Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Καταργήστε τους συντελεστές! Ευθέως και ανερυθρίαστα οι Εφοριακοί υπάλληλοι διά της ομοσπονδίας τους, ζήτησαν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου!

Πηγή: Ροδιακή


Ευθέως και ανερυθρίαστα οι Εφοριακοί υπάλληλοι διά της ομοσπονδίας τους, ζήτησαν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου!
Έκπληκτοι πράγματι αρκετοί νησιώτες, είδαν σε δελτίο ειδήσεων αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, να δηλώνει ότι η Ομοσπονδία στο πλαίσιο των μέτρων εξοικονόμησης πόρων που προτείνει εισηγήθηκε την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει στα τουριστικά νησιά.
Το περιστατικό είναι ιδιαίτερα σοβαρό αφού επιβεβαιώνει τους φόβους και τις ανησυχίες των τοπικών παραγόντων ότι υπάρχει μεθοδευμένο σχέδιο για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε ότι εδώ και χρόνια οι “μανδαρίνοι” των υπουργείων, μάχονται τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και προσπαθούν να τους καταργήσουν. Στην επιτροπή μάλιστα που γίνεται για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος τέθηκε συγκεκριμένα το θέμα και οι “μανδαρίνοι” κοστολόγησαν μάλιστα το όφελος σε 300 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Εδώ και αρκετό καιρό πάντως το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ “γυροφέρνει” και θα πρέπει όντως να βρισκόμαστε σε επιφυλακή, εάν δεν θέλουμε να χάσουμε το μοναδικό “προνόμιο” που έχει απομείνει στην τοπική οικονομία. Λόγω άλλωστε του κλίματος αυτού ο βουλευτής κ. Γ. Νικητιάδης, στις 27 Νοεμβρίου, είχε απευθύνει επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.
Ειδικότερα ο κ. Νικητιάδης στην επιστολή του αναφέρθηκε και στην σκέψη που είχε εκφράσει ο σημερινός πρωθυπουργός τον περασμένο Φεβρουάριο-ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε-αναφορικώς με το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες στις τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της οικονομικής ενίσχυσης μεσούσης της οικονομικής κρίσης και επισήμανε: “Σαφώς η οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε είναι χειρότερη από ότι αναμένετο.
Εντούτοις, το να κινηθούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση, αυτή της αύξησης του ΦΠΑ για τα νησιά μας, είναι αντιπαραγωγικό και επικίνδυνο για την πρόοδο και την ευημερία των νησιωτών μας, τόσο των επιχειρηματιών όσο και των καταναλωτών.

Ήδη τα εν λόγω δημοσιεύματα έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και στους επιχειρηματίες και στους κατοίκους των νησιών της Δωδεκανήσου, εκτιμώντας ότι το ενδεχόμενο της αύξησης του ΦΠΑ θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην τοπική οικονομία.
Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό εφόσον η τοπική οικονομία κλονίζεται όχι μόνο από την τρέχουσα κρίση, αλλά και από πλείστα άλλα προβλήματα, όπως επί παραδείγματι το ακτοπλοϊκό, το οποίο ήδη αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη και προοπτική των νησιών μας και εμποδίζει την εδαφική συνοχή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...