Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Απογραφή στην Αλβανία και στα Σκόπια.

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων Πηγή: Δίκτυο21
Μία απογραφή που ανακοινώθηκε και μία που δεν έχει γίνει ακόμη με αντικειμενικό τρόπο αξίζουν την προσοχή μας. Αναφέρομαι στην εξαγγελθείσα απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία και στην ανάγκη να γίνει επιτέλους μία σοβαρή καταγραφή των εθνικών μειονοτήτων που κατοικούν στο κράτος των Σκοπίων.


Η Αλβανία ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει απογραφή του πληθυσμού της το 2011. Θα καταγράφεται η εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα των υπηκόων της και έτσι θα μάθουμε για πρώτη φορά τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που ανήκουν στην ελληνική εθνική κοινότητα και των μελών της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τους Βορειοηπειρώτες να μεταβούν στην Αλβανία ειδικά για την ημέρα εκείνη ώστε να απογραφούν στην γενέθλια γη, εφʼ όσον διατηρούν την αλβανική υπηκοότητα.

Για την διεξαγωγή της απογραφής με δήλωση εθνότητας και θρησκεύματος η αλβανική κυβέρνηση απευθύνθηκε στην Ευρ. Ένωση των 27 κρατών και στο Συμβούλιο της Ευρώπης των 47 κρατών. Και οι δύο κορυφαίοι ευρωπαϊκοί Οργανισμοί ενέκριναν το αίτημα και τόνισαν ότι θα βοηθήσουν οικονομικά και οργανωτικά την απογραφή. Βλέπουμε ότι η Ευρώπη δεν έχει αντίρρηση στην καταγραφή του θρησκεύματος σε δημόσια έγγραφα σε αντίθεση με τις ελληνικές «Ανεξάρτητες» Αρχές, οι οποίες απαγορεύουν αυστηρά οποιαδήποτε τέτοια καταγραφή έστω κι αν γίνεται με τη θέληση του απογραφομένου (υπόθεση ταυτοτήτων). Μήπως τελικά στην Ελλάδα κάποιοι είναι ευρωπαϊκότεροι της Ευρώπης;

Στα Σκόπια οι μέχρι τώρα απογραφές της μετακομμουνιστικής περιόδου απαγόρευαν σε όσους είναι Έλληνες ή Βούλγαροι να το δηλώσουν. Πρέπει να πιέσουμε για μία σωστή καταγραφή με ευρωπαϊκή επιτήρηση. Η Ελλάς υποχρεούται να αναγνωρίσει και να προστατεύσει την καταπιεσμένη ελληνική μειονότητα .

Το 1992 η τότε Υφυπουργός Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού εκτιμούσε ότι 360.000 περίπου υπήκοοι των Σκοπίων έχουν ελληνική καταγωγή. Ο Σκοπιανός Πρόεδρος Κίρο Γκλιγκόροφ δήλωσε ότι στη χώρα του κατοικούν 100.000 Έλληνες και η δήλωση αυτή δημοσιεύθηκε στον ελληνικό Τύπο της 16-6-1993. Σε επίσκεψη συνεργείου της ΕΤ-3 προ ολίγων ετών πολλοί χωρικοί της ΦΥΡΟΜ φώναζαν ότι είναι Βλαχόφωνοι Έλληνες.
Καιρός είναι να μάθουμε πόσοι ακριβώς είναι οι ομοεθνείς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...