Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Τουρισμός. Αρση όλων των περιορισμών, ενίσχυση της ρευστότητας

Πηγή: Καθημερινή

Με απλές και συγκεκριμένες κινήσεις ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, θεωρεί ότι μπορεί να βρεθούν λύσεις, προκειμένου να ανακάμψει ο τουρισμός, για την επιβίωση του οποίου το καλοκαίρι του 2010 θα είναι κρίσιμο. «Για παράδειγμα», λέει, «η άρση του cabotage στον κλάδο της κρουαζιέρας μπορεί να αποφέρει μέσα στο επόμενο έτος πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ και να δημιουργήσει περί τις 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης. Τέτοιου είδους παραδείγματα θα στηρίξουν την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και θα πείσουν τις Βρυξέλλες για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τομές».

Η άρση όλων των περιορισμών που σήμερα εμποδίζουν «την άσκηση της επιχειρηματικότητας στον χώρο του τουρισμού», προσθέτει ο κ. Αγγελόπουλος, θα δώσει πολύ γρήγορα τη δυνατότητα για «προσέλκυση νέων, κυρίως ξένων, μεγάλων επενδύσεων». Εκτιμά ότι ο τουρισμός θα ανακάμψει πολύ ταχύτερα από τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας, θέτει ωστόσο ως όρο την «κατά προτεραιότητα» στήριξη του τομέα «αρχικά ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και εξασφαλίζοντας τη ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και στη συνέχεια δίνοντάς του πρωταγωνιστικό ρόλο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας».
Ο κ. Αγγελόπουλος θεωρεί την ενίσχυση της ρευστότητας μέσο θωράκισης της λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων, διότι -όπως λέει- εξασφαλίζουν «θέσεις απασχόλησης στην ευρύτερη οικονομία και κυρίως στην περιφέρεια». Καταλήγει λέγοντας ότι «η τουριστική οικονομία στην Ελλάδα είναι σε μέγιστο ποσοστό εξαγωγική δραστηριότητα, λειτουργώντας αυξητικά και όχι απλά αναδιανεμητικά στο ΑΕΠ της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...