Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Δεν θα αφήσουν οι Αγαθονησιώτες να γίνει γκέτο λαθρομεταναστών το νησί τους.

Πηγή: Πατμιακά Χρονικά
Σμαράγδα Μουλιάτη

Κοινοτική αρχή και κάτοικοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιήθηκε στο Τολέδο της Ισπανίας 146.000 λαθρομετανάστες εισήλθαν στην Ελλάδα το 2009 και με τα στοιχεία του FRONTEX το 70,5% των παράνομων μεταναστών που συλλαμβάνονται ενώ προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, συλλαμβάνονται στα σύνορα της Ελλάδας.
Υπογράμμισε επίσης ότι από το 2002 που ισχύει με την Τουρκία το Πρωτόκολλο επανεισδοχής, έχουν υποβληθεί από την Ελλάδα 70.000 αιτήματα επανεισδοχής μη νόμιμων μεταναστών που προήλθαν από την Τουρκία, αλλά, η Τουρκία δέχθηκε πίσω μόνο 2.375.

Ο κ. Χρυσοχοίδης επεσήμανε, ότι σε καμία περίπτωση δεν συνιστά συνεργασία», και ζήτησε αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, ενίσχυση της συνεργασίας FRONTEX και τον σχεδιασμό κοινών πτήσεων επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σύσκεψη της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου στη Ρόδο προκλήθηκε μετά από την εντολή που έ δόθηκε στην περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση από τον κ. Χρυσοχοΐδη να τελειώνει γρήγορα το θέμα των λαθρομεταναστών στην περιοχή μας . Να βρεθεί οπωσδήποτε χώρος σε νησί για τους λαθρομετανάστες .

Το κοινοτικό συμβούλιο, οι κάτοικοι και ο κοινοτάρχης Αγαθονησίου Βαγγέλης Κόττορος είναι αντίθετοι με σχεδιασμούς που διαρρέονται , ότι το Αγαθονήσι θα αποτελέσει το χώρο υποδοχής των λαθρομεταναστών και ότι θα εγκατασταθεί εκεί κοντέινερ για τη διαβίωση τους . Αυτή η λύση προϋποθέτει νερό, ρεύμα, προσωπικό περίφραξη και ασφαλή φρούρηση. Είναι παράλληλα και επικίνδυνη. Το κράτος θα έχει λύσει με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα του αλλά θα έχει πετύχει την γκετοποίηση ενός μικρός ακριτικού νησιού που αυτό θα αποτελέσει φρένο στην τουριστική του ανάπτυξη, που τα τελευταία χρόνια χτίζεται με πολύ κόπο από τους κατοίκους και την κοινότητα.

Αυτό δε που πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά αυτοί που το σχεδιάζουν, το στόχο που μπορεί να αποτελεί και εθνικό κίνδυνο.
Οι λύσεις είναι αυτονόητες. Διαρκής Φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων, και ένα χώρο υποδοχής για αυτούς που θα διαφεύγουν της φρούρησης, σε περιοχή που δεν διατρέχει τους παραπάνω κινδύνους.

Ο κ. Κόττορος έχει προτείνει:

«Επειδή ούτως ή άλλως οι εισερχόμενοι στο Αγαθονήσι και μετά από την καταγραφή των στοιχείων τους παρέμεναν στο νησί γιατί δεν υπάρχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση για να μεταφερθούν στα γειτονικά νησιά και να προωθηθούν στην Αθήνα με τα πλοία της γραμμής, να επισκευαστεί το κτίριο της .αστυνομίας, να κατασκευαστεί τουαλέτα και κείνες τις ημέρες που αναγκαστικά παραμένουν εκεί τουλάχιστον να διαβιούν ανθρώπινα.»

Όπως μας είπε ο κ. Κόττορος το 2009 διέθεσε 150 κουβέρτες στους λαθρομετανάστες και οι περισσότερες από αυτές αχρηστεύθηκαν με διάφορους τρόπους από τους ίδιους.
Αυτές που απέμειναν είναι πολύ λίγες και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν μεγάλο αριθμό. Τουαλέτες δεν υπάρχουν, χώρος δεν υπάρχει και αυτό που διακυβεύεται είναι η ασφάλεια των πολιτών, η ηρεμία στο νησί και η ανθρώπινη διαβίωση των λαθρομεταναστών.

Τι κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Διαβάζουμε στη Ροδιακή και σε άλλα Μ..Μ.Ε:

Επίσκεψη στο Τολέδο της Ισπανίας πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου συμμετείχε σε άτυπο συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο συμβούλιο συζητήθηκε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και η ανταλλαγή πληροφοριών, μεταξύ των χωρών για το θέμα αυτό.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων ανέφερε στο συμβούλιο ότι οι αρχές πρέπει να περιφρουρήσουν την ανθρώπινη ζωή, αντιμετωπίζοντας την παράνομη μετανάστευση. Και ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Η Ελλάδα κάθε χρόνο διαχειρίζεται εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές στη διαδικασία της μετανάστευσης. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα. Η λέξη κλειδί είναι η λέξη “συνεργασία”, γι αυτό και χρειάζεται προωθημένη συνεργασία όλων».
Στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου, ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τους ομολόγους του υπουργούς της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, ενώ με τις τοποθετήσεις του συμφώνησαν οι ομόλογοί του υπουργοί της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Μάλτας.
Στο άτυπο συμβούλιο η ισπανική προεδρία παρουσίασε τη νέα στρατηγική εσωτερικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η νέα στρατηγική περιλαμβάνει την αντιμετώπιση θεμάτων γύρω από την τρομοκρατία, το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα, το ηλεκτρονικό έγκλημα, το διασυνοριακό έγκλημα, τις φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές και τα οδικά ατυχήματα, προτείνοντας τρόπους αντιμετώπισης των κοινών απειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters