Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Λαθρομετανάστευση: Εκρηκτικό πρόβλημα και...κόστος

Πηγή: Megatv

 Εκρηκτικό παραμένει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων και είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κάθε μία ώρα μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας τρεις λαθρομετανάστες.

Όταν τα πλωτά του λιμενικού εντοπίζουν σκάφη με παράνομους μετανάστες να πλέουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κάποιοι από τους λαθρομετανάστες πέφτουν στη θάλασσα και...γίνονται ναυαγοί. Οι άνδρες του λιμενικού, συνήθως κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ξεκινούν επιχειρήσεις διάσωσης. Και αυτό το φαινόμενο είναι καθημερινό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, το 2009 έγιναν 4.000 διασώσεις λαθρομεταναστών σε όλο το Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους συνελήφθησαν 10.165 παράνομοι μετανάστες και 186 διακινητές σε 595 περιστατικά σε 23 διαφορετικές περιοχές.
Οι παράνομοι μετανάστες ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια χωρίς, όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες λιμενικοί, να συναντούν κανένα εμπόδιο από τις τουρκικές αρχές.
Την ίδια ώρα, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ελληνικές αρχές αλλά και η δύναμη της FRONTEX που περιπολεί τα σύνορα της ευρωπαϊκής ένωσης, καθώς οι πληροφορίες που φθάνουν από τα τουρκικά παράλια κάνουν λόγο για 200.000 παράνομους μετανάστες που περιμένουν το "πράσινο φως" των δουλεμπόρων για να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Στην πλειοψηφία τους, οι παράνομοι μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, τη Συρία και το Κουρδιστάν.
Σύμφωνα με ανώτατες πηγές του λιμενικού σώματος, δύο είναι τα κύρια κυκλώματα δουλεμπόρων, με πλοκάμια σε Τουρκία και Ελλάδα, που έναντι αδράς αμοιβής αναλαμβάνουν να τους "περάσουν" στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Το ένα κύκλωμα δρα στην Άγκυρα και το άλλο στην Κωνσταντινούπολη.
10.066 ήταν το 2009 οι μετανάστες που πέρασαν παράνομα στη χώρα μας από την Τουρκία. 15.000 είχαν περάσει το 2008 και 8.721 το 2007. Παράλληλα 3.148 είναι οι λαθρομετανάστες που μας επεστράφησαν από τις ιταλικές αρχές το 2009. 5.018 το 2008 και 3.751 το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...