Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ο ελληνικός πόλεμος του πετρελαίου. Ανεβαίνει ο εγχώριος πυρετός για τον μαύρο χρυσό.

Πηγή

Τα ΕΛ.ΠΕ. «xτυπούν» κοίτασμα στο Μαυροβούνιο, η «Ενεργειακή Αιγαίου» πήγε για έρευνα στην Αίγυπτο και οι δυο τους κοντράρονται για το Θρακικό πέλαγος!
-ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΧΙΩΤΑΚΗ chiotakis@protothema.gr

Μπορεί η χώρα μας να μη φημίζεται για τις επιδόσεις της στην παραγωγή πετρελαίου, μπορεί τα κοιτάσματα του Αιγαίου να έχουν αποδειχθεί έως τώρα ένας μύθος, μπορεί ο προ δεκαετίας γύρος ερευνών στη Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα να στέφθηκε με αποτυχία, ωστόσο ο πυρετός του μαύρου χρυσού φαίνεται ότι αρχίζει να ανεβαίνει. Και ανεβαίνει με ειδήσεις και κόντρες! Πάμε πρώτα στις ειδήσεις: κατ' αρχάς τα «Ελληνικά Πετρέλαια», που έχουν ως βασικούς μετόχους το Ελληνικό Δημόσιο και τον όμιλο Λάτση, έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν προς έρευνα και εκμετάλλευση περιοχή που πρόκειται να βγάλει, πιθανότατα μέσα στην άνοιξη, σε διαγωνισμό το Μαυροβούνιο, όπου ο ελληνικός όμιλος μέχρι τώρα δραστηριοποιείται στην εμπορία καυσίμων. Επιπλέον, τα ΕΛ.ΠΕ. ολοκλήρωσαν πρόσφατα μια πρώτη γεώτρηση σε κοίτασμα που ερευνούν στην Αίγυπτο, αξιολογούν τα αποτελέσματά της και προτίθενται να προχωρήσουν και σε δεύτερη. Οι άνθρωποι του ομίλου κρατούν χαμηλά τους τόνους για την προοπτική αξιοποίησης των συγκεκριμένων κοιτασμάτων, μετά και την προ μηνών αποχώρησή τους από κοίτασμα στη Λιβύη. Από την άλλη, η «Ενεργειακή Αιγαίου», η εταιρεία η οποία παράγει περί τα 5.500 βαρέλια ημερησίως από παλαιότερα αλλά και νέα κοιτάσματα στην περιοχή του Πρίνου, κάνει επίσης άνοιγμα στην Αίγυπτο!
Οπως πληροφορείται το « b usines s stories», η ελληνική εταιρεία έχει συμφωνήσει με τη «Thani Egypt East Magawish B.V.» την εξαγορά δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης σε περιοχή περίπου 7 χλμ. από την ακτή βορείως της Ελ Γκούνα, στον Κόλπο του Σουέζ, και 420 χλμ. από το Κάιρο. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν ήδη διενεργηθεί σεισμικές έρευνες, ενώ έχει εκπονηθεί και το σχετικό σχέδιο γεώτρησης, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2010. Η δε συμφωνία έχει λάβει την έγκριση από την καθ’ ύλην αρμόδια αρχή της Αιγύπτου Ganoub el Wadi Holding Petroleum Company ( GANOPE ), η οποία και όρισε την «Ενεργειακή Αιγαίου» ως τον επίσημο διαχειριστή της άδειας.

 To big deal Βαρδινογιάννη και η «Shell»
Να θυμίσουμε, βεβαίως, και την πρόσφατη συμφωνία της «Vegas Oil & Gas», της εταιρείας του ομίλου Βαρδή Βαρδινογιάννη, η οποία, πέραν της «Gaz de France Suez», απέκτησε πρόσβαση σε ένα από τα πιο σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δυτική Ερημο της Αιγύπτου και ως εταίρο μια θυγατρική του πολυεθνικού κολοσσού « Shell» . Με τη συμφωνία η «Shell Egypt», ως διαχειριστής του κοιτάσματος Alam El Shawish West, θα κατέχει το 40%, η «Vegas Oil & Gas» το 35% και η γαλλική «GdF Suez» το 25%. Πάμε τώρα στις κόντρες: ίσως θυμάστε σε πρόσφατο θέμα του « b . s .» ότι η «Ενεργειακή Αιγαίου» έχει συμφωνήσει με την καναδική « Calfrac» να πάρει το 70% από το 75% των δικαιωμάτων έρευνας που εκείνη κατέχει σε περιοχές του Θρακικού πελάγους, κοντά στον Αθω και την Καβάλα, αλλά και ανατολικά της Θάσου, όπου μυρίζει μπαρούτι λόγω της γειτνίασης με την Τουρκία. Το Ελληνικό Δημόσιο έχει δώσει, το περασμένο καλοκαίρι, την προβλεπόμενη βάσει του σχετικού νόμου έγκρισή του για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων στην εταιρεία που ελέγχουν ο εφοπλιστής κ. Στάθης Τοπούζογλου και ο μηχανικός πετρελαίου κ. Μαθιός Ρήγας.

Ο Μπάμπουρας μυρίζει μπαρούτι.
 Ωστόσο, βάσει του νόμου, έγκριση θα πρέπει να δώσουν και τα «Ελληνικά Πετρέλαια», τα οποία κατέχουν το 25% των δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο έως τώρα δεν γίνεται, κι έτσι η Ενεργειακή Αιγαίου δεν μπορεί να ξεκινήσει γεωτρήσεις στις περιοχές, με εξαίρεση, φυσικά, τον Μπάμπουρα, την περιοχή ανατολικά της Θάσου για την οποία προαναφέραμε ότι λόγω Τουρκίας μυρίζει μπαρούτι. Και η έγκριση δεν δίνεται, καθώς τα ΕΛ.ΠΕ. ζητούν μια σειρά εγγυήσεων, κυρίως από τον τραπεζικό τομέα, με δεδομένο και ότι η χώρα μας, παρά τις επανειλημμένες διαχρονικές εξαγγελίες των αρμόδιων υπουργών, δεν διαθέτει έναν φορέα που θα ελέγχει τον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χώρα μας. To θέμα είναι σοβαρό, καθώς με σαφήνεια οι άνθρωποι της «Ενεργειακής Αιγαίου» επισημαίνουν ότι με την ολοκλήρωση εντός των επόμενων ημερών και της τελευταίας γεώτρησης στον Πρίνο, στη θέση PB14, το αμερικανικό γεωτρύπανο που χρησιμοποιούν δεν έχει λόγο παρουσίας στην Ελλάδα - πόσο μάλλον από τη στιγμή που στοιχίζει 150.000 δολάρια ημερησίως! Η δε παραγωγή στον Πρίνο εκτιμάται ότι έπειτα από μερικούς μήνες θα αρχίσει να φθίνει, με αποτέλεσμα να ανακύψει, σταδιακά, ζήτημα περιορισμού της δραστηριότητας στην Καβάλα. Αλλά εκεί απασχολούνται 400 εργαζόμενοι, οι οποίοι, σημειωτέον, έχουν λαμβάνειν περί τα 13 εκατ. ευρώ από την « Calfrac» από παλαιότερες διεκδικήσεις, τα οποία έχει συμφωνήσει να καλύψει η «Ενεργειακή Αιγαίου»!

Ζητούν διαιτησία οι Καναδοί, αν δεν...
Προφανώς γι' αυτό, όπως πληροφορείται το « b . s .», σε πρόσφατη επαφή της «Calfrac» με τα ΕΛ.ΠΕ., η καναδική εταιρεία διαμήνυσε ότι εφόσον δεν υπάρξει λύση, το ζήτημα θα παραπεμφθεί σε διεθνή διαιτησία... Προ δύο εβδομάδων η «Ενεργειακή Αιγαίου» είχε συνάντηση και με τον αρμόδιο περί τα ενεργειακά υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη και προφανώς οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο μέτωπο θα είναι άμεσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters