Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Συναγερμός στο υπ. Υγείας από την ελονοσία που φέρνουν μαζί τους οι λαθρομετανάστες!

Με διάταξή του, ο υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος ορίζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ως φορέα υπεύθυνο για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, έπειτα από τη συρροή κρουσμάτων ελονοσίας που διαπιστώνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, και σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί το παράσιτο που προκαλεί τη νόσο και το οποίο ενδημεί κυρίως σε πληθυσμούς των λαθρομεταναστών, επιβάλλει υψηλά πρόστιμα, από 10.000 έως 100.000 ευρώ, σε όσους Eλληνες απασχολούν νόμιμους ή μη αλλοδαπούς και δεν μεριμνούν για την υποβολή τους σε έλεγχο και θεραπεία.


Η «ξεχασμένη» στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες ελονοσία (η νόσος εκριζώθηκε το 1974 έπειτα από εντατικό πρόγραμμα καταπολέμησης επί δύο δεκαετίες) επανακάμπτει μέσω των  λαθρομεταναστών που φτάνουν στη χώρα και οι οποίοι θεωρούνται από τους ειδικούς ως κινητές εστίες μετάδοσης της νόσου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας κυρία Τζένη Κρεμαστινού, «έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 30 κρούσματα ελονοσίας από το καλοκαίρι. Τα περισσότερα εξ αυτών καταγράφηκαν στη Λακωνία, όπου ήταν σαφείς οι ενδείξεις της εγχώριας μετάδοσης από λάθρομετανάστες. Γι' αυτό άλλωστε κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ θα μεταβεί στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, σποραδικά περιστατικά χωρίς ιστορικό ταξιδιού σε ύποπτες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, όπου ενδημεί η νόσος, εμφανίστηκαν στην Εύβοια, τη Λάρισα, τη Βοιωτία και την Αττική».

Το 2009 είχαν καταγραφεί 51 κρούσματα ελονοσίας, παρουσιάζοντας αύξηση 28% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, καθώς ετησίως ο αριθμός των περιστατικών ήταν περίπου 34. Οι ειδικοί κινητοποιήθηκαν, διότι τα προηγούμενα χρόνια νοσούσαν κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στη χώρα καταγωγής τους (ιδίως Πακιστάν και Μπανγκλαντές) πριν από την εκδήλωση της ελονοσίας.

Η καταπολέμηση της νόσου μέσω της μονάδας του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η μία παράμετρος της «μάχης» κατά της ελονοσίας που αρχίζει το υπουργείο Υγείας. Εξίσου σημαντικά αποτελέσματα αναμένεται να έχει η επαπειλούμενη επιβολή προστίμων σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες και δεν φροντίζουν για την εξέταση ή τη θεραπεία τους. Έως και 100.000 ευρώ θα πληρώνουν Ελληνες εργοδότες εάν εντοπίζονται στην εργασία τους αλλοδαποί με ελονοσία κατά τον έλεγχο των αρχών (Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, ΣΕΥΥΠ, ΣΕΠΕ, ΣΔΟΕ).



Αυτά να τα βλέπουν οι Έλληνες πολίτες και να αποφεύγουν συστηματικά κάθε επιχείρηση που απασχολεί λαθρομετανάστες. Εκτός των καταστροφικών αποτελεσμάτων που έχει για την οικονομία, και τα οποία περνούν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην υγεία, εξ' ίσου καταστροφικά μπορούν να είναι και τα αποτελέσματα για την δημόσια υγεία.

Μακριά λοιπόν από επιχειρήσεις που απασχολούν λαθρομετανάστες και ακόμα πιό μακριά από επιχειρήσεις που είναι αυξημένου κινδύνου όπως: Επιχειρήσεις εστίασης, υπηρεσίες περιποίησης κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters