Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

Δρομολογεί υποβρύχιο στο Αιγαίο

Πηγή: Ροδιακή


Κρίσιμες πληροφορίες για τις κινήσεις στο Αιγαίο θα αλιεύει το τουρκικό κατασκοπευτικό υποβρύχιο «χταπόδι». Τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου το τουρκικό γενικό επιτελείο ναυτικού ανέθεσε στην τουρκική εταιρεία «Aselsan» τη ναυπήγηση μη επανδρωμένων υποβρυχίων…
Τα νέα τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια θα φέρουν την ονομασία «Ahtapot» και θα χρησιμοποιηθούν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στον τομέα της συλλογής πληροφοριών σε λιμάνια και σε άλλες στρατηγικές περιοχές.
Το πρόγραμμα ναυπήγησης τελεί υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ οι οποίες διέθεσαν και τη σχετική τεχνογνωσία, όπως προβλέπει η σύμβαση που υπογράφτηκε. Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια θα «ελέγχονται» από ένα υπερσύγχρονο κέντρο ελέγχου. Από εκεί θα γίνεται ο τηλεχειρισμός τους και εκεί θα μεταβιβάζονται όλες οι πληροφορίες που θα συλλέγει.
Εκτός από τις αποστολές τους σε λιμάνια και γενικότερα σε περιοχές ενδιαφέροντος, μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν στην καταγραφή ύποπτων δραστηριοτήτων, στη ναρκοθέτηση και στην αποναρκοθέτηση σε υποβρύχια σημεία και σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης.

“Το μυστικο Συνταγμα”
Η κυβέρνηση Ερντογάν σκοπεύει να περιορίσει τη δυνατότητα του στρατού να ελέγχει και να παρεμβαίνει στις πολιτικές υποθέσεις της Τουρκίας, καταργώντας το Πρωτόκολλο Αλληλεγγύης για την Ασφάλεια και τη Δημόσια Τάξη (EMASYA), το οποίο υπεγράφη μετά τη σοβαρή συνταγματική κρίση του 1997, αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Το επίμαχο πρωτόκολλο επιτρέπει στο στράτευμα να προβαίνει εσωτερικά σε συγκέντρωση πληροφοριών και να διεξάγει επιχειρήσεις χωρίς τη συναίνεση των πολιτικών αρχών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι αναμένεται να καταργήσει το πρωτόκολλο πριν από την επέτειο του λεγόμενου Μεταμοντέρνου Πραξικοπήματος του Φεβρουάριο του 1997, όταν ο στρατός απέπεμψε τον τότε πρωθυπουργό Νετζμετίν Ερμπακάν, με την κατηγορία ότι ακολουθούσε πολιτική στρεφόμενη κατά του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους.
Οπως δήλωσε στην εφημερίδα Ζαμάν ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Σουάτ Κιλίτς, το πρωτόκολλο EMASYA επιφέρει "περιορισμούς ακόμα πιο αυστηρούς από εκείνους που επιφέρει η κήρυξη στρατιωτικού νόμου.
Η Τουρκία δεν είναι αστυνομικό κράτος. Δεν είναι ένα κράτος δικαστών και στρατιωτικών. Αν είμαστε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου, το δίκαιο και οι πράξεις μας θα πρέπει να συνάδουν με αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...