Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Εντοπίστηκε ελάφι... κολυμβητής

Πηγή : Ροδιακή
 Γράφει : Μιχάλης Μαστής 


Αρσενικό ελάφι, εντοπίστηκε από επαγγελματία ψαρά της Ρόδου, να κολυμπά χθες τα ξημερώματα και να απομακρύνεται από τις ακτές του νησιού μας, γεγονός που προκάλεσε άμεση κινητοποίηση για την διάσωσή του.
 Το περιστατικό, που προβληματίζει έντονα τους αρμόδιους επιστήμονες - κτηνίατρους, δεν είναι το μοναδικό για το νησί της Ρόδου αφού με παρόμοιο τρόπο άλλο ένα αρσενικό ελάφι είχε εντοπιστεί και πάλι πριν από ενάμιση περίπου χρόνο να εγκαταλείπει τη Ρόδο κολυμπώντας! Το νέο περιστατικό με το πανέμορφο αρσενικό ελάφι που αποτελεί σύμβολο του νησιού μας, εκτυλίχθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η «Ροδιακή» στην περιοχή Πλημμύρι, χθες τα ξημερώματα. Ο 50χρονος συμπατριώτης μας επαγγελματίας ψαράς κ. Γιάννης Αμπελάς, δεν πίστευε στα μάτια του σε αυτό που έβλεπε: Σε απόσταση 600 περίπου μέτρων από την ακτή, είδε να κολυμπά με πολύ γρήγορη ταχύτητα ένα μεγάλο ζώο. Του φάνηκε πολύ περίεργο καθώς πάρα το ότι είχε χρόνια στη θάλασσα δεν είχε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Όταν πλησίασε οι υποψίες του επιβεβαιώθηκαν, καθώς έκπληκτος αντίκρισε ότι δεν επρόκειτο για κανένα σπάνιο θαλάσσιο είδος, αλλά για το μοναδικό σπάνιο θηλαστικό του δάσους, ένα αρσενικό ελάφι DAMA - DAMA.

Το ελάφι είχε βάλει ρότα προς το άγνωστο και ολοένα και περισσότερο απομακρύνονταν κολυμπώντας μάλιστα με εκπληκτική ταχύτητα όπως δήλωσε ο κ. Αμπελάς από τις ακτές του νησιού μας. Ο επαγγελματίας ψαράς, λειτουργώντας πολύ σωστά, απέφυγε να πλησιάσει περισσότερο με την βάρκα του το τρομαγμένο έτσι ή αλλιώς ζώο και αφού πήρε το κινητό του τηλέφωνο, επικοινώνησε με στέλεχος της θηροφυλακής και του δασαρχείου της Ρόδου, όπου και ανέφερε το περιστατικό! Αμέσως, στήθηκε από το τηλέφωνο μια επιχείρηση σωτηρίας του ελαφιού αυτού με τους ειδικούς να δίνουν εντολές αναλυτικές στον ψαρά, έτσι ώστε να υποχρεωθεί το ελάφι να επιστρέψει και πάλι στις ακτές της Ρόδου. Αρχικά απαγορεύτηκε στον ψαρά να πλησιάσει σε μικρή απόσταση το ελάφι όσο αυτό κολυμπούσε και αυτό για δύο λόγους: Για να μην το τρομοκρατήσει, αλλά και για να μην τραυματίσει το ελάφι με τα κέρατά του τον ψαρά καθώς στην φάση που βρίσκονταν θεωρείται ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο! Η εντολή που δόθηκε ήταν να το οδηγήσει μπαίνοντας μπροστά με την βάρκα του, πίσω στις ακτές της Ρόδου και να μην πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων παρά μόνο στην περίπτωση που το εγκατέλειπαν οι δυνάμεις του και υπήρχε κίνδυνος πνιγμού. Τελικά μετά από προσπάθεια αρκετής ώρας, ο έμπειρος συμπατριώτης μας ψαράς κατάφερε να «οδηγήσει» το πανέμορφο αυτό ζώο στην ακτή όπου βρέθηκε τελικά εντελώς εξουθενωμένο. Αφού παρέμεινε για λίγη ώρα στην συνέχεια το ελάφι χάθηκε μέσα στα δάση της περιοχής.

Τι να φταίει άραγε; Κανείς δεν είναι σε θέση πάντως να ερμηνεύσει την περίεργη αυτή συμπεριφορά των αρσενικών ελαφιών. Στην επιστημονική κοινότητα υπάρχει πάντως σε εξέλιξη διαδικασία έρευνας, μελέτης και προβληματισμού. Και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Από τα πρώτα στοιχεία πάντως, προκύπτει ότι το πανέμορφο αυτό ζώο, είτε τρομοκρατήθηκε (ίσως να κυνηγήθηκε από σκυλιά) και μπήκε στη θάλασσα χάνοντας τον προσανατολισμό του, είτε να επέλεξε το ίδιο να εγκαταλείψει την περιοχή του, με προορισμό άλλη περιοχή. Τα ελάφια θεωρούνται πάντως ιδιαίτερα δυνατά ζώα τα οποία μπορούν να κολυμπήσουν σε ανοιχτή θάλασσα για πολλές δεκάδες μίλια.

Σημειώνεται ότι στις 30 Νοεμβρίου 2007, επαγγελματίας ψαράς από το Παραδείσι, εντόπισε ένα ακόμα ελάφι δύο μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου. Επρόκειτο για ελάφι, 4 περίπου ετών που ζύγιζε περίπου 25 κιλά, και το οποίο κατά πάσα πιθανότητα χάθηκε από την υπόλοιπη αγέλη του τα ξημερώματα.
Οι εκτιμήσεις των ειδικών, έκαναν ότι το συγκεκριμένο ελαφάκι, μπέρδεψε μέσα στη νύχτα την θάλασσα νομίζοντας ότι είναι ρυάκι ή ποτάμι και αφού μπήκε μέσα σε αυτήν, παρασύρθηκε από τα ισχυρά ρεύματα με αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι πάλεψε, να μην μπορέσει να βγει εκ νέου στην ακτή.
Άλλη εκδοχή, που είναι εξίσου ισχυρή είναι ότι κυνηγήθηκε από αδέσποτα σκυλιά και για να γλιτώσει μπήκε στο νερό, χωρίς να μπορέσει ωστόσο αργότερα να βγει στη στεριά. Πάντως όταν τότε ο ψαράς επικοινώνησε για πρώτη φορά με το Δασαρχείο της Ρόδου, οι αρμόδιοι υπάλληλοι νόμιζαν ότι… τους έκαναν πλάκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...