Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Στα άκρα οδηγεί την ένταση η Τουρκία. Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο με εικονικές καταρρίψεις!

Σκληρές εμπλοκές είχαμε σήμερα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών μετά από πολύ καιρό, όταν τα τουρκικά μαχητικά επέδειξαν άκρως επιθετική συμπεριφορά και προσπάθησαν να προχωρήσουν σε εικονική κατάρριψη των ελληνικών! 

 Τα ελληνικά (δύο F-16 από την 341Μ στη Ν.Αγχίαλο και δύο 330Μ επίσης από τη Ν.Αγχίαλο - "Κερυανός"και ένα Μirage 2000-5 από την 331Μ) αντέδρασαν, ακολούθησαν σκληρές αερομαχίες για τις οποίες θα έχουμε νεότερα σε λίγο και αποχώρησαν μόνο όταν τους τελείωσαν τα καύσιμα. 

 Η αερομαχία ξεκίνησε όταν τα τουρκικά μαχητικά από το Μπαλίκεσιρ προσπάθησαν να εγκλωβίσουν σε παραμέτρους βολής βλήματος AIM-120 τα ελληνικά μαχητικά. Την κατάληξη των αερομαχιών είναι εύκολο να την φανταστούμε: Απόλυτη ελληνική επικράτηση μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, αφού δεν περίμεναν ότι θα έκαναν τέτοια κίνηση οι Τούρκοι.
Όλα άρχισαν όταν δύο σχηματισμοί της τούρκικης Αεροπορίας αποτελούμενοι από 12 μαχητικά εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα, -εξαιρετικά μεγάλος αριθμός για τα συνήθη δεδομένα τους- πραγματοποίησαν 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Το θέμα είναι γιατί τώρα και γιατί με τέτοια ένταση: Η τουρκική Αεροπορία σε μία επίδειξη θράσους, προσπάθησε να παρεμποδίσει την μετάβαση των μαχητικών F-16 από τη Ν.Αγχίαλο στην άσκηση του ΓΕΣ "Χαλύβδινος Θώραξ"! 

 Δηλαδή έκαναν μία κανονική αποστολή αεροπορικής απαγόρευσης με στόχο να απομονώσουν το πεδίο μάχης τους "Χαλύβδινου Θώρακα" από την υποστήριξη των ελληνικών F-16! Είναι η πρώτη φορά που το κάνει και η συμπεριφορά αυτή δείνχει ότι είναι για όλα ικανοί, πλέον. 

Όλη η δραστηριότητα εκδηλώθηκε σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. 

 Το ότι ο αριθμός των εμπλοκών και των παραβιάσεων ήταν ίδιος συμπεραίνεται εύκολα πως οι χειριστές των τουρκικών μαχητικών ήταν αποφασισμένοι για αναμέτρηση με την ΠΑ και εκμεταλλεύθηκαν την κάθε ευκαιρία. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η κατά ΠΑΣΟΚ αξιοκρατία...



O κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ.



Του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο.Α.Ε.Δ. από το 1999 και εντεύθεν.
Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αποτελώντας μαζί με τον
πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτή Επικρατείας Η. Μόσιαλο τη νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου».


Ο κ.Κικίλιας έχει μια σύζυγο: την Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη.
Η σύζυγός του έχει μια αδερφή: την Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη.
Με το ΦΕΚ Γ' 460/7-6-2010, διορίζεται η κουνιάδα του, ως Γραμματέας του:

Η κουνιάδα λοιπόν τακτοποιήθηκε, ως Γραμματέας του γαμπρού της Διοικητή του ΟΑΕΔ.
Πάμε στη σύζυγο Αναστασία τώρα:
Η κυρία Αναστασία Χάραρη, υπηρετούσε με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη θυγατρική του ΟΑΕΔ "Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Α.Ε. (ΠΑΕΠΑ.Ε.).
Mε το ΦΕΚ Γ' 1303/31-12-2010 (την τελευταία ημέρα του χρόνου, ανάμεσα στις γιορτές), η σύζυγος του Διοικητή,
μετατάχθηκε στον ΟΑΕΔ, σε θέση "μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού"
Γιατί όμως έγινε η μετάταξη στον ΟΑΕΔ, από το "Παρατητηρήριο Α.Ε.";Μα, γιατί απλούστατα το "παρατηρητήριο" είναι ανάμεσα στους 151 φορείς, οι οποίοι θα βγάλουν το προσωπικό τους σε εργασιακή εφεδρεία ! Και προηγούνται οι εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην απόλυση !Ιδού η εγκύκλιος της εργασιακής εφεδρείας (http://www.tovima.gr/files/1/2011/09/12/efedreia12.pdf):

Η σύζυγος λοιπόν του Διοικητή του ΟΑΕΔ, μετατάχθηκε από τον φορέα που θα θέσει σε εφεδρεία, υπαλλήλους του, ώστε να μην έχει ...το άγχος.Όμως η υπόθεση δεν σταματάει εκεί !...
Με το ΦΕΚ Γ΄297/2-5-2011, η κ.Χάραρη μετατάσσεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο,
όπου οι αμοιβές είναι σημαντικά μεγαλύτερες από κάθε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.
Νομίζετε ότι οι "αλλαγές σαν τα πουκάμισα", που με χαρακτηριστικά ευκολία πετυχαίνουν φίλοι της οικογένειας Παπανδρέου,
τελείωσαν, γελιέστε !
Με νεώτερη απόφαση του Γ.Κουτρουμάνη κι αφού οι αλλαγές εκνεύρισαν την Υπουργό Λούκα Κατσέλη,
βγαίνει το ΦΕΚ Γ' 571/17-8-2011, που ακυρώνει τη μετάταξη, της μετάταξης, ω μετάταξη...

Όμορφος κόσμος ηθικός, Πασοκικά πλασμένος.
Τσιφλίκι ολίγων το Δημόσιο, οι οποίοι ολίγοι κατηγορούν μέρα-νύχτα τους δημοσίους υπαλλήλους, ως άχρηστους, πλεονάζοντες, αντιπαραγωγικούς, αιτία του υπέρογκου χρέους, αλλά όλοι,
τις γυναίκες, κουνιάδες, κουμπάρες και κόρες, στην αγκαλιά του Δημοσίου τις βολεύουν.
Γιατί άραγε οι υπέρμαχοι του "μικρού και όχι σπάταλου κράτους" βολεύουν τους συγγενείς τους στο Δημόσιο;
Γιατί δεν τους αφήνουν να παλέψουν, όπως όλοι μας στον ιδιωτικό τομέα;
Γιατί κάποιοι που υπηρετούν δεκαετίες σε παραμεθόρια ή μακρινά από το σπίτι τους μέρη, δεν καταφέρνουν να πάρουν μια απόσπαση ή μετάταξη και την ίδια ώρα οι εκλεκτοί της νομενκλατούρας που κατσικώθηκε στο σβέρκο των Ελλήνων (με ευθύνη τους!), διαλέγουν υπηρεσίες και αλλάζουν όποτε γουστάρουν φορείς και εργασιακή σχέση;
Γιατί; Γιατί; Γιατί; ...




Η Μαφία της διαπλοκής στήνει την επόμενη μέρα...

Του Θανάση Μαυρίδη

Χάνουν την πρόσβασή τους στο τραπεζικό σύστημα και παίζουν τα ρέστα τους για την επιβίωσή τους. Το κούρεμα των ομολόγων κατά 50% θα έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο σχέδιο σωτηρίας των τραπεζών (κι όχι των μετοχών τους αυτή την φορά) με λεφτά της ΕΚΤ, η οποία και θα έχει πλέον τον έλεγχο όλης της κατάστασης. Η Μαφία της διαπλοκής ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη ημέρα...

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες το τραπεζικό σύστημα έχει ανοίξει τους κρουνούς του για τα χρεοκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι τράπεζες που σε άλλες περιπτώσεις οδηγούν στη χρεοκοπία υγιείς επιχειρήσεις, στην προκειμένη περίπτωση κλείνουν τα μάτια και πετάνε τα λεφτά τους στον Καιάδα.
Ο λόγος είναι απλός: Αύριο δεν θα βρίσκονται στο τιμόνι εκείνοι που δίνουν σήμερα τα λεφτά. Είναι δεδομένο ότι αυτή την στιγμή σκορπάνε λεφτά των καταθετών και του ελληνικού δημοσίου. Ο απαράδεκτος νόμος Αλογοσκούφη τους έδωσε το δικαίωμα να ασκούν εξουσία με λεφτά των φορολογουμένων, με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Οι συνταξιούχοι των 600 ευρώ στερούνται την σύνταξή τους για να πάρουν τα χρεοκοπημένα Μέσα Ενημέρωσης νέα δάνεια. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.
Οι εντολές προέρχονται από το σάπιο και βαθιά διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Ο στόχος είναι εμφανής: Στην διαμόρφωση της νέας κατάστασης, μετά από το κούρεμα, να έχουν στα χέρια τους υποθηκευμένες συνειδήσεις για να πλάσουν κατά το δοκούν την επόμενη ημέρα. Αφού περάσει ο πρώτος καιρός του σοκ και επιχειρήσουν να αναλάβουν και πάλι τα ηνία μέσα από νέα πολιτικά σχήματα! Οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια συμφέροντα, με άλλη πιθανότατα ενδυμασία.
Κι όσοι έχουν αρνηθεί να παίξουν σε αυτό το άθλιο παιγνίδι έχουν δει το όνομα τους πρωτοσέλιδο πίσω από την εκφοβιστική λέξη «σκάνδαλο». Εδώ δεν μιλάμε για Μέσα Ενημέρωσης, αλλά για φωλιές εκβιαστών. Από πληρωμένα πιστόλια που περιμένουν την επόμενη αποστολή τους...


Πηγή

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκικά μαχητικά κύκλωσαν την αβοήθητη Κύπρο


Έξι τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν πριν λίγο 50 μίλια δυτικά της Πάφου μαζί με αδιευκρίνιστο αριθμό ελικοπτέρων ενώ στα δυτικά 2 τουρκικά μαχητικά και 4 ελικόπτερα πέταξαν στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου Γκρέκο.

Στο μεταξύ, οι πάντες πλην του αρμοδίου (Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου) βρίσκονται αυτή την στιγμή γύρω από την γεώτρηση της Noble Energy (οι Τούρκοι έχουν φτάσει μόλις 15 μίλια από την γεώτρηση) με την τουρκική Αεροπορία και το τουρκικό Ναυτικό κυριολεκτικά να ξεφτιλίζει βασικά τους Έλληνες πολιτικούς και τις πομφόλυγές τους περί "σκληρού πυρήνα της εθνικής ασφάλειας" σε ότι αφορά την Κύπρο.

Ούτε ένα βαρκάκι του Πολεμικού Ναυτικού, ούτε χαρταετός της Πολεμικής Αεροπορία δεν υπάρχει δυτικότερα της Ρόδου, κατόπιν ρητών εντολών που έχουν δεχθεί τα Επιτελεία κατ'ευθείαν από το Μαξίμου: "Δεν θα στείλετε τίποτα".


Την ίδια στιγμή στην κυπριακή ΑΟΖ το Πίρι Ρέϊς κάνει παράνoμες έρευνες και στην Αθήνα οι προσκυνημένοι της κυβέρνησης που χαριεντιζόντουσαν με τον Ρ.Τ.Ερντογάν και του πήγαιναν ... κλαδιά ελιάς (!) στον Κωνσταντινούπολη, νομίζουν ότι "ψιχαλίζει"!


Σχεδόν καθημερινά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετάνε σε μικρή απόσταση από τις κυπριακές ακτές (πάντως φροντίζουν να μένουν εκτός της ακτίνας δράσης των Α/Α συστημάτων BUK-M1) τόσο από τις δυτικές όσο και από τις ανατολικές. Στην περιοχή της γεώτρησης όπως προείπαμε βρίσκονται οι πάντες: Αεροσκαφοι και πλοία από το Ισραήλ την Βρετανία και τις ΗΠΑ αλλά και ένα ρψσικό υποβρύχιο αναφέρουν πηγές από την Μόσχα.

Πιο συγκεκριμένα αμερικανικά αεροσκάφη P-3 Orion περιπολούν στην περιοχή πάνω από το γεωτρύπανο για 3-5 ώρες καθημερινά.

Από την περασμένη Παρασκευή ένα P-3 Orion περιπολεί πάνω από το γεωτρύπανο καλύπτοντας την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Για αυτή την αποστολή οι Αμερικανοί έχουν δεσμεύσει δύο αεροσκάφη τα οποία εξορμούν από την Σικελία. Παράλληλα με αυτά τα αεροσκάφη οι Ισραηλινοί διαθέτουν εκτός από τα UAV ένα ιπτάμενο ραντάρ G550 Nahshon-Eitam καθώς και 10 ελικόπτερα και 2 μαχητικά τα οποία πετάνε στα όρια των συνόρων της κυπριακής ΑΟΖ με την ισραηλινή.

Στο θαλάσσιο μέτωπο της άτυπης αυτής αντιπαράθεσης γύρω από την πλατφόρμα το ισραηλινό Ναυτικό διατηρεί 4 πυραυλακάτους σε απόσταση 4 μιλίων από την πλατφόρμα εντός της ισραηλινής ΑΟΖ, οι Βρετανοί μαζί με τους Αμερικανούς στέλνουν δύο βοηθητικά πλοία από την Κρήτη στην Κύπρο και φυσικά οι Τούρκοι που διαθέτουν ένα μικρό στόλο για την προστασία του PIRI REIS το οποίο σημειωτέον έχει φτάσει στα 15 μίλια από την πλατφόρμα.

Την ίδια στιγμή οι βρετανικές δυνάμεις στην Κύπρο πραγματοποιούν στην περιοχή της Λάρνακας άσκηση SAR μαζί με την κυπριακή Εθνοφρουρά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΦΕΔΡΙΚΟΣ «ΣΥΡΙΖΑ»

«ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΦΕΔΡΙΚΟΣ «ΣΥΡΙΖΑ»


Αντιτάσσονται στην κατασκευή του ελληνο-ρωσσικού αγωγού.
Eίναι υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης ναρκωτικών.
Χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια και στιρίζουν τους Σκοπιανούς.
Στηρίζουν και υπερασπίζονται τις θέσεις των εγκάθετων του προξενίου στην Θράκη.
Μάχονται συστηματικά κάθε Εθνικό θέμα.
Ζητούν τον πλήρη αφελληνισμό της παιδείας.

Αυτά και πολλά άλλα "οικολογικά" κρύβονται πίσω από το κόμμα που με το ζόρι θέλουν να βάλουν στην βουλή των Ελλήνων... Ένα κόμμα ελληνόφωνων που μόνη του αποστολή είναι να μάχεται τους Έλληνες.  

Είναι φανερό τοις πάσι ότι από κάποιους κύκλους του κατεστημένου προωθείται το κόμμα των Οικολόγων, για να στρέψουν την αναμενόμενη έκφραση οργής του κόσμου στις ευρωεκλογές, προς ανώδυνα, ακίνδυνα και ελεγχόμενα μονοπάτια. Μάλιστα, για να καταλάβετε τι ρόλο παίζουν αυτά τα… μπουμπούκια, αρκεί να σας πούμε ότι αντιτάσσονται στην κατασκευή του ελληνο-ρωσσικού αγωγού φυσικού αερίου, για λόγους… προστασίας του περιβάλλοντος που φυσικά αυτοί οι λόγοι μεταφράζονται σε ξένα συμφέροντα που τους χρησιμοποιούν ως δούρειους ίππους.
Είναι υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης ναρκωτικών, υπέρ της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς παραχαράκτες κ.λπ.

Μέχρι πρότινος, τα ΜΜΕ φρονίμως ποιούντες, απέφευγαν να βγάζουν στη δημοσιότητα τα στελέχη του κόμματος αυτού, για να μην πάρει χαμπάρι ο κόσμος τι… κελεπούρια του πλασάρουν και χαλάσει η… συνταγή. Το Θέμα της προηγούμενης Κυριακής έκανε το… λάθος να εμφανίσει κάποιους απ’ αυτούς τους… επίδοξους σωτήρες μας και ιδού το αποτέλεσμα:

 «Κώστας Δικαίος- Ο Alternative δικηγόρος των φρικιών των Εξαρχείων και των κοινωνικών κινημάτων. Από τον Μάη του ’68 βρέθηκε στην παράνομη δράση κατά της χούντας, υπήρξε συνομιλητής αλλά όχι συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου …
Γιάννης Χαραλαμπάκης- Ακτιβιστής της αντιπαγκοσμιοποίησης, φαρμακοποιός και Πειραιώτης, πέρασε από τον αναρχικό χώρο, κατατάσσει τον εαυτό του στην αριστερή τάση…
Και μην ξεχνάμε και τον Τρεμόπουλο (που δεν εμφανίστηκε στη συνέντευξη στο Θέμα), ηγετικό στέλεχος των Οικολόγων-Συκολόγων, μόνιμο υποψήφιο νομάρχη Θεσσαλονίκης και εμπνευστή της… φαεινούς ιδέας να δοθεί το όνομα του αρχισφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ σε κεντρική λεωφόρο της Θεσσαλονίκης! Να εφιστήσουμε λοιπόν την προσοχή σε όλους: Προσοχή! Οι Οικολόγοι είναι ο εφεδρικός ΣΥΡΙΖΑ!

Πηγή

Θα επανέλθουμε με περισότερα σχόλια και στοιχεία για την δράση παρόμοιων κομμάτων και οργανώσεων. Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές που διανύουμε και η ψήφος του κάθε ένα από εμάς είναι κρίσημη και καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας. 

Προσοχή λοιπόν και σωστή ενημέρωση. Ψήφος διαμαρτυρίας μεν αλλά ΌΧΙ σε ενθέλληνες δε. Ενημερωθήτε και μην πιστεύετε σε πράσινα άλογα... 



Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Προσλαμβάνουν ένοπλους "μπράβους" για να εισπράξουν τους φόρους!

Εταιρείες είσπραξης οφειλών και δικηγορικά γραφεία, πρακτικά κυνηγοί κεφαλών που οι πρώτοι έχουν δικαίωμα να οπλοφορούν μάλιστα, ξεκινούν από σήμερα την δίωξη των Ελλήνων πολιτών που λόγω ανέχειας αδυνατούν να πληρώσουν τα φορολογικά χρέη που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση. Οι αμοιβές τους θα είναι ανά "κεφάλι" φορολογούμενου Έλληνα με ληξιπρόθεσμες οφειλές από 200 έως 1.000 ευρώ ανά υπόθεση.
Οι συμβάσεις θα συνάπτονται από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της Εφορίας στις οποίες είναι βεβαιωμένες οι ληξιπρόθεσμες ανείσπρακτες οφειλές. Οι εταιρείες είσπραξης θα διαθέτουν τους άνδρες ("μπράβους"...), για να κυνηγούν τους οφειλέτες για τους οποίους υπάρχουν βεβαιώμενες οφειλές.

Σκοπός των αναδόχων είναι:

- Ο εντοπισμός επιπλέον περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των υπόχρεων ή συνυπόχρεων αυτών, όπως ακινήτων που δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική αρχή ή δεν έχουν μεταγραφεί.

- Απαιτήσεων στα χέρια τρίτων.

- Ειδικών περιουσιακών στοιχείων ή επιχειρήσεων που μεταβιβάστηκαν.

- Περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν από τρίτους με χρηματικούς πόρους του υπόχρεου.

- Εικονικών μεταβιβάσεων.

- Εικονικών βαρών.

- Τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό κ.λπ.

Οι εταιρείες είσπραξης θα πρέπει να υποδείξουν πρακτικές και να παράσχουν εξειδικευμένες κατά περίπτωση νομικές συμβουλές με σκοπό την αξιοποίηση των παρεχομένων πληροφοριών, ενώ θα πλησιάζουν τους φορολογούμενους για να πληρώνουν τους φόρους της κυβέρνησης Παπανδρέου, "με το καλό ή με το κακό".

Σύμφωνα με τις διατάξεις του κυβερνητικού νόμου, υποχρεούνται να γνωστοποιούν στις εφορίες το διατιθέμενο προσωπικό του (τους "μπράβους" και τους "κεφαλοκυνηγούς") ονομαστικά, με πλήρη στοιχεία και ΑΦΜ αυτών, με αναφορά των ειδικοτήτων και της εμπειρίας καθενός και βιογραφικών σημειωμάτων αυτών.

Εμείς προτείνουμε μόλις εμφανιστούν οι "μπράβοι" της κυβέρνησης,"πίσσα και πούπουλα". Και να δημιουργηθούν ειδικές ομάδες πολιτών αυτοάμυνας στην κυβερνητική αναλγησία με νομική υποστήριξη. Μια πρόταση κάνουμε...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΣΟΚ...

Το Πίρι Ρέις θα παίξει το ρόλο της Μικρής Ίμια - Αρθρο του Σάββα Καλεντερίδη

Νέα Ίμια σχεδιάζουν οι Τούρκοι
Σάββας Καλεντερίδης
aegeantimes.gr

Τελικώς, παρά τους λεονταρισμούς της Τουρκίας, η γεώτρηση στο Οικόπεδο 12 ξεκίνησε και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σε περίπτωση που δεν παρεμβληθεί βράχος ή άλλα τεχνικής φύσης εμπόδια, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Αν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυπριακής κυβέρνησης και της Noble Energy (ίσως και της Delek), αμέσως μετά θα αρχίσουν οι διαδικασίες και τα έργα που θα επιτρέψουν την εκμετάλλευση του κοιτάσματος, του οποίου η αξία, σύμφωνα την εφημερίδα Σαμπάχ που επικαλείται μελέτη που συντάχθηκε το 2010 από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, ανέρχεται στα 7 τρις δολάρια.
Μάλιστα, οι Τούρκοι επιτελείς σημειώνουν ότι η αξία του κοιτάσματος είναι τέτοια, που δικαιολογεί ακόμα και έναν πόλεμο για τον έλεγχό του.
Η Άγκυρα παρακολουθεί χρόνια τώρα τις ενέργειες της Κύπρου, η οποία, με ομολογουμένως μεθοδικό, θαρραλέο και κυρίως αποτελεσματικό τρόπο, κατάφερε να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με Αίγυπτο, Ισραήλ και Λίβανο, αποκλείοντας την Τουρκία από την περιοχή και από το παιχνίδι της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων.
Τα προηγούμενα χρόνια η Άγκυρα προσπάθησε να τορπιλίσει τις προσπάθειες της Κύπρου, όμως σε κάθε προσπάθειά της βρισκόταν πάντα ένα βήμα πίσω από τη Λευκωσία.
Οι απόπειρες της Τουρκίας να «πείσει» το Ισραήλ κατέληξαν στο γνωστό αποτέλεσμα, δηλαδή στη σοβαρότατη επιδείνωση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων.
Στην περίπτωση του Λιβάνου η Τουρκία πέτυχε κάποιο πρόσκαιρο αποτέλεσμα, αφού η πολυκέφαλη λιβανική κυβέρνηση, επικαλούμενη πρώτα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τη Συρία στο ζήτημα της οριοθέτησης της μεταξύ τους ΑΟΖ και στη συνέχεια σοβαρότερα προβλήματα με το Ισραήλ, δεν προώθησε τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Κύπρο το 2006 για να επικυρωθεί από κοινοβούλιο. Αν και δεν πρέπει να ʽπιστώσουμεʼ τη στάση του Λιβάνου αποκλειστικά στην τουρκική παρέμβαση, σημειώνουμε ότι ο υπουργός ενέργειας του Λιβάνου, Γκέμπραν Μπαζίλ, δήλωσε πρόσφατα πως το θέμα συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και η θέση της χώρας είναι πως
«η συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για τις έρευνες απειλεί τις σχέσεις της με τον Λίβανο», ενώ κάλεσε την κυπριακή κυβέρνηση «να διορθώσει το λάθος». Πάντως η κυπριακή κυβέρνηση συνεχίζει να το «παλεύει» το θέμα σε πολιτικό επίπεδο και δεν είναι απίθανο να έχει θετικό αποτέλεσμα.Το έργο της τουρκικής κυβέρνησης στην περίπτωση της Αιγύπτου ήταν πιο δύσκολο, αφού τα κοινοβούλια Αιγύπτου και Κύπρου έχουν επικυρώσει τη συμφωνία, την οποία μάλιστα έχουν καταθέσει αρμοδίως και στα Η.Ε. Οι αλλεπάλληλες κρούσεις της τουρκικής πλευράς προς την Αίγυπτο να ακυρώσει τη συμφωνία, δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός συνέχισε τις πιέσεις προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του στην έδρα του ΟΗΕ τις μέρες αυτές στη Νέα Υόρκη. Όμως, σύμφωνα με τον Ανώτερο Λειτουργό του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και αναλυτή Μεσανατολικών θεμάτων, Γιώργο Παπακυριακού, οι προσπάθειες του Ερντογάν έπεσαν και πάλι στο κενό, αφού ο Αιγύπτιος ομόλογός του, σε κοινή συνέντευξη τύπου, ξεκαθάρισε ότι «η Αίγυπτος σέβεται, τιμά και θα τιμά τις διεθνείς συμφωνίες, που έχει υπογράψει», υπονοώντας μεταξύ άλλων και με την Κύπρο.

Αυτά σε επίπεδο διμερών επαφών της Τουρκίας για το θέμα.

Σε διεθνές επίπεδο η Τουρκία προσπάθησε να διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η κίνηση της Κύπρου να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων είναι ...παράνομη και ότι θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις που γίνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για τη επίλυση του Κυπριακού.
Οι αιτιάσεις της Τουρκίας δεν βρήκαν έδαφος πουθενά, αφού αυτός που έχει παραβιάσει και συνεχίζει να παραβιάζει τη νομιμότητα στην Κύπρο είναι η Τουρκία, η οποία επιπλέον δεν έχει υπογράψει τη συμφωνία για το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης, το οποίο επικαλείται, αφού πρώτα το ερμηνεύει ...τουρκικά.Από τη στιγμή που οι εκκλήσεις προς τη διεθνή κοινότητα έπεσαν στο κενό και δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, η Τουρκία του εκσυγχρονιστή Ερντογάν επέστρεψε στις γνωστές μεθόδους και πρακτικές.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι συνεργάτες του Ερντογάν και οι επιτελείς του τουρκικού Γενικού Επιτελείου τις τελευταίες μέρες κατέβασαν από τα ράφια τους φακέλους που αφορούν την κρίση του Μαρτίου του 1987 και την κρίση των Ιμίων, όπου η Τουρκία πέτυχε σημαντικά πολιτικά αποτελέσματα σε βάρος της Ελλάδος, υπό την απειλή θερμού επεισοδίου. Με την πρώτη κατάφερε το Νταβός και το πάγωμα κάθε ερευνητικής και εξορυκτικής δραστηριότητας πέραν των 6 ν.μ. στο Αιγαίο από την Ελλάδα και με τη δεύτερη το γκριζάρισμα του Αιγαίου και τη Μαδρίτη, που η Ελλάδα αναγνώρισε νόμιμα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο!!!
Έτσι λοιπόν και τώρα, που δεν απέδωσαν τα άλλα μέτρα, η Τουρκία στήνει σκηνικό κρίσης ανάλογο με εκείνο των Ιμίων.

Το σκηνικό έχει ως εξής:

Η Τουρκία ανακοινώνει ότι θα στείλει ερευνητικό πλοίο για να προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες νότια της Κύπρου, μέσα στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συνοδεία πολεμικών πλοίων. Ο στόχος της Άγκυρας είναι με την παρουσία του ερευνητικού πλοίου και των φρεγατών να δημιουργήσει ένα ισοδύναμο προς τη γεώτρηση στο Οικόπεδο 12, όπως έγινε με την αποβίβαση βατραχανθρώπων στη Μικρή Ίμια, για να ακολουθήσει η επέμβαση των ΗΠΑ και της Ε.Ε., υπό το φόβο πρόκλησης θερμού επεισοδίου, στο οποίο, πέρα από το πολεμικό ναυτικό και την αεροπορία της Ελλάδος, είναι δυνατόν να εμπλακούν και οι αντίστοιχες δυνάμεις του Ισραήλ.
Σύμφωνα με τους τουρκικούς υπολογισμούς, η παρέμβαση των ΗΠΑ και της Ε.Ε., που θα γίνει υπό το φόβο της γενικής ανάφλεξης στην περιοχή, θα προκαλέσει το πάγωμα των γεωτρήσεων και όλων των διαδικασιών εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, μέχρις ότου δημιουργηθούν συνθήκες που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή και της Τουρκίας σʼ αυτές.
Για όσους δεν το κατάλαβαν, μιλάμε για γκριζάρισμα ολόκληρης της ΝΑ Μεσογείου, στο οποίο φυσικά συμπεριλαμβάνεται και η ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου και φυσικά το Καστελόριζο και η Γαύδος.
Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες και σε κάθε περίπτωση, εκτός όλων των άλλων ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν, απαιτείται καλή μελέτη των φακέλων του Μαρτίου του 1987 και των Ιμίων.
Ελπίζουμε τα παθήματα του παρελθόντος να έγιναν επιτέλους μαθήματα!
(το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Συναγερμός στο υπ. Υγείας από την ελονοσία που φέρνουν μαζί τους οι λαθρομετανάστες!

Με διάταξή του, ο υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος ορίζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ως φορέα υπεύθυνο για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, έπειτα από τη συρροή κρουσμάτων ελονοσίας που διαπιστώνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, και σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί το παράσιτο που προκαλεί τη νόσο και το οποίο ενδημεί κυρίως σε πληθυσμούς των λαθρομεταναστών, επιβάλλει υψηλά πρόστιμα, από 10.000 έως 100.000 ευρώ, σε όσους Eλληνες απασχολούν νόμιμους ή μη αλλοδαπούς και δεν μεριμνούν για την υποβολή τους σε έλεγχο και θεραπεία.


Η «ξεχασμένη» στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες ελονοσία (η νόσος εκριζώθηκε το 1974 έπειτα από εντατικό πρόγραμμα καταπολέμησης επί δύο δεκαετίες) επανακάμπτει μέσω των  λαθρομεταναστών που φτάνουν στη χώρα και οι οποίοι θεωρούνται από τους ειδικούς ως κινητές εστίες μετάδοσης της νόσου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας κυρία Τζένη Κρεμαστινού, «έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 30 κρούσματα ελονοσίας από το καλοκαίρι. Τα περισσότερα εξ αυτών καταγράφηκαν στη Λακωνία, όπου ήταν σαφείς οι ενδείξεις της εγχώριας μετάδοσης από λάθρομετανάστες. Γι' αυτό άλλωστε κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ θα μεταβεί στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, σποραδικά περιστατικά χωρίς ιστορικό ταξιδιού σε ύποπτες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, όπου ενδημεί η νόσος, εμφανίστηκαν στην Εύβοια, τη Λάρισα, τη Βοιωτία και την Αττική».

Το 2009 είχαν καταγραφεί 51 κρούσματα ελονοσίας, παρουσιάζοντας αύξηση 28% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, καθώς ετησίως ο αριθμός των περιστατικών ήταν περίπου 34. Οι ειδικοί κινητοποιήθηκαν, διότι τα προηγούμενα χρόνια νοσούσαν κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στη χώρα καταγωγής τους (ιδίως Πακιστάν και Μπανγκλαντές) πριν από την εκδήλωση της ελονοσίας.

Η καταπολέμηση της νόσου μέσω της μονάδας του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η μία παράμετρος της «μάχης» κατά της ελονοσίας που αρχίζει το υπουργείο Υγείας. Εξίσου σημαντικά αποτελέσματα αναμένεται να έχει η επαπειλούμενη επιβολή προστίμων σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες και δεν φροντίζουν για την εξέταση ή τη θεραπεία τους. Έως και 100.000 ευρώ θα πληρώνουν Ελληνες εργοδότες εάν εντοπίζονται στην εργασία τους αλλοδαποί με ελονοσία κατά τον έλεγχο των αρχών (Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, ΣΕΥΥΠ, ΣΕΠΕ, ΣΔΟΕ).



Αυτά να τα βλέπουν οι Έλληνες πολίτες και να αποφεύγουν συστηματικά κάθε επιχείρηση που απασχολεί λαθρομετανάστες. Εκτός των καταστροφικών αποτελεσμάτων που έχει για την οικονομία, και τα οποία περνούν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην υγεία, εξ' ίσου καταστροφικά μπορούν να είναι και τα αποτελέσματα για την δημόσια υγεία.

Μακριά λοιπόν από επιχειρήσεις που απασχολούν λαθρομετανάστες και ακόμα πιό μακριά από επιχειρήσεις που είναι αυξημένου κινδύνου όπως: Επιχειρήσεις εστίασης, υπηρεσίες περιποίησης κτλ.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UCAV) PREDATOR θέλουν οι Τούρκοι και οι ΗΠΑ προσφέρονται να τους πουλήσουν. Νέος κίνδυνος στο Αιγαίο.

Τουρκικά UAV Predator στο Αιγαίο! - Συμφώνησαν οι ΗΠΑ στην πώληση;;;

Oι ΗΠΑ αρνήθηκαν να ενοικιάσουν, αλλά δέχθηκαν να πουλήσουν τα UAV Predator στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να "γλυκάνουν" την Άγκυρα από την πολιτκοδιπλωματική απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει λόγω της επιθετικής στάσης της στις κυπριακές γεωτρήσεις, Ταυτοχρόνως προσφέρουν "αντίβαρο" στον "εγκλωβισμό" των ισραηλινής κατασκευής UAV Heron, έστω και αν η παράδοση των Predator δεν είναι άμεση, αλλά θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός χρόνου.
Πάντως η ένταξη των Predator στο τουρκικό οπλοστάσιο δεν είναι μόνο κάτι που αφορά το ΡΚΚ, αλλά και την ελληνική ασφάλεια. Το Predator θεωρείτι το κρθφαίοσε υπηρεσία UAV και έχει την δυνατότητα μεταφοράς κai εκτόξευσης βλημάτων AGM-114 Helfire, μια δυνατότητα που δεν είχαν τα Heron.

Στο περιβάλλον του Αιγαίου το Predator μπορεί να αποβεί θανάσιμος "παίκτης" ειδικά αν συνδυαστεί με Hellfire.

Η συμφωνία βέβαια είναι "κατ' αρχήν" και θα κυλήσει "πολύ νερό στ'αυλάκι" για να ολοκληρωθεί αφού θα πρέπει να εγκριθεί από τις επιτροπές του Κογκρέσσου και από το ίδιο το Κογκε΄ρσσο, όπου κυριαρχεί το ισραηλινό λόμπι.

Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία προσφέρθηκε να αγοράσει ή να ενοικιάσει τα αεροσκάφη αυτά και ότι εξετάζονται οι λεπτομέρειες της πρότασης.

Τούρκοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι το αυτονομιστικό Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), έχει εκμεταλλευτεί την απουσία των UAV και έχει εντείνει τις επιθέσεις του.


defencenet.gr

Κρατάμε τις επιφυλάξεις μας καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά των ΗΠΑ. Ούτε καν προφορικά και περισσότερο μοιάζει με τις γνωστές μπλόφες και μεγαλοστομίες των Τούρκων. Eλπίζουμε να μην καρποφορήσει(το πιθανότερο) η παραπάνω συμφωνία γιατί τότε θα βρεθούμε ενώπιων πολύ δυσάρεστων εξελίξεων, εις βάρος μας, στο ισοζύγιο ισχύος.

Την στιγμή που οι εγχώριοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ αφοπλίζουν και απομειώνουν συστηματικά με κάθε τρόπο την ισχύ του Ελληνικού Στρατού οι Τούρκοι φροντίζουν να αυξάνουν κάθετα την δική τους με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή του πλούτου που κρύβει η Ελληνική γη.

Αποκαλυπτικά στοιχεία : Πόσο «κακοπληρωμένοι» είναι οι έλληνες βουλευτές;



Η ιστορία των αυξήσεων των μισθών από το 1974 - ΟΛΕΣ οι αποδοχές των βουλευτών σήμερα σε ένα πίνακα άκρως αποκαλυπτικό
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr




 Σε 64 περιπτώσεις αυξήθηκε από το 1975 η αποζημίωση και κατά 174 φορές τα συνολικά κονδύλια για το Κοινοβούλιο. Άλλωστε από το 1964, με απόφαση της τότε Ολομέλειας που πήρε συνταγματική περιωπή με το Ζ/ Ψήφισμα της Αναθεωρητικής Βουλής του 1975, «το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης προσδιορίζεται στο εκάστοτε επίπεδο του συνόλου των πάσης φύσεως αποδοχών και επιδομάτων του ανώτατου δικαστικού λειτουργού».

Αν άκουγε κανείς τους «πύρινους» λόγους που εκφωνήθηκαν από το βήμα της Βουλής, μπορεί να έμενε και με την εντύπωση ότι ορισμένοι ομιλούντες ήταν «πένητες συμβασιούχοι» που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Αρκετοί από τους βουλευτές που έλαβαν τον λόγο επιδόθηκαν σε μύδρους κατά του «λαϊκισμού των μέσων ενημέρωσης» - που, κατά την άποψη τους, «απαξιώνουν τον κοινοβουλευτισμό» - και σε περιγραφές με τα πλέον μελανά χρώματα της οικονομικής κατάστασης των μελών του Κοινοβουλίου.
ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ
Το Ζ Ψήφισμα βασίστηκε σε μία απλή απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 1964, επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου και επί απόλυτης πλειοψηφίας (171 έδρες στις 300) της Ένωσης Κέντρου που εξομοίωσε τις αμοιβές των Βουλευτών με αυτές των Δικαστών.

Το Ψήφισμα αυτό ενσωματώθηκε και αναφέρεται και στο Σύνταγμα του 1975 (ΦΕΚ 111/Α/09-06-1975). Στο Άρθρο 111 του Συντάγματος αυτού και συγκεκριμένα στην παράγραφο 2 (σελίδα 29) αναφέρεται όμως ρητά ότι το Ψήφισμα αυτό όπως και άλλα παρόμοια μπορούνε με απλό Νόμο (και όχι Συνταγματική Αναθεώρηση!) είτε να τροποποιηθούν ή και να καταργηθούν!

Προφανώς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι πεφωτισμένοι Εθνοπατέρες μας δηλαδή, είχαν την διακριτική ευχέρεια εδώ και τριάντα έξι (36!) ολόκληρα χρόνια να φροντίσουν για την άρση των συντεχνιακών αυτών προνομίων τους (και τουλάχιστον της εξωφρενικά χαμηλούς αυτοτελούς φορολόγησης) με μία απλή νομοθετική ρύθμιση!
Απολαβές ... πείνας, 6.700 ευρώ ΜΗΝΙΑΙΩΣ !!!!
Σε απόλυτους αριθμούς, οι απολαβές των μελών της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίες κατά μέσο όρο κυμαίνονται γύρω στις 6.700 ευρώ μηνιαίως, βρίσκονται περίπου στον μέσο όρο των αμοιβών που απολαμβάνουν οι ομόλογοί τους σε άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν και πιο καλοπληρωμένοι αλλά και πιο κακοπληρωμένοι ευρωπαίοι κοινοβουλευτικοί, όπως άλλωστε συμβαίνει και με άλλους κλάδους στη χώρα μας.

Η σχέση αυτή ανετράπη στις αρχές του 1993, όταν επί προεδρίας του αείμνηστου Αθανασίου Τσαλδάρη και με υπουργό Οικονομικών τον κ. Ι. Παλαιοκρασσά δόθηκε στη βουλευτική αποζημίωση, η οποία είχε σχεδόν «παγώσει» τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, μια γενναία αύξηση, έπειτα από προσφυγές δικαστικών οι οποίοι διεκδίκησαν και έλαβαν αυξήσεις, μέρος των οποίων, όπως και οι βουλευτές, πήραν (και) αναδρομικώς με τη χορήγηση ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

Εκτοτε και επί μία τετραετία ο βασικός μισθός αντιπροσώπευε το 15% της βουλευτικής αποζημίωσης, ποσοστό που περιορίστηκε σε επίπεδα κάτω του 10%, όταν από την αρχή του 1997 ετέθη σε εφαρμογή νέο μισθολόγιο για τους δικαστικούς. Ενα μισθολόγιο που επέβαλε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος και πάλι κατόπιν προσφυγών στα δικαστήρια που κατετέθησαν από λειτουργούς της Θέμιδος, αλλά αυτή τη φορά και από βουλευτές (κυρίως τέως). Με τον τρόπο αυτόν η αποζημίωση των βουλευτών σχεδόν διπλασιάστηκε και από 2.196,18 ευρώ (748.349 δρχ.) που ήταν ανήλθε σε 4.190,75 ευρώ (1.428.000 δρχ.), ενώ δόθηκαν εκ νέου και αναδρομικά προηγούμενων ετών.

Οι «διευκολύνσεις» που στην πορεία του χρόνου παρέσχε το Δημόσιο στα μέλη του Κοινοβουλίου επιβαρύνουν τόσο τον προϋπολογισμό του κράτους (όπως, επί παραδείγματι, οι αμοιβές των πέντε υπαλλήλων που μπορούν να αποσπούν στα γραφεία τους) όσο και αυτόν της Βουλής (επιστημονικός συνεργάτης, χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτου, τηλεφωνική και ταχυδρομική ατέλεια, επίδομα στέγης και δωρεάν παραχώρηση γραφείου σε «επαρχιώτες»). Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τη σημαντική αύξηση που γνώρισαν από τη Μεταπολίτευση τα κονδύλια που διατίθενται για τη Βουλή.

Ειδικότερα όπως φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα της φωτογραφίας, οι πιστώσεις του προυπολογιμού της Βουλής, παρουσιάζουν εκρηκτικές αυξήσεις ανά πενταετία. Ετσι :

* Το 1975 οι συνολικές πιστώσεις του προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου ήταν μόλις 1,09 εκατ. ευρώ (373 εκατ. δρχ.), από τα οποία για την κάλυψη της όντως πενιχρής, τότε, αποζημίωσης και των συνδεδεμένων με αυτήν επιδομάτων που ελάμβαναν οι βουλευτές της εποχής πήγαιναν 674.000 ευρώ (230 εκατ. δρχ.).
* Το 1980 οι πιστώσεις του προϋπολογισμού έφθασαν τα 2,58 εκατ. ευρώ (880 εκατ. δρχ.) και οι πάσης φύσεως βουλευτικές αποδοχές τα 1,16 εκατ. ευρώ (396 εκατ. δρχ.).
* Το 1985 ο προϋπολογισμός είχε κονδύλια 7,33 εκατ. ευρώ (2,5 δισ. δρχ.) και τα λεγόμενα «συνταγματικά βάρη», όπως αποκαλούνταν οι αμοιβές των βουλευτών, ήταν 2,78 εκατ. ευρώ (951 εκατ. δρχ.).
* Το 1990 τα κονδύλια του προϋπολογισμού ανέβηκαν στα 19,64 εκατ. ευρώ (6,7 δισ. δρχ.) και η δαπάνη για τις βουλευτικές αποδοχές στα 6,74 εκατ. ευρώ (2,3 δισ. δρχ.).
* Το 1995 ο προϋπολογισμός ανήλθε απότομα στα 42,52 εκατ. ευρώ (14,5 δισ. δρχ.) και τα «συνταγματικά βάρη» στα 16,4 εκατ. ευρώ (5,6 δισ. δρχ.).
* Το 2000 ο προϋπολογισμός εκτινάχθηκε στα 97,06 εκατ. ευρώ (33,1 δισ. δρχ.) και οι βουλευτικές αμοιβές στα 32,84 εκατ. ευρώ (11,2 δισ. δρχ.).
* Το 2005 εξάλλου ο συνολικός προϋπολογισμός της Βουλής, αποτυπωμένος πλέον μόνο σε ευρώ, έφθασε τα 158,27 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων για τη βουλευτική αποζημίωση και τα διάφορα επιδόματα (οργάνωσης γραφείου, οικογενειακό, έξοδα κίνησης και κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών για όσους υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους, λόγω του ασυμβιβάστου που στο μεταξύ εφαρμόστηκε), δια τέθηκε το ποσό των 40,5 εκατ. ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ!
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα.
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά…!!!
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και ….
απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ…

Κοινώς ... Γιάννης κερνάει Γιαννάκης πίνει!
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...
Καταγγελία Βουλευτών του ΠαΣοΚ για προκλητικές αμοιβές στελεχών της ΔΕΗ(σχόλιο blog: Όχι ότι ΔΕΝ είναι...)
Ερώτηση στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, κατέθεσαν 30 Βουλευτές του ΠαΣοΚ, μεταξύ των οποίων και ο Χρήστος Χάϊδος, καταγγέλλοντας «ακόμη μια ηχηρή διάψευση των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού για δήθεν περικοπές υπέρογκων αμοιβών των γαλάζιων Golden Boys και Golden girls».
Σύμφωνα με την ερώτηση, "Όλα αυτά σήμερα φαντάζουν υποκριτικά, όταν άλλα διακηρύσσετε και άλλα πράττετε σύμφωνα με όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.
Μετά τα παραπάνω καλείστε να απαντήσετε, σε ποια λογική περικοπής της σπατάλης και της ασύδοτης διανομής του δημόσιου χρήματος υπακούουν εν μέσω οικονομικής κρίσης οι παρακάτω προκλητικές αμοιβές στελεχών της ΔΕΗ;"
Οπως καταλάβατε, σας παρέθεσα μια ερώτηση βουλευτών, οι οποίοι σε ανύποπτο χρόνο, ασκούσαν έλεγχο στις αμοιβές ... άλλων, ενώ απαιτούσαν την αύξηση των δικών τους!!!

Και η ζωή συνεχιζόταν!
Σε επόμενο άρθρο μας, ίσως θα πρέπει να ξαναθυμηθούμε όλοι, τι λέει το Σύνταγμά μας για όλα αυτά.

Μπέρκλεϊ: Απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη

Τα δεδομένα της έρευνάς τους παρουσίασαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, οι οποίοι κατάφεραν να αναπαραγάγουν οπτική δραστηριότητα του εγκεφάλου μας και να την αναπαραστήσουν χρησιμοποιώντας βίντεο του YouTube!
Η ομάδα των επιστημόνων χρησιμοποίησε λειτουργικό Απεικονιστή Μαγνητικής Αντήχησης (FMRI – Functional Magnetic Resonance Imaging) και μοντέλα υπολογισμού για να αποκωδικοποιήσει και να αναπαραστήσει οπτικές εμπειρίες στον εγκέφαλο των ανθρώπων.
Προς το παρόν μπορεί να αναπαραστήσει τμήματα ταινιών, αλλά ελπίζεται ότι κάποια στιγμή θα μπορέσει να αναπαραστήσει όνειρα στην οθόνη του υπολογιστή.
Οι μετέχοντες στο πείραμα είδαν δύο είδη ταινιών, ενώ η συσκευή FMRI μετρούσε τη ροή αίματος στην οπτική κοιλότητα του εγκεφάλου. Οι μετρήσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν για να βρεθεί υπολογιστικό μοντέλο του πως αντιδρούσε η κοιλότητα σε διαφορετικούς τύπους εικόνων. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ένας από τους επιστήμονες, η ομάδα κατασκεύασε ένα υπολογιστικό μοντέλο που περιγράφει το πως το σχήμα και η κίνηση της πληροφορίας στην ταινία, αποτυπώνονται στο μυαλό του ανθρώπου.

Η πρώτη ομάδα εικόνων βίντεο συσχετίστηκε με τις αντιδράσεις του εγκεφάλου. Η δεύτερη ομάδα εικόνων χρησιμοποιήθηκε για να δοκιμαστεί η θεωρία.
Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει στο μυαλό των ανθρώπων οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ομιλίας. Οι επιστήμονες τόνισαν ότι ακόμα απαιτούνται δεκαετίες έρευνας για να εξερευνηθούν οι σκέψεις και οι προθέσεις άλλων ανθρώπων ώστε να μάθουμε τα μυστικά που κρύβουν στο μυαλό τους. Κι όσον αφορά την ταινία Inception, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει γνωστή τεχνολογία που να μπορεί να στέλνει ερεθίσματα στον εγκέφαλο των ανθρώπων από απόσταση, ώστε να «παίζει» με τη σκέψη τους.
Κάτι είναι και αυτό…

Kλικ για να δείτε το video


Πηγή: www.defence-point

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

10,10 ευρώ πρηρώνουμε την κάθε ψήφο στα κόμματα...

Tου Στεφανου Μανου
Η τακτική κρατική επιχορήγηση των κομμάτων το 2009 έφθασε τα 68,2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούλιο ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης. Το 2010 η τακτική επιχορήγηση των κομμάτων θα περιοριστεί σε 52,7 εκατομμύρια ευρώ, πάντα σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη. Αξιοσημείωτο είναι ότι η τακτική επιχορήγηση των κομμάτων στηρίζεται σε νόμο που προσδιορίζει ακριβώς τι δικαιούνται να εισπράξουν τα κόμματα. Ο περιορισμός του 2010, όμως, δεν έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά, δηλαδή δεν στηρίζεται πουθενά. Δεδομένου ότι τα κόμματα είναι παμφάγα και τα ποσά που λαμβάνουν δεν τους φθάνουν έχουν δανειστεί από τις τράπεζες (κυρίως την Αγροτική) ποσά που ισούνται με τις κρατικές επιχορηγήσεις τεσσάρων ετών. Γι’ αυτό δεν θα εκπλαγώ αν ο περιορισμός για το 2010 παραμείνει στα χαρτιά. Τα κρατικά λεφτά δεν τελειώνουν εδώ. Στην τακτική επιχορήγηση προστίθεται εκλογική επιχορήγηση, αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι κ.λπ.

Προϋπόθεση για την κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος είναι να έχει συγκεντρώσει στις προηγούμενες εκλογές ποσοστό μεγαλύτερο από 1,5%. Στις εκλογές του 2009 τα κόμματα που πέρασαν το 1,5% συγκέντρωσαν περί τα 6,75 εκατ. ψήφους.

Το 2009 τα κόμματα εισέπραξαν 68,2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 10,10 ευρώ ανά ψήφο.

Για το ζήτημα της υπερβολικής δαπάνης για τα κόμματα έχω γράψει και μιλήσει επανειλημμένως, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Ιούλιο επιχειρήθηκε στη Βουλή μια «νυχτερινή» αύξηση της επιχορήγησης που απετράπη την τελευταία στιγμή.

Δεν θα ξαναέγραφα, αν την περασμένη Τρίτη δεν είχα λάβει μέρος σε μια συνάντηση της Διεθνούς Διαφάνειας που επεξεργάζεται διάφορες ιδέες για το πολιτικό χρήμα και τη χρηματοδότηση των κομμάτων όπου πληροφορήθηκα ότι στη Γερμανία το κράτος επιχορηγεί τα πολιτικά κόμματα που πέρασαν το 0,5% με 0,70 ευρώ ανά ψήφο.

Η χρεοκοπημένη Ελλάδα που εκλιπαρεί τη Γερμανία να τη στηρίξει οικονομικά επιχορηγεί τα κόμματά της με 10,10 ευρώ ανά ψήφο και οι «φτωχοί» Γερμανοί με 0,70 ευρώ. Αν εφαρμόζαμε το γερμανικό σύστημα, η δαπάνη των 68,2 εκατ. ευρώ θα περιοριζόταν σε 4,7 εκατομμύρια, μια ετήσια οικονομία 63,5 εκατ. ευρώ.

Το ένα δισεκατομμύριο που αναζητεί η κυβέρνηση απειλώντας μας με αύξηση του ΦΠΑ ή και αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να βρεθεί σχετικά εύκολα με τον περιορισμό αδικαιολόγητα προκλητικών δαπανών, όπως αυτή για τα κόμματα.

Το παράδοξο είναι ότι η κοινωνία στο σύνολό της δείχνει αδιαφορία απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Η αδιαφορία της βοηθάει τη διαιώνιση της αθλιότητας.

Τα πολλά και εύκολα λεφτά στα κόμματα είναι το έδαφος για την ανάπτυξη της διαφθοράς και την προσέλκυση κομπιναδόρων.

Στη Γερμανία τα κόμματα λαμβάνουν επιπλέον από το κράτος 0,38 ευρώ για κάθε ευρώ που συγκεντρώνουν από δηλωμένες ιδιωτικές εισφορές. Κανείς δεν μπορεί να συνεισφέρει ποσό μεγαλύτερο από 3.000 ευρώ ετησίως. Το γερμανικό παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς. Θα έλεγα μάλιστα ότι τα πρώτα δέκα χρόνια η κρατική επιχορήγηση θα μπορούσε να είναι 0,5 ευρώ για κάθε ένα ευρώ που συγκεντρώνεται από ιδιωτικές εισφορές. Επιπλέον, όσοι συνεισφέρουν στα κόμματα μέχρι 3.000 ευρώ ετησίως θα πρέπει να μπορούν να έχουν έκπτωση της δαπάνης στη φορολογική τους δήλωση. Ενα τέτοιο σύστημα θα σπρώξει το πολιτικό χρήμα στην επιφάνεια, διότι τόσο τα κόμματα όσο και οι χορηγοί θα έχουν συμφέρον να το δημοσιοποιούν.

Στη συνάντηση της Διεθνούς Διαφάνειας υποσχέθηκα να επισημάνω στην τρόικα την αθλιότητα με την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων. Το σημερινό δημοσίευμα είναι το πρώτο βήμα. Την προσεχή εβδομάδα που θα έλθουν για τον προϋπολογισμό του 2011 ελπίζω να παρέμβουν διότι δυστυχώς εκεί καταντήσαμε: να εξαρτώμεθα από την τρόικα για να κάνουμε τα αυτονόητα.

Πηγή:kathimerini.gr

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ !!!

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα...
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά. ... ...
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη.
Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο. 11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.

Πηγή

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης των λάθρομεταναστών και οι Δήμοι! Πλήρωνε κορόιδο Έλληνα για να περνάνε καλά άλλοι...

γράφει ο Α.Α.
Το φαινόμενο είναι γνωστό. Όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες (ΟΑΕΔ, Εργατική Κατοικία, Εστία κτλ) εδώ και χρόνια ουσιαστικά λειτουργούν για να εξυπηρετούν ξένους και όχι τους Έλληνες πολίτες. Το σύστημα έχει πλέον ξοφλήσει μέσα σε ένα κλίμα αδιαφορίας, κατασπατάλησης πόρων, αλλά κυρίως έλλειψης πολιτικών για την προστασία των Ελλήνων. Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι Οργανισμοί επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή στην συντριπτική τους πλειοψηφία από τους Έλληνες μισθοσυντήρητους μέσω της άγριας φορολόγησης τους.
Οι Δήμοι είναι μια άλλη πικρή ιστορία αποτυχίας...
του συστήματος. Και εκεί οι Έλληνες συνεισφέρουν το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των πόρων τους μέσα από διαρκώς αυξανόμενους φόρους και ελάχιστα ανταποδοτικά τέλη. Οι αλλοδαποί σχεδόν πάντα εξαιρούνται από τις εισφορές είτε επειδή παραμένουν στο ημίφως της θεσμοθετημένης «ημιπαράνομης παραμονής» είτε επειδή συστηματικά δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα. Έτσι βγαίνουν εκτός των εισοδηματικών ορίων του νόμου διατηρώντας όμως ταυτόχρονα τα «μαύρα» εισοδήματα τους ανέπαφα. Στην Ελλάδα της κρίσης η ανασφάλιστη εργασία και το παρεμπόριο οργιάζουν παίρνοντας πρωτοφανείς διαστάσεις στον χώρο των λαθρομεταναστών.

Την ώρα λοιπόν που συμβαίνουν αυτά οι Δήμοι έρχονται να διευκολύνουν τις οικογένειες αλλοδαπών στους παιδικούς - βρεφονηπιακούς σταθμούς τους!
Την ώρα που ορισμένοι Δήμοι, πολύ πρόσφατα, ανακοίνωναν ότι μειώνουν το διαθέσιμο συσσίτιο στα παιδιά για λόγους οικονομίας, άλλοι όπως ο Δήμος Αθηναίων δηλώνουν πως 25% των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς έχουν καταληφθεί από παιδιά αλλοδαπών! Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Θ. Πλεύρης για την πόλη της Αθήνας φέρνοντας στην Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα με επίκαιρη ερώτηση του το θέμα της μεταναστευτικής πλημμυρίδας.
Από αυτό το νούμερο μόνο 2 συμπεράσματα είναι δυνατά: είτε οι μετανάστες αντιπροσωπεύουν όντως το 25% του γενικού πληθυσμού (δηλαδή σε μια πόλη συνολικά 4 εκατομμυρίων, το 1 εκατομμύριο είναι αλλοδαποί!), είτε ο Δήμος Αθηναίων επιτρέπει άκριτα την χρήση των κοινωνικών του υπηρεσιών από ξένους που εκμεταλλεύονται την ημικοιμώμενη δημοτική αρχή εις βάρος των Ελλήνων πολιτών!
Και αυτό σε μιαν εποχή που οι δομές στήριξης της οικογένειας έχουν μεταβληθεί στις πιο κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες ενός Δήμου. Την ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι γονείς χτυπιούνται από ένα σωρό προβλήματα (μείωση αποδοχών, εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους λόγω διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων κτλ) έρχονται και οι Δήμοι να απαγορεύσουν ουσιαστικά την πρόσβαση των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς...
Αντίθετα οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί κατακλύζονται από παιδιά μεταναστών, καθώς εκείνοι εύκολα μπορούν να επικαλούνται χαμηλά εισοδήματα και να παίρνουν τις θέσεις από τα Ελληνόπουλα. Ο Έλληνας λοιπόν φορολογούμενος που καλείται να σώσει τη χώρα δεν έχει επαρκείς θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίες δίνονται αφειδώς στα τέκνα αλλοδαπών που καθώς εργάζονται μαύρα, εμφανίζονται να πληρούν τα χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
Και αυτό μπορούν να το κάνουν άνετα με μιαν απλή Υπεύθυνη δήλωση των ίδιων των μεταναστών για το ποιο είναι το «συνολικό εισόδημα» τους αντί να καταθέτουν το εκκαθαριστικό της εφορίας στους Δήμους όπως κάνουν οι Έλληνες!

Τέτοια ευνοϊκή μεταχείριση δεν έχει ξαναγίνει από το «Ελληνικό» Δημόσιο που ζητά από τους Έλληνες πολίτες μέχρι και την πλήρη φορολογική τους δήλωση για να τους δώσει κάποια στοιχειώδη προνοιακή παροχή!
Ας σημειωθεί πως το άρθρο 21 παρ. 1 του Συντάγματος ορίζει ότι η οικογένεια προστατεύεται ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους. Συναρτώντας λοιπόν το Σύνταγμα την προστασία της Οικογένειας με την προστασία του Έθνους γεννάται το ερώτημα για ποιο λόγο δεν δίνεται προτεραιότητα στα παιδιά των Ελλήνων πολιτών κατά την εγγραφή τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αυτο ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Θάνος Πλεύρης στη Βουλή για να απαντήσει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλος ότι ο νόμος μιλά για «ίση μεταχείριση αλλοδαπών και Ελληνων πολιτων» σε ότι αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες! Ειδικά λοιπόν για τους αλλοδαπούς το ΠΑΣΟΚ επικαλείται όχι το Σύνταγμα αλλά κάποιον νόμο για να δικαιολογήσει την «ισότητα πρόσβασης» στις υπηρεσίες των Δήμων για «όλους τους πολίτες» εννοώντας Έλληνες και μετανάστες!
Δυστυχώς οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημα τους. Είναι οι μετανάστες «πολίτες του Ελληνικού Κράτους»; Έχουν πάρει υπηκοότητα και δεν το ξέρουμε; Τους συμπεριλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στην έννοια της «Ελληνικής Οικογένειας» όπως την στηρίζει το Σύνταγμα; Ανήκει τελικά ο κάθε ξένος που βρίσκεται στη χώρα μας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, στο Ελληνικό Έθνος; Ερωτήματα αναπάντητα από τον κ. Κουκουλόπουλο...
www.elkosmos.gr

Ο παράγοντας γεωγραφία οδηγεί σε πόλεμο Ελλάδα και Τουρκία;

«Η Τουρκία θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα δεχθεί τον εγκλωβισμό της στον Κόλπο της Αττάλειας, ή θα επιδιώξει να ελέγξει την υφαλοκρηπίδα έκτασης 145.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».
Αυτό είναι σε τρεις γραμμές η ουσία της έρευνας που διενήργησε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για το θέμα της ύπαρξης πλούσιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, για την ακρίβεια στην περιοχή που εκτείνεται ανατολικά της Ρόδου και συμπεριλαμβάνει την τόσο σημαντική νήσο του Καστελορίζου.

Του Μιχαήλ Βασιλείου
(Συνεργάτης του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ)


Η Τουρκία δεν κρύβει ότι ασφυκτιά εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ που της επιφυλάσσουν οι κανόνες του διεθνούς δικαίου, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι έχει ατελείωτη ακτογραμμή και μικρές νήσοι με τη στοιχειώδη οικονομική δραστηριότητα, όπως το Καστελόριζο, στερούν από ένα κράτος τεράστιο την πρόσβαση σε πλουτοπαραγωγικούς πόρους κρίσιμους για την ανάπτυξή του. Σε αυτό το σημείο η Τουρκία σταματά για να επιχειρήσει να θεμελιώσει την άποψη ότι το διεθνές δίκαιο στη σημερινή του μορφή… δεν είναι δίκαιο. Εκεί ακριβώς υπεισέρχεται και η θεωρία που παρουσιάζεται με γενικό τίτλο «ειδικές περιστάσεις», (οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται ακόμα από το διεθνές νομικό καθεστώς) στην οποία έχουν εντάξει και το Αιγαίο.

Στη μελέτη που έχει συντάξει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, όπως αυτή παρουσιάζεται σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, αναφέρεται ότι «έτσι όπως έχει υπολογιστεί από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, η ΑΟΖ που αντιστοιχεί στην Τουρκία έχει έκταση μόνο 41.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ οι εκτάσεις 71.000 και 33.000 τετραγωνικών που υπολείπονται από τη συνολική έκταση των 145.000 τετραγωνικών μοιράστηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης. Εάν η Τουρκία δεν ελέγχει την υφαλοκρηπίδα αυτή έκτασης 145.000 τετραγωνικών, αυτό σημαίνει ότι δεν ελέγχει το ένα τρίτο των θαλασσών της και του πλούτου που υπάρχει σε αυτές».

Στο σημείο αυτό προκύπτει και το τουρκικό δίλημμα που ισοδυναμεί με την απόλυτη αποσταθεροποίηση: Δεδομένης της έναρξης των σεισμικών ερευνών από την ελληνική – ελλαδική και κυπριακή – πλευρά, πρακτικά σημαίνει ότι τα περιθώρια στην Τουρκία για να κινηθεί έχουν στενέψει αφόρητα και ότι καλείται να λάβει μέτρα για να αποφύγει κάποιο τετελεσμένο.

Οι Τούρκοι στρατηγοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένας πόλεμος με την Ελλάδα από μόνος του δεν έχει δεδομένο αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως των λεονταρισμών στους οποίους μας έχει συνηθίσει, πολύ περισσότερο τώρα που στην εξίσωση εισέρχονται και άλλοι παράγοντες οι οποίοι δεν ευνοούν την Τουρκία (ΗΠΑ, Ισραήλ, σε συνδυασμό με την «προβληματική διεθνή συμπεριφορά» της κυβέρνησης Ερντογάν).

Για το λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτεται από τη Sabah το Γενικό Επιτελείο κάλεσε ειδικούς σε θέματα διεθνών σχέσεων και στρατηγικής και έθεσε το ερώτημα εάν και κατά πόσο με δεδομένο τον υποθαλάσσιο πλούτο της περιοχής θα δικαιολογούσε την ανάληψη του κόστους και του ρίσκου μιας στρατιωτικής σύγκρουσης. Οι στρατηγοί άσκησαν κριτική – και στον εαυτό τους – για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν είχε κάνει τις απαραίτητες έρευνες για να γνωρίζει εγκαίρως το ακριβές – κατά προσέγγιση πάντα – μέγεθος των αποθεμάτων της περιοχής. Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι ότι η απάντηση και των προσκεκλημένων ήταν θετική. Δηλαδή ότι αξίζει το ρίσκο…

Ηθικόν δίδαγμα: Δεν θέλει ιδιαίτερες αναλυτικές ικανότητες για να αντιληφθεί κανείς ότι η χώρα μας εισέρχεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο κατά την οποία θα κριθούν πολλά, ενώ το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης δεν μπορεί να αποκλειστεί. Τα ερωτήματα για την ελληνική πλευρά είναι απλά:

Κατά πόσον η Αθήνα αντιμετωπίζει με «συμπάθεια» το τουρκικό επιχείρημα περί άδικου αποκλεισμού της από την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων μιας θαλάσσιας περιοχής από ένα μικρό νησάκι, μια «αδικία» που προκύπτει μέσα από την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου;

Το ερώτημα οφείλει να τεθεί για δύο λόγους: Εάν η απάντηση είναι θετική (με βάση την προτέρα εμπειρία…) τότε στην επιφάνεια θα έλθουν σενάρια που θα προβλέπουν λύσεις «συνεκμετάλλευσης», κάτι το οποίο βέβαια θα δημιουργούσε κατά κάποιον τρόπο και νομικό προηγούμενο (συμφωνία δυο χωρών περί του «αδίκου χαρακτήρα» υφιστάμενου νομικού κανόνα, οπότε είναι θέμα χρόνου να τεθεί ζήτημα).

Εάν η απάντηση είναι αρνητική τότε απλούστατα οδεύουμε για σύρραξη στην περιοχή, αφού το να παραιτηθεί η Τουρκία από τη νομή μιας τόσο «χορταστικής πίτας» είναι τουλάχιστον με βάση την προτέρα συμπεριφορά της Άγκυρας αδιανόητο. Αυτό έχει συγκεκριμένες επιπτώσεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τις δαπάνες για την εξασφάλίση ετοιμότητας, αλλά και γενικότερα για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Τα σύννεφα στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζουν και μαζεύονται. Η φημολογία δίνει και παίρνει. Από το ότι τη στιγμή που μιλάμε η περιοχή κοντά σε Ρόδο και Καστελόριζο έχει γεμίσει με τουρκικά πλοία (διαψεύδεται από το ΓΕΕΘΑ), μέχρι ότι ακυρώθηκε ο απόπλους του πλοίου το οποίο θα εντασσόταν στη δύναμη που περιπολεί στον Ινδικό για την καταπολέμηση της πειρατείας. Το ΓΕΕΘΑ επίσης διαψεύδει, θυμίζοντας την απόφαση του περασμένου Ιουνίου για ακύρωση των αποστολών λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ενώ άλλες φήμες κάνουν λόγο για ένα πλήρωμα απολύτως έτοιμο για να αναχωρήσει με περίπου 170 άτομα να έχουν εμβολιαστεί.
Το μπάχαλο στην ενημέρωση που επικρατεί είναι απαράδεκτο. Και ο λόγος που αναφέρουμε τη φημολογία που κυκλοφορεί είναι μπας και φιλοτιμηθεί κανείς και εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, τονίζουμε το επίσημη ώστε να δεσμεύεται η αξιοπιστία όλων, για να μπούνε τα πράγματα σε τάξη.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι εάν η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από όσο φαίνεται, καλό θα ήταν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό μια ώρα νωρίτερα. Η παρελθούσα εμπειρία δείχνει ότι το κόστος απόκρυψης πληροφοριών τέτοιας σημασίας καταβάλλεται διπλό και τριπλό αν οι ευσεβείς μας πόθοι δεν επαληθευτούν…

Πηγή http://www.defence-point.gr/news/?p=20329

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μετάγγιση" λαού: «Διώχνουν» τους Έλληνες ενώ «εισάγουν» αλλοδαπούς

 Με την έξοδο από τη χώρα χιλιάδων Ελλήνων και την ταυτόχρονη είσοδο ισάριθμών αν όχι περισσότερων παράνομων μεταναστών φαίνεται πως σκοπεύει η κυβέρνηση να «αντιμετωπίσει» το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας στη χώρα. Όσο και αν αυτό ακούγεται παράλογο εντούτοις η πραγματικότητα εκεί παραπέμπει. Σύμφωνα με πληροφορίες του ομογενειακού Τύπου στην Αυστραλία το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να δίδεται δικαίωμα εργασίας σε Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία με τουριστική βίζα και που δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους.
Το παραπάνω επιβεβαίωσε και ο υπουργός Eξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης απατώντας σε ερώτηση που έκαναν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Ιωάννης Κοραντής και Άδωνις Γεωργιάδης. 

 Ο Σ. Λαμπρινίδης αναφέρει στην απαντητική του επιστολή ότι τα αρμόδια υπουργεία της Ελλάδας έχουν ξεκινήσει την προεργασία για την επίτευξη σχετικής συμφωνίας που αφορά τους Έλληνες που έρχονται στην Αυστραλία και δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση –αναμφισβήτητα η πλέον «περίεργη» κυβέρνηση από συστάσεως ελληνικού Κράτους- προωθεί την έξοδο νέων Ελλήνων από τη χώρα επιτρέπει την απρόσκοπτη είσοδο σε χιλιάδες λαθρομετανάστες και αυτό σε ετήσια βάση. 


 Έτσι σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι αρχές στον Έβρο καθώς και σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη –τώρα για πια προστασία και για ποιον πολίτη αυτό ερευνάται ακόμη- η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπου η αύξηση στις συλλήψεις το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος του 2011 φτάνει το 222,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος του 2011 συνολικά 28.492 λαθρομετανάστες αντί για 24.299 συλλήψεις το ίδιο διάστημα του 2010, δηλαδή παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 17,26%.

Έτσι και παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση –η ίδια αυτή «περίεργη» κυβέρνηση που αναφέραμε και παραπάνω- γνωρίζει ότι την κρισιμότητα της κατάστασης αντί να επιχειρήσει να λάβει έκτακτα μέτρα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Δεν λαμβάνει κανενός είδους μέτρο. Ακόμη και αυτός ο φράχτης ο οποίος θα έπρεπε να ήταν έτοιμος από το καλοκαίρι δεν έχει καν δημοπρατηθεί. Περιττό βέβαια να προσθέσουμε πως δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Να σημειωθεί επιπλέον ότι και όπως επισημαίνουν αστυνομικοί, το τελευταίο διάστημα, που έχει πέσει η στάθμη του Έβρου, οι αλλοδαποί περνάνε το ποτάμι περπατώντας χωρίς να νοιάζονται για τις περιπόλους, τη δύναμη της Frontex ή τα εκπαιδευμένα σκυλιά.

Και φυσικά αδιαφορούν καθώς γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να επαναπροωθηθούν ούτε πίσω στην Τουρκία ούτε να απελαθούν στη χώρα καταγωγής τους. Γνωρίζουν πως θα φιλοξενηθούν προσωρινά μετά τη «σύλληψή» τους σε ειδικά κέντρα κράτησης και στη συνέχεια θα λάβουν την άγουσα για την Αθήνα με το περίφημο χαρτί –ουσιαστικά παραμονής- ότι δηλαδή θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα σε 30 ημέρες. Ακόμη και οι ίδιοι γελούν όταν το παίρνουν στα χέρια τους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, γιατί σίγουρα δεν φτάνει, η περίφημη ελληνική κυβέρνηση –το ποιας χώρας παρά το τίτλο της ερευνάται και αυτό- σκέφτηκε να κάνει πιο εύκολες τις διαδικασίες «νομιμοποίησης» και απόδοσης ιθαγένειας. Έτσι κατέβασε το χρόνο που κάποιος μπορεί να μείνει λάβει χαρτιά νόμιμης παρουσίας από 12 σε 10 χρόνια, -παρά το γεγονός ότι αυτός μπορεί να βρίσκεται παράνομα στη χώρα αυτά τα 10 χρόνια- και φυσικά τα παιδιά τους θα μπορούν να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια μετά από πέντε χρόνια.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις αφορούν τα ένσημα του ΙΚΑ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ουκ έτσι αριθμός.


Ενώ λοιπόν ο Έλληνας πολίτης βομβαρδίζεται από φοροεπιθέσεις και μαστίζεται από ανεργία, η απίθανη αυτή κυβέρνηση φροντίζει να παρέχει στους λαθρομετανάστες κάθε ευκολία για παραμονή στη χώρα ενώ πρακτικά επιχειρεί να εκδιώξει το ελληνικό στοιχείο από την επικράτεια. Και πιο ελληνικό στοιχείο: Το πλέον παραγωγικό, αυτό των κάτω των 30 ετών.

Ώρες ,ώρες είναι να απορεί κανείς εάν πρόκειται για Έλληνες μιλώντας για αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις ή για κάποια υβρίδια μετάλλαξης με εξωγήινο DNA.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Το νέο Eldorado !!! Αποδομείται ένα ολόκληρο κράτος συνολικά και τόσο μεθοδικά; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;;

Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr


«σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την αλεξάνδρεια που φεύγει
προ πάντων να μη γελασθείς, μην πείς πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου•
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς»

Θα προσπαθήσω να αναπτύξω εν συντομία ένα σενάριο οικονομικοπολιτικων συμφερόντων , μέσα στο οποίο η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με ότι αυτό συνεπάγεται γι`αυτην. Kατ`αρχας πρέπει να πω ότι πλέον με τις πιο συντηρητικές προσεγγίσεις η χώρα μας κατέχει στο υπέδαφος της ( θαλάσσιο και στερεό ) σημαντικές ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου ικανές να τροφοδοτήσουν ολόκληρη την Ευρώπη για πάρα πολλά χρόνια ( ΙΓΜΕ , δηλώσεις καθηγητών πανεπιστήμιου Κρήτης , δηλώσεις και προσφορές νορβηγικών αξιωματούχων , αμερικανών και ρώσων εμπειρογνωμόνων κτλ. , ο κατάλογος είναι μακρύς) .

Αυτόν τον πλούτο στοχοποίησαν οι πάντες ( ευρωπαίοι , αμερικανοί έως και οι προσφάτως αφιχθέντες κινέζοι ) εδω και αρκετά χρόνια . Φαίνεται ότι η νοτιοανατολική μεσόγειος είναι η δεύτερη "μέση ανατολή" σε αποθέματα ενεργειακά (πετρέλαιο,φυσικο αέριο) και επομένως μετατοπίζεται το ενδιαφέρον των οικονομικά ισχυρών σε αυτήν την περιοχή . Όταν μάλιστα οι ρώσοι έχουν αναδείξει το δικό τους φυσικό αέριο ως ισχυρό μέσον άσκησης εξωτερικής πολιτκης και μάλιστα εξαρτώντας μερικώς ενεργειακά την Ευρώπη .

Η "αξιοποίηση" των ενεργειακών πηγών της νοτιοανατολικής μεσογείου θα φέρει "αναγκαίες" αλλαγές στον χάρτη επιρροής και συνόρων των κρατών τα οποία είναι όμορα στην περιοχή , πράγμα το όποιο ήδη άρχισε να συμβαίνει ( αλλαγές καθεστώτων στις χώρες της Αφρικής οι οποίες γειτονεύουν με την κρίσιμη περιοχή ) , "μνημόνια" σε χώρες όπως η δική μας , αλλαγές στην περιοχή , κυβερνήσεων οι οποίες δεν θα είναι "φιλικές" και συμφωνίες μεταξύ των κρατών , εκμετάλλευσης ( Ισραήλ-Κύπρος) κάποιων κοιτασμάτων , είναι τα προεόρτια των επερχομένων . Μόλις το περιβάλλον στην κρίσιμη περιοχή γίνει "απολύτως φιλικό" και απολύτως ελεγχόμενο μέσα από συμφωνίες ( πλήρους υποτελείας και αδίστακτης εκμετάλλευσης , βλέπε "μνημόνιο" ) , τότε θα ανακοινωθούν οι "σωτήριες συμφωνίες " συνεκμετάλλευσης οι οποίες θα σώζουν την χώρα και εν προκειμένω την δική μας από την χρεοκοπία .

Είναι προφανές ότι υπάρχουν αντικρουόμενα μεγάλων δυνάμεων συμφέροντα στην περιοχή , των οποίων την στάση θα δούμε τις επόμενες ημέρες , πάντως μικρότερα θέματα απʼ αυτά που προκύπτουν στην Ν.Α μεσόγειο έγιναν αφορμή πολεμικών συρράξεων μεταξύ κρατών πρώην συμμάχων . Γι`αυτό προφανώς και το δεύτερο πακέτο των 120 δις . , δια να μας σώσουν , ως αντιπαροχή δε , θα "συνεκμεταλεύονται" τον πλούτο της χώρας . Όλοι , μα άπαντες ( μέσα και έξω από την Ελλάδα ), αναρωτιούνται , πως είναι δυνατόν με ένα χρέος το οποίο η ελληνική οικονομία δεν δύναται να εξυπηρετήσει σήμερα , παρ`ολα αυτά οι ευρωπαίοι επιμένουν να μας δανείζουν και να αυξάνουν και να μεγεθύνουν το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη , τέτοια που πλέον να μην υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία ότι δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ως χώρα , ως οικονομία .

Κανείς από τους πολιτικούς μας , μα κανείς σ`αυτον τον τόπο , δεν αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να αντιληφθεί , ότι επίτηδες μας δανείζουν για να μεγαλώνει η εξάρτηση και επομένως η πιο φθηνή απόκτηση της περιουσίας του ελληνικού λαού .Το επιχείρημα ότι φοβούνται "ντόμινο" πιστωτικών γεγονότων πλέον θυμίζει «χάντρες και καθρεφτάκια» σε ιθαγενείς . Γιατί η Ελλάδα αρνείται ( η κυβέρνηση ) πεισματικά τον ορισμό των ΑΟΖ ?, ποιος ή τι , δεν την αφήνει ? Αναφέρω τα κράτη τα οποία είναι γειτονικά με την περιοχή στην οποίαν υπάρχει το ενεργειακό "eldorado" , και στα οποία με τον ένα η τον άλλο τρόπο υπάρχουν τελείως συμπτωματικά "γεγονότα" αφορούντα την διακυβέρνηση τους ή δέχονται απειλές πολέμου .

ΛΙΒΥΗ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΙΣΡΑΗΛ - ΣΥΡΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ

Αυτά τα κράτη περικλείουν την περιοχή την οποίαν όλοι οι οικονομικά ισχυροί του πλανήτη εποφθαλμιούν προς εκμετάλλευση . Σ`αυτή την περιοχή "μετατοπίστηκε" το οικονομικό ενδιαφέρον τα τελευταία 40 χρόνια , μετά την μέση ανατολή , διότι οι ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου οι οποίες κατεγράφησαν στην περιοχή είναι τεράστιες , επομένως και τα προσδοκώμενα κέρδη της εκμετάλλευσης των , τεράστια .

Πως όμως επηρεάζει αυτή η θεώρηση ( υπόθεση) την χώρα μας , και πως εξαρτά την οικονομική και κυριαρχική κατάσταση της , πως επίσης επηρεάζει την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της τα τελευταία 35 χρόνια . Το μεγαλύτερο μέρος της προαναφερόμενης περιοχής βρίσκεται μέσα στα όρια της επικράτειας της Ελλάδος , είτε υπό μορφή άμεσης εθνικής εδαφικής κυριαρχίας ( ευρίσκεται εντος των συνόρων μας ) είτε υπό την μορφή της εθνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ελλάδος ( κυριαρχία η οποία προκύπτει από το διεθνές δίκαιο , κυριαρχία την οποίαν όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν αποδεχτεί ) .

θα αναφέρω την προσπάθεια των "φίλων" και "συμμάχων" από το 1975 και εντεύθεν να αποκρύψουν το γεγονός (το οποίο σημειώστε ότι πρώτοι παγκοσμίως οι AEGEAN TIMES αποκάλυψαν με την τεράστια δημοσιογραφική τους έρευνα που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο το έτος 2011 και μεταφράστηκε σε όλες τις γλώσσες του Δυτικού Κόσμου και όχι μόνο) ότι είμαστε κάτοχοι μεγάλων ποσοτήτων ενεργειακών αποθεμάτων ) και συγχρόνως να μας δημιουργούν προβλήματα είτε με τους γείτονες ( Τουρκία - Κύπρος ) , είτε δημιουργώντας - ιδρύοντας όμορα κράτη ( Σκόπια ) εκ του μηδενός , παραχωρώντας τους την ιστορία μας , με στόχο πάντα την μη οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας , και την ύπαρξη πάντα μιας εν δυνάμει εστίας ανάφλεξης στην περιοχή . Στην "κρίσιμη" περιοχή το αξίωμα τους είναι ότι δεν πρέπει να υφίσταται κράτος με ομοιογένεια , ιστορία , κουλτούρα και οικονομική σταθερότητα , το οποίο θα δύναται να αποτρέψει η έστω να αντισταθεί στους σχεδιασμούς τους και τον τρόπο εκμετάλλευσης του πλούτου του , τον οποίον έχουν επιλέξει .

Γι`αυτο τα τερτίπια περί πολυπολιτισμου , περί παγκόσμιας οικονομίας , περί κοινού παγκόσμιου νομίσματος και πάει λέγοντας . Οφείλω να παρατηρήσω και να επισημάνω ως εκτίμησή μου , το μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα δημιουργήσει η Τουρκία εξʼαιτίας του γεγονότος ότι δεν συμμετέχει πλέον ( κατόπιν της συμφωνίας Ισραήλ – Τουρκίας ) στην εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής της Ν.Α Μεσογείου .


ο Καραμανλής έφυγε τρομαγμένος , γιατί άραγε ;
οι υποκλοπές έφταναν μέχρι της ΗΠΑ , γιατί άραγε ;
τα τοξικά ομόλογο τώρα εμφανιστήκαν , γιατί άραγε ;
τα Σκόπια τώρα ιδρυθήκαν , γιατί άραγε ;
η μετανάστευση είναι ανεξέλεγκτη , λειτουργεί ως μπαλόνι που γεμίζει χωρίς να εκτονώνεται , γιατί άραγε ;
ο Παπανδρέου μας εξαπάτησε ( λεφτά υπάρχουν ) , γιατί άραγε ;
οι πολιτικοί μας κοιτάξουν την πάρτι τους και μόνον , γιατί άραγε ;
παντού και σε όλες τις βαθμίδες του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας αποδομειται συστηματικά ότι είναι ελληνικό , γιατί άραγε ;
οι ευρωπαίοι μας δανείζουν γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να τους τα επιστρέψουμε , γιατί άραγε ;
γιατί άραγε αποδομειται συνολικά και μεθοδικά ένα κράτος με ιστορία , κουλτούρα ;
γιατί άραγε ;;;;;;


Η αντίδραση της Τουρκίας εν πολλοίς θα καθορίσει την εξέλιξη των γεγονότων από εδώ και πέρα . Η μέχρι σήμερα ασκηθείσα εξωτερική πολιτική της δεν της επιτρέπει να συμπεριφερθεί ως χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο .

Επομένως αναμένω δυναμική αντίδραση από πλευράς της .
Ας ελπίσουμε και μη χειρότερα !!!!!!!

Ξεκίνησε η γεώτρηση στο οικόπεδο 12 από το γεωτρύπανο της Noble Energy

Ξεκίνησε η γεώτρηση στο οικόπεδο 12 από το γεωτρύπανο της Noble Energy
Για να απεμπλακεί από το αδιέξοδό της η Τουρκία θα επιχειρήσει να μεταφέρει το ζήτημα στο Καστελόριζο!!

Γιώργος Αδαλής
aegeantimes

Το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble energy άρχισε να κατεβαίνει προς τον βυθό του «οικοπέδου 12», σηματοδοτώντας την έναρξη των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου.
Επιβεβαιώνοντας πλήρως τα δημοσιεύματα μας την προηγούμενη εβδομάδα, ο "Ομηρος", φαίνεται ότι δεν κάμφθηκε από τους λεονταρισμούς της Τουρκίας και του διδύμου Γκιουλ-Ερντογάν.
Σε κίνηση αντιπερισπασμού προχώρησαν οι τούρκοι και την ίδια ώρα, το νορβηγικό πλοίο το οποίο έχουν εκμισθώσει για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος, την Κυριακή κινείτο βορείως του Ακάμα κοντά στα τουρκικά παράλια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νορβηγικό πλοίο προχώρησε σε πόντιση καλωδίων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πάφου.
Στο διπλωματικό πεδίο, η Τουρκία εξαπολύει απειλές τόσο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεπερνώντας κατά πολύ τον εαυτό της, αφού έφτασε σε σημείο να απαιτήσει από την ΕΕ να μην αναλάβει η Κύπρος την προεδρεία!!
«Αν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις (στην Κύπρο) δεν ολοκληρωθούν και η ΕΕ δώσει την εκ περιτροπής προεδρία στη νότια Κύπρο, τότε η πραγματική κρίση θα είναι μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ» μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο δηλώσεις του Αταλάι στο τουρκοκυπριακό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό δίκτυο Bayrak κατά την ολοκλήρωση επίσκεψής του στα κατεχόμενα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε το Σάββατο ότι τα σχέδια της Κύπρου να ξεκινήσει έρευνες για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της στη Μεσόγειο αποτελούν «πρόκληση», ενώ προειδοποίησε ότι, αν προχωρήσει στην εξόρυξη αερίου, τότε η Άγκυρα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει και εκείνη έρευνες με τη συμμετοχή του ψευδοκράτους.
Πάντως, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να εμπλέξει την Ελλάδα και να μεταφέρει την αντιπαράθεση στον αδύναμο κρίκο της υπόθεσης, δηλαδή τη χώρα μας!
Ετσι, κατά την εκτίμησή μου θα επιχειρήσει να κάνει γεώτρηση στην περιοχή του Καστελόριζου, που είναι και πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής της στην περιοχή.
Κι έτσι θα απεμπλακεί από το αδιέξοδο στο οποίο ήρθε με τους λεονταρισμούς της για το πλοίο της Noble.
Αλλωστε, αυτή τη στιγμή πλοία της κινούνται στην περιοχή του νησιού και η χώρα μας ως ασφάλεια έναντι οποιασδήποτε προβοκάτσιας , έστειλε στην περιοχή ένα ... σκάφος του Λιμενικού!!!

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters