Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Η ματαίωση της εθνικής επετείου.

Πηγή: Ενωμένοι Έλληνες Bloggers


Έκπληξη προξένησε η απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να ματαιώσει τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σ’ όλο τον κόσμο, για λόγους οικονομίας! Να σκεφτώ ότι τελικά αυτοί οι άνθρωποι είναι οικονόμοι; Ότι πονούν τα χρήματα της πατρίδας μας; Ότι έχουν πάρει σοβαρά το γεγονός της οικονομικής μας ανάκαμψης και προσπαθούν να μειώσουν τις δαπάνες; Δεν ξέρω το σκέφτηκα έτσι, το σκέφτηκα αλλιώς και δεν..... Δηλαδή πόσους πόρους θα εξοικονομήσουν! Μα, δεν λένε μόνο αυτό αλλά η εγκύκλιος δεν αφήνει περιθώρια ούτε να γίνουν οι σχετικές εκδηλώσεις από την εισφορά των κατά τόπους ομογενών. Ύστερα, δεν είδα να ματαίωσαν άλλες εκδηλώσεις για παράδειγμα τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς με τα τραπεζώματα, και τις φιέστες στο Προεδρικό μέγαρο! Δεν άκουσα να ακυρώνεται η «επέτειος της Δημοκρατίας» που προκλητικά βλέπουμε τη δημόσια σπατάλη! Τί να πω; Θέλεις γιατί είμαι καχύποπτος, θέλεις γιατί είμαι αντιδραστικός, θέλεις γιατί είμαι σπάταλος δεν ξέρω, δεν μπορώ να δω αυτή την απόφαση με θετικό μάτι. Είναι ρε αδελφέ και εκείνη η δεύτερη αιτία της απόφασης «....αλλά και για λόγους ...συμβολισμού»!
Τι να συμβολίζει άραγε η ακύρωση της επετείου; Σκέπτομαι, η 25η Μαρτίου είναι μια εθνική εορτή που συμβολίζει την αρχή της νεότερης Ελλάδας. Καταργώντας την τι θέλουν να συμβολίσουν ότι έφτασε το τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...