Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Στο «κόκκινο» η ένταση στο Αιγαίο

Της Δωρας Aντωνιου
Πηγή: Καθημερινή

Σε κίνηση πρωτοφανούς προκλητικότητας, όχι μόνο έναντι της Ελλάδας, αλλά και έναντι του ΝΑΤΟ, προέβη χθες η Αγκυρα στο Αιγαίο. Τουρκικά μαχητικά, που συμμετείχαν σε εκπαιδευτική πτήση υπό νατοϊκό σχεδιασμό και έλεγχο, εγκατέλειψαν τον σχηματισμό και την προβλεπόμενη πορεία τους για να παραβιάσουν τα όρια περιοχής που είχε δεσμευθεί από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για άσκηση. Το περιστατικό, που ανέβασε στο «κόκκινο» το επίπεδο της έντασης στο Αιγαίο, συνέβη στη 1.30 μ.μ. χθες.

Από ελληνικής πλευράς είχε εκδοθεί τις προηγούμενες ημέρες ΝΟΤΑΜ για τη δέσμευση περιοχής μεταξύ Χίου και Σάμου, σε ύψος μέχρι 10.000 πόδια, για την πραγματοποίηση της αεροναυτικής άσκησης έρευνας - διάσωσης «Ιωνάς». Μάλιστα, στην περιοχή αυτή έπλεε φρεγάτα, στην οποία επέβαινε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρακολουθούσε την άσκηση. Στη 1.30 μ.μ., τέσσερα τουρκικά F-16 παραβίασαν τα όρια της δεσμευμένης περιοχής και πέταξαν σε ύψος 2.200 ποδών. Τα αεροσκάφη είχαν αποσπασθεί από σχηματισμό συνολικά δέκα τουρκικών αεροσκαφών (8 F-16 και 2RF-4E), που πραγματοποιούσε νατοϊκή εκπαιδευτική πτήση. Αμέσως σήμανε συναγερμός, από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας δόθηκε σήμα για διακοπή της άσκησης και στην περιοχή έσπευσαν ελληνικά μαχητικά, που αναχαίτισαν τα τουρκικά F-16, τα οποία εξήλθαν από τη δεσμευμένη περιοχή στις 13.35. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε η hot line μεταξύ του CAOC 7 στη Λάρισα και του CAOC 6 στο Εσκισεχίρ, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την νατοϊκή εκπαιδευτική πτήση.

Οπως αναφέρουν διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές, η χθεσινή πρόκληση εμπεριέχει τρία, εξίσου σημαντικά, στοιχεία: επανέφερε την αμφισβήτηση της Αγκυρας για την αρμοδιότητα της Ελλάδας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο, δημιούργησε κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, καθώς τα τουρκικά μαχητικά εισήλθαν σε δεσμευμένη περιοχή όπου θα μπορούσε εκείνη τη στιγμή να εξελίσσεται κάποιο από τα σενάρια της άσκησης και, τρίτον, η τουρκική πλευρά αγνόησε ακόμα και το νατοϊκό χαρακτήρα της εκπαιδευτικής πτήσης και, κατ’ επέκταση, τη νατοϊκή διοίκηση και σχεδιασμό. Αμέσως μετά το επεισόδιο ενημερώθηκε το ΝΑΤΟ ενώ, ταυτόχρονα, με οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα προέβη σε διάβημα προς το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ

1 σχόλιο:

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters