Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Σε κίνδυνο οικονομία, εθνική κυριαρχία. Αλλά τα σκάνδαλα θα ερευνηθούν…

Γράφει ο Κ. Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
papanikolaou.konstantinos@gmail.com
Πηγή: Απογευματινή

Σήμερα η Βουλή μπαίνει σε ένα κυκεώνα που μόνο σύγχυση μπορεί να προκαλέσει. Η απορία της στήλης δεν είναι γιατί το επιχειρεί η κυβέρνηση, αλλά γιατί το δέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ειδικά αυτή τη στιγμή. Σειρά από καίρια νομοθετικά μέτρα που θα αλλάξουν καθοριστικά και δραματικά τη ζωή των Ελλήνων βρίσκονται σε σειρά για να συζητηθούν και να γίνουν νόμοι. Αλλά την ώρα της σοβαρής αυτής δουλειάς, η Βουλή θα είναι απασχολημένη ταυτόχρονα, με δύο Εξεταστικές Επιτροπές τώρα και άλλες τρεις τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Η τηλεοπτική δημοκρατία υποκατέστησε και θεσμικά πλέον την κοινοβουλευτική, αφού το Κοινοβούλιο δέχτηκε να μετατραπεί σε σεναριογράφο των αδιέξοδα θορυβωδών τηλεπαραθύρων.

Ήδη μάλιστα, πριν αρχίσει η λειτουργία της εξεταστικής για τη Ζίμενς, υπήρξε η πρώτη εσκεμμένη διαρροή των ευχαριστιών του πρώην πρωθυπουργού προς ηγετικό στέλεχος της εταιρείας, που βέβαια δεν αναφερόταν σε συγκεκριμένη προσφορά του δεύτερου, αλλά ήταν τυπική, κλασική απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου σε εορταστικές ευχές μιας εταιρείας που δεν είχε τίποτα, τότε, ακουστεί γι’ αυτήν!
Αυτή η άσφαιρη κίνηση είναι χαρακτηριστική του τι θα ακολουθήσει και θα θολώσει τον αέρα με καπνούς και οσμές, έτσι που να μην μπορεί να γίνει δυνατή η συνειδητοποίηση από τους Έλληνες των νέων δεδομένων μέσα στα οποία θα ζουν.

Ήδη οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές λένε στην κυβέρνηση: «Αφήστε το λόγια και κάντε έργα».
Η κυβέρνηση ακόμα, και για ένα περίπου μήνα το παίζει αδιάφορη. Όμως όταν έρθει η ώρα της υποχρεωτικής αφαίμαξης το σκηνικό των ξαναζωντανεμένων σκανδάλων με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά θα κυριαρχεί και θα αποπροσανατολίζει.

Και το χειρότερο. Αρχίζει δραματικά και καθοριστικά να επιβεβαιώνεται αυτό που είχε περάσει σαν στιγμιαία πρωθυπουργική ανησυχία. Η οικονομική κρίση ροκανίζει την εθνική μας κυριαρχία. Η Τουρκία «απογειώνει» την κούρσα των εξοπλισμών και εμείς αδυνατούμε να ακολουθήσουμε.
 Άγκυρα συμμετέχει στο πρόγραμμα για την κατασκευή του νέου αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους F-35 «Joint Strike Fighter» και ετοιμάζεται να μετάσχει στα νέα αμερικανικά σχέδια για την ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας. Επειδή θεωρείται απαραίτητη για τη δημιουργία ενός συστήματος αποτροπής έναντι του Ιράν και οι Αμερικανοί προωθούν το σύστημα Ρatriot (ΡΑC-3) στην Τουρκία.
Τέλος, βελτιώνουν το βεληνεκούς των βαλλιστικών τους πυραύλων ως και τα 350 χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας κινεζική τεχνολογία. Έτσι, μπορούν να «χτυπήσουν» όλο το Αιγαίο ως την Κρήτη και τη μισή ηπειρωτική Ελλάδα.
Αυτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters