μας το μέλλον μας, αντί να υποστηρίζουμε την ένταξή μας ως εθελόδουλοι στους σχεδιασμούς της μίας ή της άλλης πλευράς θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το να αναγνωρίζουμε το πρόβλημα. Και ας βγούμε επιτέλους να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Να μάθει ο ελληνικός λαός ποιός είναι ποιός και το τι βρίσκεται πίσω από τον καθέναν.

Και μετά το τι θα επιλέξει να πράξει είναι δική του ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters