Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

Σε σοβαρό κίνδυνο οι ενάλιες αρχαιότητες

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Η πολιτεία αρχίζει επιτέλους να αντιλαμβάνεται το μεγάλο νομικό έλλειμμα όσον αφορά τις ενάλιες αρχαιότητες. Η υπάρχουσα νομοθεσία για τις καταδύσεις αφήνει λίγο ή πολύ έκθετο τον ενάλιο πολιτισμό μας σε κάθε είδους αρχαιοκάπηλους. Γι’ αυτό και το θέμα επίκειται να τεθεί σε επάλληλες συσκέψεις όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Χαλκιώτης, η προϊσταμένη της Εφορείας Κλασσικών - Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Ολγα Φιλανιώτου καθώς ο λιμενάρχης Μυτιλήνης. Είναι γνωστό ότι είναι αμέτρητοι οι θησαυροί που αλιεύονται από ψαράδες, αλλά είναι ακόμη ασαφείς η διαδικασία αναγνώρισης καθώς και η μελλοντική τους τύχη. Λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, πολλές φορές οι ψαράδες καταστρέφουν τους θησαυρούς ή δεν απευθύνονται στην κατάλληλη υπηρεσία προς αξιοποίησή τους.
Αφορμή βέβαια για τη συζήτηση πρέπει να έδωσε και το σημαντικότατο ναυάγιο που ανακαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες στον θαλάσσιο χώρο της νήσου Πολυαίγου του Νομού Κυκλάδων.
Οπως κατέδειξε η έρευνα, το σύνολο του φορτίου που αποτελείται από πολλούς αμφορείς χρονολογείται στα τέλη του 5ου έως και στο πρώτο μισό του 4ου αιώνα π.Χ. Αναγνωρίστηκαν τουλάχιστον τρεις τύποι, εκ των οποίων ο ένας προέρχεται από την Πεπάρηθο (Σκόπελος). Οι υπόλοιποι εμφανίζουν τυπολογική συγγένεια με εργαστήρια αμφορέων της κλασικής περιόδου του Βορείου Αιγαίου. Η εν λόγω ανακάλυψη μας δίνει πολλές πληροφορίες για τις θαλάσσιες διαδρομές στο Αιγαίο και για τη διακίνηση των εμπορευμάτων στην περιφέρεια των Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...