Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Βράβευση μαθητών από τα μικρά νησιά

Πηγή: Ροδιακή

Στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν τα παιδιά των μικρών νησιών του Αιγαίου να αποκτήσουν, κάτω από δυσμενείς καταστάσεις και συνθήκες απομόνωσης, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, γνώσεις και σωστή Παιδεία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Νίκος Σηφουνάκης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Βουλή, στη διάρκεια της οποίας βραβεύθηκαν οι διακριθέντες μαθητές-μαθήτριες, σπουδαστές και αθλητές των μικρών νησιών του Αιγαίου.
"Στους ανθρώπους που βιώνουν την αλμύρα που φέρνει στο μέτωπό τους ο αέρας της θάλασσας του Αιγαίου θα βασιστεί στο διηνεκές η ελληνικότητα του Αρχιπελάγους και όχι μόνο στην σημαντική αμυντική ασπίδα μέσω των άψυχων εξοπλισμών, που φροντίζει να υπάρχουν η ελληνική πολιτεία", τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, για να προσθέσει πως οι νέοι είναι η ασπίδα της προστασίας της πατρίδας.
Ο υφυπουργός ΥΜΔ δεν παρέλειψε να επαινέσει τόσο τους νέους όσο και τους γονείς τους, γιατί, όπως είπε, εργάζονται, δημιουργούν και προοδεύουν σε συνθήκες, πολλές φορές, πλήρους απαξίωσης, ενώ ο μόχθος που καταβάλλουν είναι κατά πολύ μεγαλύτερος και άνισος σε σχέση με τα παιδιά της ηπειρωτικής Ελλάδος.
Ο κ. Σηφουνάκης κάλεσε τους νέους του Αιγαίου να διαφυλάξουν και να παραδώσουν αλώβητη στις επόμενες γενιές τη σημαντική αυτή κληρονομιά και παρακαταθήκη, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για μία βιώσιμη και αειφόρο προοπτική. *
Στη σημερινή εκδήλωση είχε κληθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος, λόγω μικρής αδιαθεσίας δεν μπόρεσε να παραστεί. Παρευρέθησαν όμως βουλευτές από τα νησιά Αιγαίου, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς γονείς των νέων που βραβεύτηκαν.
Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε εδώ και δέκα χρόνια από το τέως Υπουργείο Αιγαίου και συνεχίζεται σήμερα από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου του Υπουργείου Υποδομών.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν:
69 μαθητές και μαθήτριες από νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων: Αστυπάλαιας, Κάσου, Σύμης, Νίσυρου, Πάτμου , Χάλκης, Λειψών , Μεγίστης, Κέας, Αμοργού, Ίου , Κύθνου, Σίφνου, Θηρασιάς, Σερίφου, Σίκινου, Ανάφης, Κιμώλου, Αντιπάρου, Φολεγάνδρου, Κουφονησίων, Δονούσας, Άη- Στράτη, Φούρνων, Οινουσσών, Ψαρών καθώς και των δυσπρόσιτων, της Λήμνου και της Καρπάθου,
-19 αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν στη δύναμη των τοπικών σωματείων με διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις,
-10 αριστούχοι σπουδαστές και σπουδάστριες του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.
-14 αριστούχοι Γυμνασίου-Λυκείου παιδιά των υπαλλήλων της Γενικής

Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στο πλαίσιο της διήμερης φιλοξενίας των παιδιών στην Αθήνα, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής διοργάνωσε ένα πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά με επισκέψεις στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο Νέο Μουσείο, καθώς και στον Αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου και των Μυκηνών.

*Σχολιο Blog: Κύριε Σηφουνάκη τα λόγια σας δεν συνάδουν με τις πράξεις σας. Μην λέτε ψέματα. Δεν είναι δυνατόν να λέτε αυτά που λέτε σε αυτά τα παιδιά που είναι το μέλον και η δύναμη της Ελλάδος και από την άλλη να ετοιμάζει νομοσχέδια η κυβερνηση την οποία στηρίζετε, που θα οδηγήσουν στον αφανισμό του Εθνους μας. Αν δεν μπορείτε να πείτε την αλήθεια τουλάχιστον σιωπήστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters